RTX 2060 sistem oyun esnasında bilgisayar kendine reset atıyor

celilemrednsmnt

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2020
Mesajlar
4.815
Makaleler
1
Çözümler
24
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600, XFX RX 5700 XT Double Dissipation, GoodRam 2x8 16 GB 3600 MHz, B450M Dragon, Kioxia Exceria G2 1 TB, Snowman T6, WD 1 TB HDD, Frisby 9320G Mesh.
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Merhaba, sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 3600X.
RTX 2060 6 GB EVO.
16 GB 3200 MHz RAM.
Adata Swordfish 500 GB M.2 SSD.
B450M Dragon anakart.
Sharkoon SHP650 v2 650W 80+ Güç kaynağı

İşlemciye bir undervolt işlemi yapmıştım. 1.2v ve 4.2 GHz'e sabitledim. Fakat sistem ısınmamasına veya herhangi bir takılma vs. olmamasına rağmen oyun esnasında reset attı demin kendi kendine. Oynadığım oyun da Terraria gibi basit bir oyundu. Sizce sorun ne olabilir?
 
Son düzenleme:
Driver, BIOS, PSU, HDMI kablosu kontrol edip deneyin. Olmazsa farklı ekran kartı farklı işlemci gibi hepsini tek tek deneyin sorunu başka türlü bulmak zor gibi.
Hocam şimdi bilgisayarın kablolarını söktüm. Ekran kartını çıkardım, RAM bellekleri çıkarıp yeniden taktım, 24 pinlik güç kablosunu çıkarıp taktım. Şu an sistem açıldı. Daha önce memtest yapmıştım ve 0 hata ile çıktı testten. Ekran kartına da stres testi yapmıştım maksimum 75 dereceyi görmüştü. Yani undervolt işlemi yüzünden olabilir mi?
 
Hocam şimdi bilgisayarın kablolarını söktüm. Ekran kartını çıkardım, RAM bellekleri çıkarıp yeniden taktım, 24 pinlik güç kablosunu çıkarıp taktım. Şu an sistem açıldı. Daha önce Memtest yapmıştım ve 0 hata ile çıktı testten. Ekran kartına da stres testi yapmıştım maksimum 75 dereceyi görmüştü. Yani undervolt işlemi yüzünden olabilir mi?

Yaptıysan undervolt kesin ondan bende de oluyordu arada.
 
İlk yapman gereken şey BIOS pilini çıkar 1 dk bekle tak. BIOS sıfırlansın oyuna gir sorun devam ediyor mu diye bak. Yapmış olduğun undervolt işleminden kaynaklanıyordur muhtemelen.
Şimdi sistem açılınca BIOS ekranına girip default ayarlara çektim her şeyi. Şimdi ben bu işlemcinin daha az ısınması için ne yapmalıyım sizce?

Ve ben bu sisteme en doğru sonucu verecek sistem kararlılık testini nasıl yapabilirim? Daha önce prime95 testi denemiştim ama o işlemciyi inanılmaz yük altına sokuyor ve wraith spire soğutucum var, korkuyorum onu kullanmaya. Lütfen yardımcı olun.
 
Son düzenleme:
Şimdi sistem açılınca BIOS ekranına girip default ayarlara çektim her şeyi. Şimdi ben bu işlemcinin daha az ısınması için ne yapmalıyım sizce?

Ve ben bu sisteme en doğru sonucu verecek sistem kararlılık testini nasıl yapabilirim? Daha önce Prime95 testi denemiştim ama o işlemciyi inanılmaz yük altına sokuyor ve Wraith spire soğutucum var, korkuyorum onu kullanmaya. Lütfen yardımcı olun.

Ben Ryzen 5600 kullanıyorum stok sogutucu yeterli değildi bana göre 6 bakır borulu kule fan aldım simdi 39'larda stabil.
 

Geri
Yukarı