RTX 2060 sistem toplama

LPvl

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar öncelikle;
Bilgisayar topladım ama ne kadar iyi topladım ne hatalar yaptım bilmiyorum.

Özellikler.
ASUS TUF Gaming B450M PLUS anakart(4400MHz, AM4)

ASUS ROG STRIX RTX 2060 6 GB OC ekran kartı.

16 GB(2x8 3600MHz)Kingston RAM.

Adata 960GB SSD.

1TB HDD.

AMD Ryzen 7 5800X işlemci.

Thermaltake V200 tempered kasa.

Cooler Master 750W 80+ Gold PSU.

Corsair H45 işlemci sıvı soğutucu.

Merak ettiğim şey işlemcim ve anakartım uyumlu mu ve sistem herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?

Bu sistemi 1.000 TL'ye gerçekten alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ayrıca SU630 sorunlu bir model almayın. Ek olarak anakartı i7 10700K destekli olarak alınca R7 5800X'i nasıl kullanacaksınız?

Hayır anlamadınız sistem 12-13BIN TL ama ben parçaları değiştiremem değiştirebileceğim şeyler sadece işlemci ve anakart bunlar için de(örnek; i7 10700K alacagim 1000TL daha ekleyip Ryzen 7 alabilirim veya 1000TL düşüp i7 10700K alırım ve Intel destekli anakart alırım.

Brom elimde olsa saglam bir sistem yaparim ama babam kafasına göre iş yapıp bir adama toplatmış adam da bunlari koymuş sisteme SSD'ler benim için önemli değil tek öğrenmek istediğim işlemciyle anakart sıkıntı yaratır mı yani uyumlu mu ve islemcim ekran kartına sorun çikarır mı?

Ryzen 7 5800X işlemciyi B450 chipsetli bir anakartla henüz çalıştıramazsın ocak 2021'de BIOS Update'leri çıkacak ancak o zaman BIOS günceleyerek kullanabilirsiniz.

Sen bize bütçeni ne zamana kadar Alman gerektiğini bide hangi parçaları istediğini söyle.
13bin tlye bilgisayar arıyorum 1 hafta içinde alacağim parçalar ekran kartı nvidia olsun gerisi farketmez
12-13 bin TL'ye çok daha iyi sistemler toplanabilir. Dediğim gibi babanızı vazgeçirebiliyorsanız vazgeçirin. Vazgeçerse söyleyin, size güzel bir sistem toplarım.
Brom toplayabilir misin deneyecegim

2060 yerine 5600 XT tercih et derdim ama yeni kartların çıkmasına çok az kaldı. 1 hafta içinde toplaman gerekiyorsa yine 5600 XT tercih et, birkaç sene kullanıp değiştirirsin. Anakart olarak B550 tercih et. Adata'nın SU630/650 serisi kronik sorunlu. Crucial BX500 serisi ile değiştirmeni öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı