Çözüldü RTX 2060 sistemde CPU ve GPU takılı ama görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mahmuterenb

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce kullandığım işlemci Ryzen 3600X Ti sıkılıp 5700X aldım fakat işlemciyi takıp ekran kartını geri yerine taktıgımda monitore görüntü gelmiyor. Standby mode yazıp ekran ışığı yeşilden turuncuya dönüyor. RAM sök tak dediler yaptım değişmedi M.2 SSD sök tak yaptım yine düzelen bir şey olmadı. Ekran kartı mı bozuk dedim başka ekran kartı taktım yine görüntü gelmedi. Bilen varsa yardımcı olabilirse memnun kalırım. Anakart uyumsuz veya arızalı olduğunu düşünüyorum.
Ekran kartı: MSI RTX 2060.
İşlemci: Ryzen 5700X.
Anakart AM4 soket.

Çözüm
3800X'i geri takıp RAM'lerden birini çıkartınca bilgisayar ekran verdi. Ardından BIOS'un en güncel sürümünü flash belleğe atıp BIOS'tan güncelleme yaptım. Tekrardan 3800X söküp 5700X taktıgımda goruntu alabildim. Arızanın kaynağını halen tam olarak bilemesem de RAM sök tak veya tek RAM yapınca sorunum çözüldü. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
İşlemcinin pinlerine bir bak yamuk bir pin var mı BIOS pili çıkartmayı da deneyebilirsin.
yamuk pin yok bios pilini çıkartınca ne değişit bilmiyorum pc her şeyi çalışıyor işlemci fanı dönüyor ekran kartı ışıkları yanıyor görüntü yok acaba işlemci bios veya anakart uyumsuzluğu olabilir mi?

Zannetmiyorum 2019 yılında vatan OEM sistem satın aldım. Anakart RAM SSD her şey içinde olarak. BIOS muhtemelen güncel değildir ayrıca Ryzen 5 3600xi söküp Ryzen 7 5700X taktım görüntü gelmedi maalesef

BIOS'u güncelleyin eski işlemciyi takip sonra tekrar R7 5700X takın düzelecektir hocam.

3800X'i geri takıp RAM'lerden birini çıkartınca bilgisayar ekran verdi. Ardından BIOS'un en güncel sürümünü flash belleğe atıp BIOS'tan güncelleme yaptım. Tekrardan 3800X söküp 5700X taktıgımda goruntu alabildim. Arızanın kaynağını halen tam olarak bilemesem de RAM sök tak veya tek RAM yapınca sorunum çözüldü. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı