RTX 2060 sistemde GTA V düşük FPS değerleri

jeyanchx

Hectopat
Arkadaşlar RTX 2060/RYZEN 7 3700X/16 GB 3200MHz RAM'i olan bir sisteme sahibim, driverları dün güncelledim her gün güncellemelere bakıyorum, bu konuyu 6 ay önce de açmıştım ama çözememiştim. Şimdi yine bu problem var.
Bahsettiğim sistemde, Ultra ayarlarda GTA Online FPS'im 75 üzerine çıkmıyor (FPS kilidi yok ekran 165Hz)Rainbow Six falan da şaka gibi 110FPS Max. Valorant 250-320 onda bir sıkıntım yok. Ama bu sistemde büyük FPS-rts oyunlarda düşük FPS almam beni delirtiyor. Yok mu bunun çözümü, o Windows oyun Xbox vs muhabbetini de yaptım.
GTA ayarları şöyle:
FXAA on.
MSAA 2X.
NVIDIA TXAA on.
Grass quality normal.
Gerisi Full.

Gerçekten FPS'i 120'lere çekecek bir arkadaş bulursam madalya vereceğim.

Arkadaşlar RTX 2060/RYZEN 7 3700X/16 GB 3200MHz RAM'i olan bir sisteme sahibim, driverları dün güncelledim her gün güncellemelere bakıyorum, bu konuyu 6 ay önce de açmıştım ama çözememiştim. Şimdi yine bu problem var.
Bahsettiğim sistemde, Ultra ayarlarda GTA Online FPS'im 75 üzerine çıkmıyor (FPS kilidi yok ekran 165Hz)Rainbow Six falan da şaka gibi 110FPS Max. Valorant 250-320 onda bir sıkıntım yok. Ama bu sistemde büyük FPS-rts oyunlarda düşük FPS almam beni delirtiyor. Yok mu bunun çözümü, o Windows oyun Xbox vs muhabbetini de yaptım.
GTA ayarları şöyle:
FXAA on.
MSAA 2X.
NVIDIA TXAA on.
Grass quality normal.
Gerisi Full.

Windows Update'den güncellemelere bakın çok etkisi oluyor gerçekten veya sisteminizde ısınma sorunu var mı?

Bahsettiğiniz ayarlarda sıkıntı olmaması lazım. Format atmayı deneseniz ardından tekrar deneseniz oyunları? Biraz uğraştırıcı olacak ama FPS düşmesi için hiçbir sebebiniz yok. Ayrıca Valorant'taki FPS değerleriniz de gayet iyi.
Oyun sistemi gerektiği kadar kullanmıyor olabilir. Hem bu sistemde bu MSAA ile oynaması saçma.

MSAA FPS arttırmaz ki? Daha da düşürür. Sizin bahsettiğiniz darboğaz gibi ancak bu sıkıntı sadece GTA ve R6S de.
GTA ayarları şöyle:
FXAA on.
MSAA 2X.
NVIDIA TXAA on.
Grass quality normal.
Gerisi Full.

G-SYNC kullanıyor musunuz? Ayrıca monitörünüzü 165 Hz'de kullandığınıza emin misiniz?

GTA ayarları şöyle:
FXAA on.
MSAA 2X.
NVIDIA TXAA on.
Grass quality normal.
Gerisi Full.

Kanka aynı sisteme bende sahibim bir girip bakayım GTA beşte senin ayarlarla PC'yi 4 gün önce formatladım sorun PC değil mi onu öğrenmiş olursun.

GTA 5'i 2014'ten beri oynuyorum optimizasyonu garip bir oyundur 2060 ile Ultra ayarlarda 1080P ile 75 80 civarı almanız lazım benim önerim NVIDIA GeForce Experience indirip optimizasyon yapmanız eğer optimize olmuş hali ile düşük FPS alıyorsanız sisteminizde bir sıkıntı olabilir. FPS'iniz 75 olması normal Benchmark testlerinde Windows'un kendi ayarlarında shaderdan kısıyorlar diye biliyorum 120 FPS'i ancak GTA Online playlist yarışlarında veya havada uçak kullanırken görebilirsiniz

GTA 5'i 2014'ten beri oynuyorum optimizasyonu garip bir oyundur 2060 ile Ultra ayarlarda 1080P ile 75 80 civarı almanız lazım benim önerim NVIDIA GeForce Experience indirip optimizasyon yapmanız eğer optimize olmuş hali ile düşük FPS alıyorsanız sisteminizde bir sıkıntı olabilir. FPS'iniz 75 olması normal Benchmark testlerinde Windows'un kendi ayarlarında shaderdan kısıyorlar diye biliyorum 120 FPS'i ancak GTA Online playlist yarışlarında veya havada uçak kullanırken görebilirsiniz

1650 Super'li sistemlerde 100 FPS görülüyor MSAA kapalı bir şekilde. Arkadaşın çok rahat 100 FPS'leri geçmesi lazım bu ayarlarda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı