RTX 2060 sistemde Valorant'ta 140-300 FPS arası almak normal midir?

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat Ailesi,

On kişiye sorduysam, beş kişi evet normal, işlemcini yükseltmen gerek daha iyisini istiyorsan dedi.
Beş kişi de hayır normal değil, işlemcinin termal macunlarını ve ekran kartının termal macununu yenile, bilgisayarın pisliğini tozunu al dedi.

Ben şimdi bilgisayarla daha önce uğraşmış, sistem söküp takmış, hemen termal macun yenileyebilecek birisi değilim. Sisteme zarar vermekten korkarım.
Bu yüzden bilgisayarcıya götürsem, en kötü tozunu aldırıp hemen çok dandik bir termal macun sürmesin diye kendi aldığım termal macunu alıp gitmek isterim.
O yüzden ne yapmalıyım bilmiyorum.

1) En aşağıda ekte yer alan sistem ile valorantta bu FPS leri almak normal mi?
2) Piyasada bilinen, herkesin onay vereceği termal macun öneriniz ne olur?
3) Bilgisayarın tozu, kiri ne tür araç gereçlerle temizlenmelidir?
4) Termal macun yenilemek aşırı basit mi?
5) En iyisi tanıdık olmasa da bir bilgisayarcıya götürüp, kendi aldığım/alacağım termal macunla gidip, tozunu kirini temizletip ve termal macun yeniletip gelmem mi?

NOT : Ekran kartım ve işlemcim ilk aldığım günkü gibi aynı sıcaklıklara sahip.

İşlemci:
Intel Core i5 10400F 2.9 GHz 4.3 GHz 12MB 1200P× 1
Anakart:
MSI B460M-A PRO DDR4 S+V+GL 1200p (mAtx)× 1
Ekran Kartı:
Inno3D GeForce RTX2060 Twin x2 6GB 192Bit× 1
Bellek:
Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah× 1
Depolama M.2:
Kingston A2000 500GB 2200/2000 MB/s NVMe M.2× 1
Kasa/Güç Kaynağı:
DarkFlash Aquarius-Mesh 650W 80+ Bronz RGB Mid. Tower Kasa× 1

Yardımcı olursanız sevinirim :)

Son düzenleme:
Merhaba Technopat Ailesi,

On kişiye sorduysam, beş kişi evet normal, işlemcini yükseltmen gerek daha iyisini istiyorsan dedi.
Beş kişi de hayır normal değil, işlemcinin termal macunlarını ve ekran kartının termal macununu yenile, bilgisayarın pisliğini tozunu al dedi.

Ben şimdi bilgisayarla daha önce uğraşmış, sistem söküp takmış, hemen termal macun yenileyebilecek birisi değilim. Sisteme zarar vermekten korkarım.
Bu yüzden bilgisayarcıya götürsem, en kötü tozunu aldırıp hemen çok dandik bir termal macun sürmesin diye kendi aldığım termal macunu alıp gitmek isterim.
O yüzden ne yapmalıyım bilmiyorum.

1) En aşağıda ekte yer alan sistem ile valorantta bu FPS leri almak normal mi?
2) Piyasada bilinen, herkesin onay vereceği termal macun öneriniz ne olur?
3) Bilgisayarın tozu, kiri ne tür araç gereçlerle temizlenmelidir?
4) Termal macun yenilemek aşırı basit mi?
5) En iyisi tanıdık olmasa da bir bilgisayarcıya götürüp, kendi aldığım/alacağım termal macunla gidip, tozunu kirini temizletip ve termal macun yeniletip gelmem mi?

İşlemci:
Intel Core i5 10400F 2.9 GHz 4.3 GHz 12MB 1200P× 1
Anakart:
MSI B460M-A PRO DDR4 S+V+GL 1200p (mAtx)× 1
Ekran Kartı:
Inno3D GeForce RTX2060 Twin x2 6GB 192Bit× 1
Bellek:
Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL15 Siyah× 1
Depolama M.2:
Kingston A2000 500GB 2200/2000 MB/s NVMe M.2× 1
Kasa/Güç Kaynağı:
DarkFlash Aquarius-Mesh 650W 80+ Bronz RGB Mid. Tower Kasa× 1

Yardımcı olursanız sevinirim :)
Aynı işlemci aynı ekran kartlı sistemim vardı ortalama bu değerler arasında FPS alıyordum ben de.

Oyun işlemci oyunu ve işlemcine göre performans veriyor. Ben R5 1600 ile denediğim zamanlar ile şimdi 5600 ile denediğim arasında dağ kadar fark var.

Bende R5 5600 + GTX 1660 Super var 350-600 FPS civarı alıyorum zaten bildiğin gibi sabit değil dalgalı FPS.
Oyunda zaten Uber gerçekçi bir grafik de yok. O işlemci ile normal.

İki kişi normal, hatta bir arkadaşım aynı işlemci ve ekran kartına sahiptim ve aynı FPS alıyordum dedi.
Sıcaklık konusuna değinen arkadaş sayesinde konuda düzenleme yaptım.
Bilgisayarı ilk aldığım gün ekran kartım ve işlemci sıcaklıklarım ne ise, şimdi de aynısı zaten. Yani sıcaklıklarda da bir sorunum yok.

EDİT : Şimdi iki kişi daha normal yazmış.

İlginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Kafamda bir kuşku vardı ve gitti.
Sağ olun :)

İleride i5 12400F işlemci alarak yükseltmek istiyorum. R5 5600X işlemci ile eş değer sanırım FPS konusunda.

Toz alınca FPS artacağını düşünen insana soru sormak zaman israfı. Isı problemi yoksa zerre fark yaratmaz kasada biriken toz.

Ben bir problem göremiyorum kafan rahat kullanmaya devam edebilirsin. Aldığın FPS tatmin etmediği noktada sistem yenilemek tavsiyem olur, o anakarta yeni işlemci/ram almak ölü yatırım olacaktır çünkü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı