RTX 2060 Super hangi modeli alınmalı?

Bahsettiğiniz modeller 2060 Super'in en üst modelleri ve bence o fiyatları haketmiyorlar ama karar sizin, o fiyatlara 2070 Super bile alınabiliyor, İncehesap cuma günü indirimlerinde ben 4050 TL'ye Asus'un 2070 Super Dual Evo modelini 4050 TL'ye aldım, tabi indirim denk getirmek de zor şu aralar.

O fiyat skalasını elbet ki haketmiyorlar. Benim sistemime RTX 2060 SUPER BlackFriday'de 2980TL gibi bir rakama geldi ve gayet uygundu. Şu kurda olsa asla donanım almam, zaten almadım hediye gelmişti.

Fiyatlar aşağı yukarı bu civarda seyredip uzun vade de yükselmeye devam edecek, beklemek her zaman hata.

Bekleye bekleye doları 7 ettik arkadaşlar. Yani şu süreçte iyiye gidecek gibi durmuyor. Uzun vadede belki bir şeyler değişebilir fakat geleceği kestirmek zor. Tavsiyeleri değerlendirip yakın zamanda tercihimi paylaşacağım. Tabi tedarikçilerin stok durumu da önemli her zaman istediğimiz ürünler bulunamıyor.
Bahsettiğiniz modeller 2060 Super'in en üst modelleri ve bence o fiyatları haketmiyorlar ama karar sizin, o fiyatlara 2070 Super bile alınabiliyor, İncehesap cuma günü indirimlerinde ben 4050 TL'ye Asus'un 2070 Super Dual Evo modelini 4050 TL'ye aldım, tabi indirim denk getirmek de zor şu aralar.
Gösteriş olsun diye bu tercihleri yapmadım. Yani hepimiz biliyoruz ki markalar aynı yongayı farklı isimlerle donatıyor tabii ki hepsinin kaliteleri de farklı oluyor. Açıkçası az para vermeyeceğim için sonrasında da başım ağrısın istemiyorum.
Bütçe 4500 TL'le sınırlıysa bu fiyat bandında RTX 2070 bulunabiliyor, alternatifleriniz arasında bu modeli de değerlendirebilirsiniz.

https://www.hepsiburada.com/asus-du...tent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.4.1
Bu modeli değerlendireceğim fiyatı da gerçekten baya uygun sanırım HB kampanya yapmış

Son düzenleme:
Kesinlikle 5700XT almanızı öneririm. RTX teknolojisinden mahrum kalmanızın dışında RTX 2070 ile rakip olan bir kartı alacaksınız hatta bir tık daha iyi ama arada ki değer görmezden gelinebilir. Eğer illa da RTX olsun diyorsanız yukarıda arkadaş ASUS 2070 Dual atmış onu o fiyata kaçırmayın derim gayet güzel bir kart.

Artık eskisi gibi değil. Şuanda gayet stabil çalışıyor kartlar. Tekrar göz gezdirmenizi tavsiye ederim hocam.
Kesinlikle 5700XT almanızı öneririm. RTX teknolojisinden mahrum kalmanızın dışında RTX 2070 ile rakip olan bir kartı alacaksınız hatta bir tık daha iyi ama arada ki değer görmezden gelinebilir. Eğer illa da RTX olsun diyorsanız yukarıda arkadaş ASUS 2070 Dual atmış onu o fiyata kaçırmayın derim gayet güzel bir kart.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Karar verdiğimde yine bilgilendirme yaparım

Gösteriş olsun diye bu tercihleri yapmadım. Yani hepimiz biliyoruz ki markalar aynı yongayı farklı isimlerle donatıyor tabii ki hepsinin kaliteleri de farklı oluyor. Açıkçası az para vermeyeceğim için sonrasında da başım ağrısın istemiyorum.

Gösterişten değil, tabi ki kalite farkı olacak, zamanında ben de sıcaklık değerleri çok güzel olduğu için 1050Ti'ın en üst modeli olan MSI Gaming X modelini almıştım, ama diğer modeller arasındaki fiyat farkı şuanki gibi 500-600 TL değildi, 150-200 TL falan idi.

Sizin 4500 TL'ye aldığınız 2060 Super o fiyatlardaki 2070 Super'den fazla performans vermeyecek.

Bütçe 4500civarı ile sınırlı

Cevabınız için teşekkür ederim. Evga türkiyede teknik destek olarak iyi bir hizmet veriyor mu? Konu hakkında bilginiz var mı?

Bu modeli biliyorum araştırmasını da yaptım fakat uzun yıllar AMD kullandım stabilite konusunda hiç yüzüm gülmedi, yine de tavsiye için teşekkürler.

Low-End bir ürün almak istemiyorum o yüzden 3bin bandındaki ürünleri tercih etmedim. Seçenekleri yazarken youtube ve diğer karşılaştırma mecralarındaki verilere göre yazdım.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim
200₺ daha ekleyip bunu almanızı öneririm. Eğer 2060 Super modelinde ısrarcıysanız EVGA'nın uluslararası 10 yıl garantisi var yanlış hatırlamıyorsam. Teknik servis olarak Türkiye'deki çoğu markadan daha iyidir.

Gösterişten değil, tabi ki kalite farkı olacak, zamanında ben de sıcaklık değerleri çok güzel olduğu için 1050Ti'ın en üst modeli olan MSI Gaming X modelini almıştım, ama diğer modeller arasındaki fiyat farkı şuanki gibi 500-600 TL değildi, 150-200 TL falan idi.

Sizin 4500 TL'ye aldığınız 2060 Super o fiyatlardaki 2070 Super'den fazla performans vermeyecek.

200₺ daha ekleyip bunu almanızı öneririm. Eğer 2060 Super modelinde ısrarcıysanız EVGA'nın uluslararası 10 yıl garantisi var yanlış hatırlamıyorsam. Teknik servis olarak Türkiye'deki çoğu markadan daha iyidir.

Gösterişi orada biraz yanlış kullanmışım. Hani insanlarda marka takıntısı vardır ya isme bakarlar sadece o manada yazmıştım. Kalite farkı olması zaten işi önemli yere taşıyor. Ben burada 3-5 fps fazla alacağım diye ya da performansta bir tık yükseğe kavuşacağım diye çabalamıyorum. Sürdürebilirlik açısından bakıyorum. Yani bir ürünü aldığımda arkasının da kuvvetli olması tercihimdir.
Dediğim gibi tavsiyeleri göz önünde bulundurarak araştırıyorum. Bir çok konu başlığı var aynı ekran kartı üzerinde. Sadece bu konuya verilen cevaplar değil, aynı zamanda öteki konuların da cevaplarını irdeliyorum. Mantık çerçevesinde ve tabii ki cebimi de düşünerek karara varmam gerekiyor. Umarım benim gibi şüpheye düşmüş kişilere de cevap olabilir burada yazılanlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı