RTX 2060 Turbo'yu RTX 4060 Ti 8 GB ile değiştikten sonra sistem rastgele restart atıyor

Wonyoungie

Kilopat
Daha fazla  
RAM
4x HyperX CL16 8GB
Ekran kartı
RTX 4060 Ti
Anakart
Asus B450M-A
İşlemci
Ryzen 7 3800x
Merhaba, yeni ekran kartını dün aldım. Oyun oynarken veya tarayıcıda gezinirken PC rastgele restart atıyor. Direkt simsiyah ekran geliyor, sonra PC yeniden başlıyor. Onun dışında sorun yok.

Yeni kartım ASUS TUF RTX 4060 Ti 8 GB.
Eski ekran kartım ASUS RTX 2060 Turbo.

Yeni ekran kartından dolayı PC restart atıyor bunun nedeni nedir?

Güç kaynağım 650W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzgün montelediğinize emin misiniz hocam. Söküp tekrar takın isterseniz. Anlık kopmalar oluyor olabilir.

1706997371832.png

Sıcaklıklarda bir şey var diye düşünüyorum. Sıcaklıklarını atabilir misin?
Yani sıcaklık değerlerim gayet normal.

Düzgün montelediğinize emin misiniz hocam. Söküp tekrar takın isterseniz. Anlık kopmalar oluyor olabilir.
Eminim. Ama yine de yarın tekrar söküp takacağım.

Tamamdır sildim sürücüleri, şimdi sürücü kurma işlemini GeForce Experience ile mi yapacağım? DDU ile yapılmıyor değil mi?

Sorun hala devam etmekte, DDU ile sürücüleri sildim tekrar kurdum. Oyunda değilken PC yine rastgele restart attı.

Sorun hala devam etmekte, DDU ile sürücüleri sildim tekrar kurdum. Oyunda değilken PC yine rastgele restart attı.

Başlangıç ayarlarını yeniden başlat.

Sorun halen devam etmekte, ekran kartını çıkartıp tekrar taktım. Pinleri kontrol ettim. Anakartta eksik bir giriş yok. Sıcaklık değerlerim normal. Yine de restart atıyor. Bugün 1 kere yaşadım. Bir çözüm yok mu?

Sorun halen devam etmekte, ekran kartını çıkartıp tekrar taktım. Pinleri kontrol ettim. Anakartta eksik bir giriş yok. Sıcaklık değerlerim normal. Yine de restart atıyor. Bugün 1 kere yaşadım. Bir çözüm yok mu?

Olay görüntüleyicisine bakmakta fayda var. Minidump dosyalarını atıp, okumayı bilen birini etiketleyip sorunun bulunması sağlanılabilir hocam. Sorunun yeni kartta olup olmadığını da tespit etmeniz gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı