Arkadaşlar selam ilk sistemimi vereyim:
-RTX 2060
-i5 9400F
-16 GB RAM
1haftadır oyun oynarken görev yöneticisinden CPU kullanımının fazla olduğunu görüyorum. C. O.d Warzone'de orta ayarlarda CPU %100 kullanılıyor. Valoranttda yüksek ayarlarda ise yaklaşık %80 arası kullanıyor. GTA V'de orta ayarlarda ise altaki resimdeki gibi oluyor. Ama herhangi bir oyunda FPS düşmesi vs. olmuyor. Ekran kartı kullanımı az oluyor CPU Darboğaz olayı sanıyorum pek fazla bilgim yok ama yardımcı olursanız çok sevinirim.
Warzone hiç oynamadım ancak Warzone aşırı VRAM yiyen bazı ayarlar vardır onları tek tek kısmayı deneyerek hangi ayarın çok VRAM yediğini bulup o ayarı düşürebilirsiniz 6 GB VRAM geçmiyecek şekilde.
Warzone hiç oynamadım ancak Warzone aşırı VRAM yiyen bazı ayarlar vardır onları tek tek kısmayı deneyerek hangi ayarın çok VRAM yediğini bulup o ayarı düşürebilirsiniz 6 GB VRAM geçmiyecek şekilde.
Dediğiniz gibi ayarları yükseğe aldım ama bir fark yok.Sizce ne yapmalıyım en yükseğe çektiğim warzone de olsun valorant gta v de olsun görev yöneticisinde aynı gösteriyor cpu yüksek kullanıyor
Dediğiniz gibi ayarları yükseğe aldım ama bir fark yok. Sizce ne yapmalıyım en yükseğe çektiğim Warzone'de olsun Valorant GTA V'de olsun görev yöneticisinde aynı gösteriyor CPU yüksek kullanıyor.
Yapılabilecek şeyleri yapmışsınız oyun işlemci ağırlıklı demek ki genelde Online oyunlar işlemciye yüklenir kafaya çok takıyorsunuz işlemci kullanımı ekran kartı kullanımını geçmediği sürece sorun yoktur takılma hissi yoksa keyfinize bakın.