RTX 2060 ve i5 9400F CPU kullanımı fazla

Metelee

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam ilk sistemimi vereyim:
-RTX 2060
-i5 9400F
-16 GB RAM
1haftadır oyun oynarken görev yöneticisinden CPU kullanımının fazla olduğunu görüyorum. C. O.d Warzone'de orta ayarlarda CPU %100 kullanılıyor. Valoranttda yüksek ayarlarda ise yaklaşık %80 arası kullanıyor. GTA V'de orta ayarlarda ise altaki resimdeki gibi oluyor. Ama herhangi bir oyunda FPS düşmesi vs. olmuyor. Ekran kartı kullanımı az oluyor CPU Darboğaz olayı sanıyorum pek fazla bilgim yok ama yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teknopat.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkcası bir arkadaşım oyunları yüksek grafikte oynamanın ekran kartını az ömürlü olmasına sebep oluyor demişti
Öyle bir şey yok:) 2060 sahibi olarak oyunları high-ultra'da oynamanız lazım aksi halde o karta hakaret olur. Ancak 144 Hz bir ekranınız varsa 144 FPS almak için ayarları kısın. Onun haricinde o kartın hakkı high-ultradır.

Bilgisayar parçaları ile ilgili pek fazla bilgim olmadığı için sizce hangi ayarlarda kullanmalıyım.

Mümkün olduğunca yüksek ayarlarda kullanın RTX2060 her oyunu Ultra'da 60 FPS oynatacak bir kart, oyunun ayarlarını düşürürseniz normal olarak yük işlemciye biner ekran kartının ömrünün düşme olayı ancak ekran kartı sıcaklık değerleri 85 ve üstüne çıkarsa olur 80 alt sınır 85 üst sınır bu sıcaklıklara ulaşmadığı sürece bir şey olmaz karta.

Bilgisayar parçaları ile ilgili pek fazla bilgim olmadığı için sizce hangi ayarlarda kullanmalıyım.

Hocam kimse dememiş ama ortada bir darboğaz yok. Yani işlemci tarafında bir darboğaz yok. Sorun ya RAM'de ki bence RAM'de ya da hdd/ssd ne varsa artık onda. İşlemciniz ve ekran kartınız düşük kullanımda ve ben bu sorunu RAM darboğazı yaşarken öğrendim.

Öyle bir şey yok:) 2060 sahibi olarak oyunları high-ultra'da oynamanız lazım aksi halde o karta hakaret olur. Ancak 144 Hz bir ekranınız varsa 144 FPS almak için ayarları kısın. Onun haricinde o kartın hakkı high-ultradır.
Peki cpu nun açtığım konudaki gibi %100 de yüz olması sistemi sakatlayabilirmi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı