RTX 2060 ve i5 9600k Sistem Toplama

Öneriniz çok saçma, 9600k dan 9400f e düşüp 1000 tl
kar etmek mantıklı mı? Tek 8 gb ram bide? Arkadaşlar ehli değilseniz daha fazla okuyup bilgi edinin sonra yorum yapın.

Dostum bir çok siteyi gez, yukko, incehesap, hepsiburada, sinerji, inventus, epttawm ( bazen bişeyler oluyor Mantıklı)
N11, itopya (genel pahalı ama bazen tek kalemde güzel bir indirim oluyor)

Karşılaştırmanı yap, en son eğerki taksit yapacaksan banka komisyonlarına dikkat et.

Yurt dışı düşünürsen newegg diye bir site var Oraya da bak ama iyice araştır gümrük işini sıkıntı cıkmasın sonra. Amazon da aynı şekilde.
Adam fiyatı azaltmak istiyorum dedi. Bende fiyatı 1000 TL daha ucuz işlemci, anakart ve bellek önerdim. Ehli birisiyiz ama arkadaşın konusu öneriye açık. Mantıklı mı mantıksız mı orası tartışılır.
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Teknobiyotik hakkında yorumları okudum hiç rahat etmedi içim. Zaten malzemelerin markalarından kaynaklı bi içime sinmiyordu bende vatana yöneldim ve netleştirdim yarın gidip elden bu parçaları alıcam.
Eki Görüntüle 405251
orda çıkmadı. Kasa da şu
RAMPAGE X-HORSE 600W 80 PLUS BRONZE 4x120mm RAINBOW FAN USB 3.0 MidT ATX KASA

Toplam 9558 TL yapıyor. Teknobiyotikten 700 lira pahalı ama markalar bildiğim kaliteli markalar oldu en azından. Hem satıcı tarafından içimde rahat olacak
Kasa harici gerisi iyi olmuş.

Bence eklediğim sistem Vatan'a kıyas ile daha iyi bileşenlerden oluşuyor. Monitör içinde 1500 TL kadar bütçeniz oluyor. Ayrıca parçaları tek tek en ucuz yerleden almanız daha hesaplı olucaktır, bilgisayar kurulumunu kendiniz yaparsanız. Ayrıca oluşturduğum sistemde ekran kartı olarak başka model seçilip az performans kaybı ile fiyat 100-200 TL civarı düşebilir.
Adsız.png

Adam fiyatı azaltmak istiyorum dedi. Bende fiyatı 1000 TL daha ucuz işlemci, anakart ve bellek önerdim. Ehli birisiyiz ama arkadaşın konusu öneriye açık. Mantıklı mı mantıksız mı orası tartışılır.

Kasa harici gerisi iyi olmuş.

Kasayı belki başka yerden alırım. Ama sitede en makul mantıklı olan buydu.
Bence eklediğim sistem Vatan'a kıyas ile daha iyi bileşenlerden oluşuyor. Monitör içinde 1500 TL kadar bütçeniz oluyor. Ayrıca parçaları tek tek en ucuz yerleden almanız daha hesaplı olucaktır, bilgisayarın kurulumunu kendiniz yaparsanız.
Eki Görüntüle 405262

Kasa dışında başka bir yerden parça almam sanırım artık. onun evet bu parçalar daha iyi ama maliyeti biraz fazlaya geliyor. Monitörü hesaba katar isek 300 400 lira fazla oluyor sizin sisteminiz

Vatan'da ki sisteme sıvı soğutma eklediniz mi? Ben gözden kaçırmışım kendi topladığımda çünkü sıvı soğutma ekledim. Kasa, PSU, anakart ve GPU olarak daha memnun kalırsınız bu sistemden. Monitör 1300 TL, toplam; 9960 TL.
Adsız.png

Son düzenleme:
Arada performans açısından fazla fark yok. Overclock olmadan bile rahatlıkla 1080P oyunları akıcı şekilde oynayabilir. 2K ve 4K çözünürlükte ekran kartına yük biner. Benim bildiğim çözünürlük ne kadar çok artarsa işlemci kullanımı da o kadar çok azalır.

Videoyu inceleyin lütfen. İşlemci stok vs 5.0 Ghz hızında fps testi yapılıyor. Aradaki fark overclock yapılsa bile fazla değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9. Nesil İ5'in taşıyamıyacağı ekran kartı yok. 4.5ghz overclock ile en az 6 sene kullanmayı planlıyorum, CPU soğutucum NZXT kraken x62.

Evet evet ekledim. Kasayla oynıcam biraz bakalım. Mesela psu+kasa yapınca 1000 lirayı buluyor. Psu içinde kasalar 600 700 civarında oluyor.
Genelde kasa ve PSU bütün olarak geldiğinde PSU verim miktarı, içindeki kapasitör kalitesi ve 12V gücü düşük oluyor. Bu sebeblerden ötürü daha uygun oluyor.

İtopyadaki hoşuma gitti aslında. bende şunu buldum kasa olarak XIGMATEK BEAST 4 x RAINBOW FANLI X-POWER 650W 80PLUS USB 3.0 MidT ATX KASA - Vatan Bilgisayar

Bir konuda fikir sormak istiyorum. Benim attığım sistemde anakartı Asus Rog Strix B360-H Gaming Intel B360 Anakart - Vatan Bilgisayar bununla belleğide GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar bununla değiştirsek olumlu olumsuz ne gibi değişiklikler olur ? Sistem stabil çalışır mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı