RTX 2060 ve R5 2600 darboğaz

AliA06

Decapat
Daha fazla  
Bir sistem toplayacagim, 6000 TL bütçe var ancak listeyi oluşturunca aklıma darboğaz olur mu sorusu geldi.

B450 Pro VD
RTX 2060
R5 R5 2600
Gskıll 8 GB 3000 MHz

İşlemci ve ekran kartı darboğaz olur mu?
Ekran karti ile anakart uyumlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğazdan kastım işlemci ekran kartın hızına yetişmemesidir. Bana kalırsa olcaktır. 2600 iyi işlemci olsa da maalesef güçlü ekran kartlarını besleyecek kadar güçlü bir işlemci değil. 8600K 9600K gibi işlemci ile daha iyi beslenir.
8 GB ile GPU kullanımı çok sık düşer. Dual RAM alınmalı mutlaka.

Darboğazdan kastım işlemci ekran kartın hızına yetişmemesidir. Bana kalırsa olcaktır. 2600 iyi işlemci olsa da maalesef güçlü ekran kartlarını besleyecek kadar güçlü bir işlemci değil. 8600K 9600K gibi işlemci ile daha iyi beslenir.
8 GB ile GPU kullanımı çok sık düşer. Dual RAM alınmalı mutlaka.
Nasil 2600 RTX 2060'i besleyemez? 1080p'de bile 2080Ti'i besleyebiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nasil 2600 RTX 2060'i besleyemez? 1080p'de bile 2080Ti'i besleyebiliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bakmamız gereken GPU kullanımı. Tam performans alabilmek için yüzde 99 civarında çalışması gerekmekte. Yoksa 1080P için alacak biri varsa örneğin 1080 ekran kartı alıyorsunuz ancak siz 1070 ekran kartın verdiği performansı alacaksınız bu da ekran kartın tamamını kullanmadığından.
Daha henüz tüm testleri yok belli olmaz daha.

Bana kalırsa darboğaz olur. RTX 2060 zaten 2070'e yakın bir GPU. Ryzen 3000 serisini beklemeni öneririm.

Anakart ile ekran kartı uyumlu.

Dar boğaz olmaz. Merak etmeyin. Son derece güçlü bir işlemci kendisi. Ancak o kadar güçlü bir sisteme 8 GB RAM yakışmamış.
Sonrasında 8 daha ekleyeceğim
Bana kalırsa darboğaz olur. RTX 2060 zaten 2070'e yakın bir GPU. Ryzen 3000 serisini beklemeni öneririm.

Anakart ile ekran kartı uyumlu.
Peki ne zaman çıkacaktır?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı