RTX 2060 Ventus XS'e sıvı soğutma takmak

onurcanunal33

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

MSI RTX 2060 Ventus XS ekran kartı kullanmaktayım. Yüksek kalitedeki oyunlarda oynarken ekran kartı %90 performanslarda çalıştığı için çok ısınıp 80-85 dereceleri görüyorum. Sıcaklık değerleri çok kritik olmasa da ekran kartının fanının çıkardığı ses çok can sıkıyor. Bu durum aşırı rahatsız etmeye başladığından internette araştırma yaptığımda sıvı soğutma takılabileceğini gördüm ve belki yapan bilen vardır diye sizlere sormak istedim.

Kraken G12 White | NZXT bunu modifiye ederek yurt dışında birçok kişi ekran kartına sıvı soğutma bağlayarak ciddi sıcaklık değerleri gözlemlemiş. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Böyle bir projeye girmeye değilir mi?

Not: Ekran kartımın garanti süresi devam etmektedir.

O kartı imzamdaki sisteminde kullandım. Bf5'te 74- 75 dereceleri görüyordu. MSI Afterburner'ın fan profilini aktif edince 68-69 derecelere düştü. O halde bile fan gürültüsü yoktu ya da diğer fanlardan dolayı duyamıyordum.
Sorun kartta da olabilir kasa içi havalandırmada da olabililir. Küçük ihtimal de olsa PSU da yapabilir.
Kasanızın modelini, kullandığınız kasa fanlarının yerlerini ve nereye üflediklerini anlatırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

Açıkçası biraz riskli gibi.Ama işinin ehli birini bulursanız olabilir.Ayrıca Technopat'ın bununla ilgili bir videosu var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba arkadaşlar,

MSI RTX 2060 Ventus XS ekran kartı kullanmaktayım. Yüksek kalitedeki oyunlarda oynarken ekran kartı %90 performanslarda çalıştığı için çok ısınıp 80-85 dereceleri görüyorum. Sıcaklık değerleri çok kritik olmasa da ekran kartının fanının çıkardığı ses çok can sıkıyor. Bu durum aşırı rahatsız etmeye başladığından internette araştırma yaptığımda sıvı soğutma takılabileceğini gördüm ve belki yapan bilen vardır diye sizlere sormak istedim.

Kraken G12 White | NZXT bunu modifiye ederek yurt dışında birçok kişi ekran kartına sıvı soğutma bağlayarak ciddi sıcaklık değerleri gözlemlemiş. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Böyle bir projeye girmeye değilir mi?

Not: Ekran kartımın garanti süresi devam etmektedir.

Ekran kartı garantisi ortadan kalkacaktır. Bunu göze alırsanız kaynaklarda güvenilirse. Sizde istiyorsanız yapılaca bir şeyse yapabilirsiniz. Kendi fikrimce bu şekilde değil bütçe uygunsa görrüntü bakımından vs daha güzel bir sıvı soğutma bloğu ve pombası alırdım. Tabi bu zevkle alakalı. Garantiyi riske atmamanızı tavsiye ederim.

Aerocool QS240 modelindeki kasayı kullanıyorum. kasamda şuan hepsi 12cm olacak şekilde 2 önde 1 tepede (egzoz) 1 adet de normal egzoz fanı mevcut. 2 fan kasa ile gelen aerocool marka diğerleri ise frisby marka standart kasa fanı. Sıcaklık değerlerim ise aşağıdaki gibi.

Cod-Warzone testi
Kapak Açık 79-81 derece
Kapak Kapalı 83-84 derece

The Vision 2 testi
Kapak Açık 78-79 derece
Kapak Kapalı 82-83 derece

Vision 2 oyununu bilmiyorum ama Warzone'da kapak açık dereceler umut vaat ediyor. İmzamdaki kartımla da birkaç derece düşük derecelerde.
MSI Afterburner ile fan profilini aktif ederseniz derecelerde düşüş yaşarsınız.
O kasa için ideal olan:
Arkada ve üstün arka kısmında birer tahliye fanı olmalı. Önde ise 2 adet CFM değeri yüksek fan ve 1 adet standart fan ile kasa önünden içeri hava üflenmeli.
Sistemimde kasa önünde maksimum CFM değeri 119 olan şu fandan iki adet kullanıyorum:
Bunlara ek olarak kasanın kendi fanını da önde kullanarak önde 3 fan kullanmaktayım.

İmzadaki sistem:
Intel Core i7 9700KF, 2x16 GB 3200 MHZ Corsair RAM, Zotac RTX 2070 Mini, 240 GB Corsair Force MP510 NVMe M.2 SSD, 1 TB Samsung 860 Evo SATA M.2 SSD, MSI B360 Gaming Pro Carbon Anakart, Corsair H45 Sıvı soğutma, Viewsonic XG2401 Monitör, 1More H1007 Headset, Bloody B870R Klavye, Razer Deathadder V2 Fare, FSP Hydro G 750 WATT PSU

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı