RTX 2060 vs 5600XT

Aynen, foruma giriyorsun RX 5600XT, RX 5700 XT siyah ekran, WattMan hatası yazıyorsun. Aradığınız şey bulanamadı diyor.
Bu hataların azaldığını bir çoğunun driver desteği ile çözüldüğünü öğrenmen için değil AMD‘nin sitesine girmen, son açılan sorun konularının hangi tarihlerde olduğunu görmen bile yetecektir. Hepsi kesinlikle çözülmüş müdür bilemem. Ama Nvidia tarafında da problem çıkıyorsa istisnaların kaideyi bozmadığı gerçeğini unutmamak lazım.

Aynen, foruma giriyorsun RX 5600XT, RX 5700 XT siyah ekran, WattMan hatası yazıyorsun. Aradığınız şey bulanamadı diyor.
Screenshot_50.png

Nvidia'nın ekran kartlarını severim ama sen beni soğuttun gerçekten.

Ben de AMD kart kullanıyorum ama kullandığım için bu kartı sorunları az göstermek ya da hatasız göstermeye çalışmıyorum. Üsteki arkadaş NVIDIA sorunlarını çıkarmış bak bakalım RTX serisinde sorun sayısı ile RX5000 serisindeki sorun sayısı aynı mı keza NVIDIA daha fazla kart satmasına rağmen. İlla AMD aldınız diye kartın fanboyu olmaya gerek yok. RX5000 serisinde çoğu driver sorunu gözükse de azınsanmayacak kadar bileşen yüzünden hata alıp driver sorunu sanan var. RX 5700 XT alan fanboy arkadaş korkudan WattMan hatalarına bile bakamamış. Kart çıkalı bir seneden fazla oldu hala sorunlar devam ediyor olay driverda değil bileşenlerde sorun var.

Ben de AMD kart kullanıyorum ama kullandığım için bu kartı sorunları az göstermek ya da hatasız göstermeye çalışmıyorum. Üsteki arkadaş NVIDIA sorunlarını çıkarmış bak bakalım RTX serisinde sorun sayısı ile RX5000 serisindeki sorun sayısı aynı mı keza NVIDIA daha fazla kart satmasına rağmen. İlla AMD aldınız diye kartın fanboyu olmaya gerek yok. RX5000 serisinde çoğu driver sorunu gözükse de azınsanmayacak kadar bileşen yüzünden hata alıp driver sorunu sanan var. RX 5700 XT alan fanboy arkadaş korkudan WattMan hatalarına bile bakamamış. Kart çıkalı bir seneden fazla oldu hala sorunlar devam ediyor olay driverda değil bileşenlerde sorun var.
Evet, iyi kart almayıp sorun yaşayanlar da var. Lafınız banaysa ben kendim 1650Super kullanıyorum, objektif konuştum. Soğutucularının yarısı olmadığından sıkıntı yaşayan modeller var mesela.

Fiyatları 2060 modelleri ile tıpatıp aynı, ayrıca arada performans farkı var diyorsunuz 1 tane bile mi test videosu yok bu performans farkının, yazılımla %15 öne geçti falan diyorsunuz Allah için videosunu atın da görelim şu %15 farkı. DLSS teknolojisi emin ol 5600 XT'yi geçmesini sağlar.

Öncelikle hepinize geri döndüğünüz için teşekkür ederim. Şunu belirtmeliyim'ki insanlar 2060 ile 5600XT arasında sanki dağlar kadar farklar varmış gibi anlatıyorlar öyle lanse ediyorlar. Ama yok. Hatta öyle'ki kart ilk çıkttığında GTX 1660 ekran kartına rakipti. Öncelikle aralarında FPS ve diğer değerlere bakacak olursak değerleri hemen hemen aynı ve oynanışta belirttiğim gibi maks 10-12 FPS var. Bazı Oyunlar'da o kadar bile olmuyor. Teknoloji her zaman şans işi. %50'ye %50. sadece 10 FPS fazladan alabilmek için tüm o sorunlarında riskini taşımak gerekir. Bugüne kadar AMD işlemcide çok güzel işler yaptı ona kimse bir şey demez eyvallah ama ekran kartında taht hala NVIDIA'da. Sadece RTX teknolojisi yüzünden değil. Sonuçta 1 kere ekran kartı alıyoruz sonra uzun süre almıyoruz belki kimse parasının boşa gitmesini istemez. Ayrıca özellikle forumlarda vs hep şunu gördüm. AMD ekran kartı modellerini öven 10 kişi varsa 5 kişi memnun olmadıgını söylüyor. 30 kişi memnunsa bir 20 kişide gene memnun degil gerek driver gerek siyah ekran yok mavi ekran vs. Bunu hep görüyoruz maalesef. Ama NVIDIA ekran kartını kullanıpta sorun yaşayan çok fazla kişi görmedim 10 kişi memnunsa 2-3 kişi sorun yaşamış hep. Yani sadece 10 FPS fazla alabilmek için(oyun içinde çok bir fark yaratmaz fark etmezsiniz bile)bu riske girmek bence gereksiz. Alabilirsem 2060 Super alacağım zaten. Son olarak dedigim gibi mesaj yazan herkese teşekkürler ben konuyu bitirmişim gibi düşünün çünkü bu biraz Apple'mı Samsung mu demek gibi bir şey fanboylar gelmeden kapatalım konuyu bence :D. Şaka maka dedigim gibi tekrardan teşekkürler ben FPS öyle manyak olsun of uçsun diyen birisi değilim. Tam tersine görüntü kalitesi hoş olsun FPS sabit olsun(istedigim performansı verebilsin) yeter ileride daha iyi ekran kartlarına geçeceğim zaten ancak benim için önemli olan DLSS teknolojisi şu an onu kullanacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı