RTX 2060 vs RX 5600XT

Forumda ufak bir gezintiye çıkarsan siyah ekran WattMan gibi hata yaşayanların %80'i Sapphire modeli veya XFX gibi modeller kullandığını görebilirsin bu kartlarda sıkıntı yaşayanlar daha fazla oluyor. Recep Baltaş ve Ali Güngör'de bu markaları önermiyorlar zaten forumda birçok kez yazdılar sorun yaşan kullanıcıların çoğunluğu Sapphire marka kullananlardan geri bildirim aldıklarını söyledi. Bende senin durumundaydım günlerde kafa karışıklığı vs. yaşadım aynı senin durumundaydım diyebilirim 5600XT Gaming X ve giriş seviyesi Galax-Palit-Gigabyte-INNO3D modelleri arasında kara vermeyi düşünüyordum. Ama inan ki 2800 TL verdikten sonra bir karta karşılığında biraz kalite bekler insan. Benim tercihim RTX 2060'dan yana olacaktır ama bu modelleri için değil önemli nokta burası. Ucuz etin yahnisi yavan olur diye boşuna dememişler uzun yıllar kullanacağım diyorsun uzun yıllar 50-55 derece de oyun oynamak var ve bir tarafta da 2 ay sonra akıbeti belli olmayan bu kartlar tamamen NVIDIA'nın pazarlama stratejisi tekrardan söylüyorum imkanım olsa RTX 2060 alırım. Bir tarafta da uzun saatler ve yıllar 75-80 derece civarlarında oyun oynamak var bence takıntılı olmaya gerek yok bu konuda ve ekonomik durumda. Mevcut paran ile en kalitelisini almak her zaman daha mantıklıdır çünkü bu kartı uzun yıllar kullanıcaksın. Dediğim gibi son karar senin içine sinmeyecekse RTX 2060 alabilirsin ama 5600XT'de kenera atılacak bir kart değil bana göre. Bütçeni ve beklentilerin neyse o doğrultuda kara vermelisin. Burada herkes kafanı karıştırmaktan fazla ileriye gidemez seni en iyi ben anlıyorum çünkü 1 hafta önce senle aynı durumdaydım. İki kartı da teraziye koy ve kendi içine sineni al pişman olmazsın.

Bakın dediklerimi kanıtlar nitelikte yine Sapphire modeli :D forumda bakarsanız 10 konudan 8'i Sapphire kullanıcılarının sorunları. Bunca yıllık tecrübe Recep Baltaş ve Ali Güngör bunu önermemekte haklılarmış demek ki.

Screenshot_2.png

Son düzenleme:
Ne gibi hatalar alıyorsun?
Ben yanlış yönlendirmek istemem. Oyun amaçlı kullanacaksanız çok karşı değilim. Daha önceki mesajlarımda da oyun performansından memnun olduğumu belirtmiştim ancak ben mimarım ve render almam gerekiyor. Rastgele çalışmayı durduruyor kart. Bu aralar wattman hatası alıyorum. Önceden öyle donup kalıyordu. 6 senelik bir laptopum var içinde nvidia gtx 860m olan, aynı programlarda böyle hatalar almıyorum. Oyun konusuna gelirsek RDR2, AC Odyssey, Doom Eternal, Control gibi bir çok oyunu sorunsuz oynadım. Ara ara rastgele kapandığı oldu tabi.

Fotoğraf koymaya gerek yok alıntıda yapabilirsiniz. Ancak mesajımda da belirttiğim gibi oyunlarda sorun yaşamadım ama render vb gibi şeyler için hiçbir şekilde tavsiye etmiyorum.

Forumda ufak bir gezintiye çıkarsan siyah ekran WattMan gibi hata yaşayanların %80'i Sapphire modeli veya XFX gibi modeller kullandığını görebilirsin bu kartlarda sıkıntı yaşayanlar daha fazla oluyor. Recep Baltaş ve Ali Güngör'de bu markaları önermiyorlar zaten forumda birçok kez yazdılar sorun yaşan kullanıcıların çoğunluğu Sapphire marka kullananlardan geri bildirim aldıklarını söyledi. Bende senin durumundaydım günlerde kafa karışıklığı vs. yaşadım aynı senin durumundaydım diyebilirim 5600XT Gaming X ve giriş seviyesi Galax-Palit-Gigabyte-INNO3D modelleri arasında kara vermeyi düşünüyordum. Ama inan ki 2800 TL verdikten sonra bir karta karşılığında biraz kalite bekler insan. Benim tercihim RTX 2060'dan yana olacaktır ama bu modelleri için değil önemli nokta burası. Ucuz etin yahnisi yavan olur diye boşuna dememişler uzun yıllar kullanacağım diyorsun uzun yıllar 50-55 derece de oyun oynamak var ve bir tarafta da 2 ay sonra akıbeti belli olmayan bu kartlar tamamen NVIDIA'nın pazarlama stratejisi tekrardan söylüyorum imkanım olsa RTX 2060 alırım. Bir tarafta da uzun saatler ve yıllar 75-80 derece civarlarında oyun oynamak var bence takıntılı olmaya gerek yok bu konuda ve ekonomik durumda. Mevcut paran ile en kalitelisini almak her zaman daha mantıklıdır çünkü bu kartı uzun yıllar kullanıcaksın. Dediğim gibi son karar senin içine sinmeyecekse RTX 2060 alabilirsin ama 5600XT'de kenera atılacak bir kart değil bana göre. Bütçeni ve beklentilerin neyse o doğrultuda kara vermelisin. Burada herkes kafanı karıştırmaktan fazla ileriye gidemez seni en iyi ben anlıyorum çünkü 1 hafta önce senle aynı durumdaydım. İki kartı da teraziye koy ve kendi içine sineni al pişman olmazsın.

Bakın dediklerimi kanıtlar nitelikte yine Sapphire modeli :D forumda bakarsanız 10 konudan 8'i Sapphire kullanıcılarının sorunları. Bunca yıllık tecrübe Recep Baltaş ve Ali Güngör bunu önermemekte haklılarmış demek ki.

Eki Görüntüle 620365

Ne cahil cahil konuşuyorsunuz Sapphire en iyi ve en kaliteli AMD ekran kartı üreticisidir(!) 10 kişiden 9'u böyle diyor. :D

Ne cahil cahil konuşuyorsunuz Sapphire en iyi ve en kaliteli AMD ekran kartı üreticisidir(!) 10 kişiden 9'u böyle diyor. :D.

Fanboy kapı şu tarafta konu sahibinin konusu kirletmezseniz mutlu olurum sana burada 50 tane Sapphire 5600XT modelinin sorun konusunu atarım bakarsın öyle. 10 kişiden 9'u öyle diyormuş o 9 kişi karta sahip olduğu için öyle diyor olabilir mi acaba sadece soruyorum :D benim referanslarım Recep Baltaş ve Ali Güngör sizinkiler kim tanımak isterim?

Fanboy kapı şu tarafta konu sahibinin konusu kirletmezseniz mutlu olurum sana burada 50 tane Sapphire 5600XT modelinin sorun konusunu atarım bakarsın öyle. 10 kişiden 9'u öyle diyormuş o 9 kişi karta sahip olduğu için öyle diyor olabilir mi acaba sadece soruyorum :D benim referanslarım Recep Baltaş ve Ali Güngör sizinkiler kim tanımak isterim?

Ciddi değilim ironi yapıyorum sonuna "(!)" Koydum zaten. :D Eğer ekran kartı modeli sorarsan millet hiçbir şey bilmeden"Sapphire en kaliteli ekran kartı üreticisi moruq" diyor mesela ya da bir ekran kartı modelini karşılaştırırsan sırf Sapphire diye " şu modelin Sapphire olması da büyük bir artı" diyeni de gördüm Sapphire'yi EVGA ile bir tutan var. :D

Ciddi değilim ironi yapıyorum sonuna "(!)" Koydum zaten. :D eğer ekran kartı modeli sorarsan millet hiçbir şey bilmeden"Sapphire en kaliteli ekran kartı üreticisi moruq" diyor mesela ya da bir ekran kartı modelini karşılaştırırsan sırf Sapphire diye " şu modelin Sapphire olması da büyük bir artı" diyeni de gördüm Sapphire'yi EVGA ile bir tutan var. :D.

Pardon gözden kaçırmışım kusura bakmayın :D dediğim gibi sorunların çoğu kalitesiz PSU ve kalitesiz modellerden Sapphire XFX gibi düşük seviye kartlardan kaynaklandığı gözle görülecek değerde aşikar. Ben nedense hiç ROG STRIX 5600XT siyah ekran MSI Gaming X 5600XT siyah ekran diye konu açan görmüyorum yakın zamandır ama ne hikmetse süper kartlar üreten Sapphire sorundan geçilmiyor :D.

Pardon gözden kaçırmışım kusura bakmayın :D dediğim gibi sorunların çoğu kalitesiz PSU ve kalitesiz modellerden Sapphire XFX gibi düşük seviye kartlardan kaynaklandığı gözle görülecek değerde aşikar. Ben nedense hiç ROG STRIX 5600XT siyah ekran MSI Gaming X 5600XT siyah ekran diye konu açan görmüyorum yakın zamandır ama ne hikmetse süper kartlar üreten Sapphire sorundan geçilmiyor :D.

STRIX modeli sorunlu aslında ve dün Gaming X modelinde sorun yaşayan vardı yeşil ekran sorunu DA forumda. :D Sorun zaten yazılımsal ama tabii yazılımsal sorunlar haricinde en en fazla sorun çıkaran Sapphire.

Msi Afterburner ayarlarında Windows açılışında otomatik olarak başlat ve Sistem simgesi olarak başlat ( sağ altta simge olarak açılıyor) seçenekleri var onları aktif edersen otomatik olarak arka planda açılır.

Isı değerlerim 10 derece kadar düştü :D Fps izlediğimiz yere ekran kartı fanı rpm hızını koydum ve baktım ki 55 derecede bile %25 dönüyor :D Ama programda düzgün gözüküyordu. Silip bir daha yükledim şuan çoşuyor :D

Dosya Ekleri

• starwarsjedifallenorder_2020_07_21_16_24_12_631.jpg
    starwarsjedifallenorder_2020_07_21_16_24_12_631.jpg
    184,8 KB · Görüntüleme: 58
  • TESV_2020_07_21_15_49_42_160.jpg
    TESV_2020_07_21_15_49_42_160.jpg
    325,2 KB · Görüntüleme: 60
  • starwarsjedifallenorder_2020_07_21_16_23_08_634.jpg
    starwarsjedifallenorder_2020_07_21_16_23_08_634.jpg
    185 KB · Görüntüleme: 58
@Efe10 senin için son kez yazıyorum dediğim gibi son karar senin.
MSI RX 5600XT Gaming X.
Artıları:
1-üst düzey malzeme kalitesi.
2-Soğutma performansı inanılmaz tatmin edici.
3-MSI Premium kartı olması kafanda soru işaretine yer bile yok alabileceğin en iyi kart.
4-MSI yazılımları bence çok kullanışlı ve güzel.
Eksileri:
1-AMD yazılımsal sıkıntıları. WHQL Driver kullanarak bunlarla karşılaşma durumunuzu azaltabilirsin.
Giriş seviyesi RTX 2060 (Gigabyte-INNO3D-Palit-galax)
artıları:
1-NVIDIA'nın yazılım konusunda çok başarılı olması.
2-RTX ve DLSS gibi teknolojiler (fakat ben bu kartın yeterli olduğunu düşünmüyorum)
3-Yayın açmak için video kaydı için AMD tarafından daha performanslı.
Eksileri: (Giriş seviyesi kartlar için)
1-Malzeme kalitesi.
2-Soğutma performansı.
3-RTX ve DLSS her ne kadar güzel teknoloji olsa da bu kart için yetersiz kalması.
4-Yakında 3000 serisinin çıkmasıyla kaderinin 1060-1070-1080 gibi olması kaçınılmaz.

Isı değerlerim 10 derece kadar düştü :D FPS izlediğimiz yere ekran kartı fanı RPM hızını koydum ve baktım ki 55 derecede bile %25 dönüyor :D ama programda düzgün gözüküyordu. Silip bir daha yükledim şu an çoşuyor :D.

Galax kullanıyordunuz siz yanlış hatırlamıyorsam müsaitseniz 5dk FurMark yapma fırsatınız var mı?

Son düzenleme:
@Efe10 senin için son kez yazıyorum dediğim gibi son karar senin.
MSI RX 5600XT Gaming X.
Artıları:
1-üst düzey malzeme kalitesi.
2-Soğutma performansı inanılmaz tatmin edici.
3-MSI Premium kartı olması kafanda soru işaretine yer bile yok alabileceğin en iyi kart.
4-MSI yazılımları bence çok kullanışlı ve güzel.
Eksileri:
1-AMD yazılımsal sıkıntıları. WHQL Driver kullanarak bunlarla karşılaşma durumunuzu azaltabilirsin.
Giriş seviyesi RTX 2060 (Gigabyte-INNO3D-Palit-galax)
artıları:
1-NVIDIA'nın yazılım konusunda çok başarılı olması.
2-RTX ve DLSS gibi teknolojiler (fakat ben bu kartın yeterli olduğunu düşünmüyorum)
3-Yayın açmak için video kaydı için AMD tarafından daha performanslı.
Eksileri: (Giriş seviyesi kartlar için)
1-Malzeme kalitesi.
2-Soğutma performansı.
3-RTX ve DLSS her ne kadar güzel teknoloji olsa da bu kart için yetersiz kalması.
4-Yakında 3000 serisinin çıkmasıyla kaderinin 1060-1070-1080 gibi olması kaçınılmaz.

Galax kullanıyordunuz siz yanlış hatırlamıyorsam müsaitseniz 5dk FurMark yapma fırsatınız var mı?
DLSS 2.0'ın kart gerektirdiğini ilk defa duyuyorum. :D
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı