RTX 2060 yayın açarken FPS düşmesi

yosinderu

Hectopat
Daha fazla  
Sistem özellikleri: ASUS GeForce RTX 2060, AMD Ryzen 5 1600 six-Core, 2x8 Corsair 3000 MHz RAM, Acer 144 GHz monitör. Anakart Gigabyte Gigabyte A320M S2H.

LoL, Valorant gibi oyunlarda 10'lu FPS'lere kadar düşüyorum yayın açtığım zamanlarda. Birçok şey denedim ama çözüm olmadı. GTX950 varken böyle FPS sorunları yaşamıyordum, yayın da açıyordum tabii. 2060'ı taktıktan sonra ani FPS düşmeleri ile uğraşıyorum.

Denediklerim,
1. İşlemcinin ısınma ihtimalini göz önünde buludurarak 3. GHz'de frenledim.
2. Ekran kartının aşırı ısınma ihtimaline kadar artık 55 derecede çalışmaya başlamasını sağladım. (Ki alakası yok ASUS ekran kartı benim evimden daha serin yemin ediyorum)
3. OBS ayarlarında her şeyi performansa göre ayarladım.
4. NVIDIA ile ilgili ne varsa yok edip temiz kurulum ile NVIDIA exprienceyi tekrar kurdum.

Hiçbiri çözüm olmadı. Yaşayan ya da akıl yürütmek isteyen varsa desteğinizi bekliyorum. Çaresiz kaldım.

Dipnot: Tek değişken ekran kartı öncesinde sorun yoktu. Ayrıca 2060 ekran kartı takılıyken Very Low'da da FPS sorunu yaşıyorum, Ultra'da da.

Hocam ben de ondan şüphelenmiştim fakat dediğim gibi tek değişken burada ekran kartı ve dar boğaz hesaplamalarında %2 çıkıyor ekran kartı işlemcinin beraber çalışması.
O siteler güvensizdir. Güçlü oyunlarda ekran kartı ve işlemci kullanımına göz atın, değerlerinizi paylaşın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı