RTX 2060’a 144Hz Monitör Şart Mı?

@Silinen üye

Boş konuştuğunun farkında mısın? Ben, senin RTX 2060'ı dehşet GPU sınıfında tanımlar gibi cümle yazmana eleştiri getirdim. RTX 2060 dehşetse, RTX 2080Ti ne?

Benim için basit diye sana göndermem mi gerekiyor? Git, kendin al.

Bir de ultra takıntısını anlamıyorum demişsin. Adam belki rekabetçi oyun oynamıyor ve manzara gibi grafiklerde oynamak istiyor. Sana ne? Burada gelmişsin, bilmiş bilmiş ahkam kesiyorsun.

Konuyu açan arkadaş, yüksek ihtimalle 144Hz monitör deneyimi yaşamadığı için, onu bütçe imkansızlığında 144Hz monitöre yönlendirmek yardım etmekten çok, zarar vermektir.

Ayrıca yaptığın tonlarca yazım hatası için raporladım. İyi sosyaller...

Çok oyunculu rekabetçi oyunlar yerine tek kişilik senaryolu, güzel grafikli oyunlar oynuyorsan pek de gerek yok. 144Hz VA panel monitör yerine 60/75Hz IPS panelli monitör alabilirsin. Zaten yeni çıkan oyunlarda ayarları sona getirdiğinde 144Hz'den pek faydalanamazsın. CS:GO gibi oyunlarda ise 144Hz daha keyifli, akıcı oluyor ve oyun içi performansını da etkiliyor.

Oynanan oyunlar Counter Strike,zula oyunlarsa Hz hızını yüksekte tutmakta fayda var ama hikaye tabanlı oyunlar oynayacaksanız 75 Hz işinizi görür diye düşünüyorum ama tabiki de bütçeniz var ise 144 Hz almanızı öneriyoruz

@Silinen üye

Boş konuştuğunun farkında mısın? Ben, senin RTX 2060'ı dehşet GPU sınıfında tanımlar gibi cümle yazmana eleştiri getirdim. RTX 2060 dehşetse, RTX 2080Ti ne?

Bir de ultra takıntısını anlamıyorum demişsin. Adam belki rekabetçi oyun oynamıyor ve manzara gibi grafiklerde oynamak istiyor. Sana ne? Burada gelmişsin, bilmiş bilmiş ahkam kesiyorsun.

Konuyu açan arkadaş, yüksek ihtimalle 144Hz monitör deneyimi yaşamadığı için, onu bütçe imkansızlığında 144Hz monitöre yönlendirmek yardım etmekten çok, zarar vermektir.

Merhaba, evet ben manzara, hikaye tarzı oyunlar oynuyorum, şu üç monitör arasında kaldım sizce hangisi?
- Viewsonic 23.6" VX2458-MHD 144Hz 1ms 2xHDMI DVI DP FreeSync FHD Gaming Monitör | ITOPYA
Not: Bu monitör hazır sistem indirimiyle 1000TL oluyor.(144Hz TN panel)
- SAMSUNG 24" CF396 FHD 60-72Hz FreeSync HDMI VA Kavisli Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
(72Hz VA panel)
- AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+MM Full HD Gaming monitör - Vatan Bilgisayar
(75 Hz TN panel)

Zaten hikaye bazlı oyunlar oynadığını belirtmiş arkadaş. PUBG, APEX, CSGO gibi oyunlar oynamış olsaydı 144 Hz monitör derdim. Ama bu yazdığı oyunlar için bütçeyi zorlamaya gerek yok.
Kısacası 72 Hz olan ile mutlu, mesut oyun deneyimi yaşarsınız. Kalan 500 TL ile eksik olan ekipmanınız varsa onu tamamlarsınız.
Merhaba, evet ben manzara, hikaye tarzı oyunlar oynuyorum, şu üç monitör arasında kaldım sizce hangisi?
- Viewsonic 23.6" VX2458-MHD 144Hz 1ms 2xHDMI DVI DP FreeSync FHD Gaming Monitör | ITOPYA
- SAMSUNG 24" CF396 FHD 60-72Hz FreeSync HDMI VA Kavisli Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
(72Hz VA panel)
- AOC 24" G2460VQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+MM Full HD Gaming monitör - Vatan Bilgisayar
(75 Hz TN panel)
Bu durum da 150 TL fazla verip 144 Hz olanı alın. Diğer seçenekte 500 TL fark vardı. Ama bunda pek fiyat farkı yok.

Zaten hikaye bazlı oyunlar oynadığını belirtmiş arkadaş. PUBG, APEX, CSGO gibi oyunlar oynamış olsaydı 144 Hz monitör derdim. Ama bu yazdığı oyunlar için bütçeyi zorlamaya gerek yok.
Kısacası 72 Hz olan ile mutlu, mesut oyun deneyimi yaşarsınız. Kalan 500 TL ile eksik olan ekipmanınız varsa onu tamamlarsınız.
Peki hemen üst yorumda attığım 3 monitöre bakar mısınız. 200Tl farkla alınabiliyor. Bazen cs, rainbow da oynuyorum.

@Silinen üye

Senin gibilerin raporuyla ban yiyecek olsaydım... :D Komiksin sadece. Neymiş sadece rekabetçi oyunlarda 144Hz gerekliymiş manzaralı oyunlar oynuyorsa güzel grafikleri olan gereği yokmuş. Niye? Böyle oyunlar 60 FPS üstün göstermiyor mu? Bahsettiğimiz kart Battlefield 5 gibi grafik şahikası bir oyundan ultra ayarlarda 100 FPS üstünü çok rahat alan bir kart. RTX 2060 altını çiziyorum 1080p oyunculuğu için mükemmel bir kart ve imkanlar el veriyorsa mutlaka 144Hz monitör alınmalı. Sana vereceğim tek cevap bu ülke senin gibiler yüzünden bu halde. Okumayan ya da okuduğunu anlamayan, çevresine karşı tutumu saldırgan olan. Boş saldırganlık üstelik klavyeden böyle bir tutum sergilemek kolay. :)
(72Hz VA panel)
(75 Hz TN panel)
Bunu almanı tavsiye ediyorum. VA panele sahip bir monitör. Bu yüzden renkleri güzel yansıtıyor TN panele nazaran. 1ms artı olarak freesync özelliği var display kablosu alırsan g-sync özelliğini kullanabilirsin. Sever misin bilmem ama curved ekran. Bence güzel bir fiyatı var bu özelliklere göre. Eğer dediğim gibi imkanlar el veriyorsa al kesinlikle. 60Hz ile 75Hz arasında neredeyse görsel hiçbir fark yok. Bir kere monitör alacaksın kendini dara sokmadan 144Hz dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı