RTX 2060'ın 80 dereceleri görmesi normal mi?

Kasam Powerboost'un bir modeli ama bilmiyorum, ITX kasa.
Backplate ısıyı bir miktar düşürmeye yarar. Ama öyle 10-15 dereceler fark ettirmez. Fanların kendini sabitlemediğine emin misin?
Fanlar, derece 80'in üzerine çıktığında MSİ Afterburner da %90 gözüküyor.
Backplate ısıyı bir miktar düşürmeye yarar. Ama öyle 10-15 dereceler fark ettirmez. Fanların kendini sabitlemediğine emin misin?
Sizce kartın soğutması ile mi alakalı yoksa kasa içi mi? Bu arada kasa da fazladan fan takmadım ama öncedende yoktu.
Kasa içi hava sirkülasyonu iyi olmayabilir, kablolaması nasıl kasanın? Eğer kablolama iyi yapılmamışsa hava akımına engel olabilir ve ısınmaya sebebiyet verebilir. Eğer kasa içinde hiçbir şeyden dolayı ısınma yoksa (Toz vb. dahil) kart sorunlu olabilir.
Kablolar çok var, bence o da yapıyor olabilir. Set gibi ekran kartının yanında.
Boşta.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Hocam bu forumda sizi ciddiye alan var mı?
Alan çok var, bilmiyorsanız söyleyeyim, genelde AMD kartlar bir tık yukarda çalışır, her zaman böyledir. Fakat AMD kartlar yüksek ısıya dayanıklı iken NVIDIA kartlar yüksek ısıda performans kaybı yaşar ve yüksek ısılara çok dayanıklı değiller(AMD kadar değiller yani.) Bu yüzden 70C'nin altında çalışırlar, birde NVIDIA otomatik hız aşırtma uyguluyor, yani 70C'yi geçerse otomatik olarak hızları kısabilir.

Ayrıca neden ciddiye alınmayayım ?

Ayrıca çoğu kişinin dediği gibi, kasa içi hava sirkülasyonu kötü olabilir, iyi olsa da fanlara bir göz gezdirmekte fayda var, belki birisi düzgün çalışmıyordur, yada dönmüyordur bile. Kim bilir ?

Ayrıca kablolamaya bir bakın, iyi yapılmamışsa yine sıcaklıklar bir tık yüksek olabilir. 80-85C kesinlikle normal değil.

Kasanızın içini gösteren bir fotoğraf atarsanız iyi olur.
Kasam Powerboost'un bir modeli ama bilmiyorum, ITX kasa.

Fanlar, derece 80'in üzerine çıktığında MSİ Afterburner da %90 gözüküyor.

Sizce kartın soğutması ile mi alakalı yoksa kasa içi mi? Bu arada kasa da fazladan fan takmadım ama öncedende yoktu.

Kablolar çok var, bence o da yapıyor olabilir. Set gibi ekran kartının yanında.
Boşta.Eki Görüntüle 362238
Boştayken 46 C'mi ? Yüksek bu, bayağı yüksek. Üstelik kış ayındayız. Hava sirkülasyonu kötü olan kasamda bile benim kartım boşta 25-30C.

Alan çok var, bilmiyorsanız söyleyeyim, genelde AMD kartlar bir tık yukarda çalışır, her zaman böyledir. Fakat AMD kartlar yüksek ısıya dayanıklı iken NVIDIA kartlar yüksek ısıda performans kaybı yaşar ve yüksek ısılara çok dayanıklı değiller(AMD kadar değiller yani.) Bu yüzden 70C'nin altında çalışırlar, birde NVIDIA otomatik hız aşırtma uyguluyor, yani 70C'yi geçerse otomatik olarak hızları kısabilir.

Ayrıca neden ciddiye alınmayayım ?

Ayrıca çoğu kişinin dediği gibi, kasa içi hava sirkülasyonu kötü olabilir, iyi olsa da fanlara bir göz gezdirmekte fayda var, belki birisi düzgün çalışmıyordur, yada dönmüyordur bile. Kim bilir ?

Ayrıca kablolamaya bir bakın, iyi yapılmamışsa yine sıcaklıklar bir tık yüksek olabilir. 80-85C kesinlikle normal değil.

Kasanızın içini gösteren bir fotoğraf atarsanız iyi olur.

Boştayken 46 C'mi ? Yüksek bu, bayağı yüksek. Üstelik kış ayındayız. Hava sirkülasyonu kötü olan kasamda bile benim kartım boşta 25-30C.
Kasanın yanını çıkarttım, o zaman da 78 C'ı gördü. Sizce soğutucudan ya da macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Kasanın yanını çıkarttım, o zaman da 78 C'ı gördü. Sizce soğutucudan ya da macun ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Kesinlikle kasadan. Yanı çıkartıyorsunuz ve ısı düşüyor yani kasanın içinde hava rahat dolaşamıyor ve iyi bir soğutma yapamıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı