RTX 2060S, ASUS TUF B550M ve R5 3600X sistem toplama

porfir

Kilopat
Ailemi masaüstü sistem toplamaya ikna etmek için uzun süre çabaladıktan sonra tam parçaları alacakken içime bir kurt düştü. :(

Acaba bu parçalar birbirleriyle uyumlu mudur? Yardımcı olursanız sevinirim..

Uyum konusunda sıkıntı yaşamazsınız ancak bir iki öneri yapmak istiyorum.

Ryzen 5 3600X yerine direkt 3600 tercih edilebilir, Ryzen 5 3600 RTX 2070S'i bile besleyebiliyor.

Kasa tamamen size kalmış ama arkaya bir egzos fan almanızı ve o fanın kasanın önündeki fanlar ile uyumlu olmasını öneririm, tamamen görsel amaçlı bu "uyumluluk" meselesi.

RTX 2060S'in o modeli biraz ısınıyor, pek önermiyorum.

Corsair M.2 bence gereksiz bir harcama, onun yerine Kingston A2000 500 GB ve isteğe bağlı 1TB HDD veya 2TB HDD alınabilir. HDD ses yapıyor kullanmak istemiyorum diyorsanız 500GB SSD+ 500 GB A2000 NVMe bile daha mantıklı geliyor bana, size kalmış.

Bütçeniz nedir?

Bütçem 10000 TL küsür, bu fiyat bandında daha iyi bir 2060 Super modeli varsa önerilerinize açığım. Ben indirimi görünce bu ekran kartı modeline atladım. :D

Aşağıdaki sistemi de düşünebilirsiniz. Hazır bir şekilde önerdim tek tek toplayıp daha ucuza yapabilirsiniz bu sistemi. Ama daha ucuza yapmak için indirim kovalamak ve parçaları yavaş yavaş almak lazım 2 günde alacağınız sistem aşağıdakinden daha ucuz olmaz.

Oyunlarda sata SSD ile NVME M2 SSD arasında bölüm yüklemeleri açısından fark ortalama 1 saniye. Oyun amaçlı bir sistem istiyorsanız fiyatı uygun olan sata SSD veya sata M2 SSD almanızı öneririm.
Ryzen serileri RAM ve RAM frekansı konusunda seçici olabiliyorlar. Alacağın anakartın sitesinde destek kısmında uyumlu RAM'lerle ilgili liste bulunur. Bu listeye uymanı tavdiye ederim.
RTX ekran kartlarında Gigabyte'ın modellerinde ısınma sorunu yaşayanlar epey var. Gigabyte alacaksan alacağın modeli iyi araştır.

Aşağıdaki sistemi de düşünebilirsiniz. Hazır bir şekilde önerdim tek tek toplayıp daha ucuza yapabilirsiniz bu sistemi. Ama daha ucuza yapmak için indirim kovalamak ve parçaları yavaş yavaş almak lazım 2 günde alacağınız sistem aşağıdakinden daha ucuz olmaz.

Bu ekran kartı da ilk attığım 2060S ile aynı model, bunda da bir ısınma sorunu yok mudur? Teşekkürler.

Oyunlarda SATA SSD ile NVMe M.2 SSD arasında bölüm yüklemeleri açısından fark ortalama 1 saniye. Oyun amaçlı bir sistem istiyorsanız fiyatı uygun olan SATA SSD veya SATA M.2 SSD almanızı öneririm.
Ryzen serileri RAM ve RAM frekansı konusunda seçici olabiliyorlar. Alacağın anakartın sitesinde destek kısmında uyumlu RAM'lerle ilgili liste bulunur. Bu listeye uymanı tavdiye ederim.
RTX ekran kartlarında Gigabyte'ın modellerinde ısınma sorunu yaşayanlar epey var. İlle Gigabyte alacaksan alacağın modeli iyi araştır.

NVMe M.2'den vazgeçtim ve bahsettiğiniz listeden kontrolümü yaptım. Teşekkürler. :)

Bu ekran kartı da ilk attığım 2060S ile aynı model, bunda da bir ısınma sorunu yok mudur? Teşekkürler.

NVMe M.2'den vazgeçtim ve bahsettiğiniz listeden kontrolümü yaptım. Teşekkürler. :)
Aynı model değil ayrıca bu 3 fanlı bir model. Görmüşsünüzdür ama yine de söyleyeyim 2070S bu. 5000 liraya Gigabyte 2070S Gaming 3x de var onun soğutması biraz daha iyidir. Attığım sistemde yanlışlıkla 500GB HDD seçmişim onu 1TB 7200 RPM olarak varsayın hocam zaten fiyat farkı olmuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı