RTX 2060S PSU tavsiyesi

Enis KELEŞ

Centipat
Merhaba arkadaşlar.
Bir sistem topladım. Son parça olarak PSU kaldı ama bu konuda çok kararsızım. Arıza çıkarmaya çok yatkın olan bir bileşen olduğunu düşünüyorum ve o yüzden dikkatli seçmek istiyorum.
Sistem özellikleri.
İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X.
Anakart: MSI B450M PRO M.2 Max 4133MHz.
RAM: G.Skill Trident Z 2x16 32 GB RAM 3600MHz.
Ekran kartı: MSI RTX 2060 Super Gaming X 8 GB.
SSD: XPG spectrix S40G 512 GB.
HDD: 1TB harddisk.
Kasada 6 tane RGB fan mevcut.

Bu güç kaynakları arasında kararsız kaldım. En büyük kriterim PSU'nun sessiz çalışması. İleri de ekran kartı harici ekleme çıkarma yapmayı düşünmüyorum.
Bütçem maximum 650-700. tavsiyeleriniz bekliyorum.

Daha yeni fark ettim hocam. 32GB RAM'i ne yapacaksınız?

16[2x8]GB 3600 MHz bi' RAM yeter.

Oradan gelen butçeyi hem anakarta hem de diğer parçalara ayırmak en mantıklısı.

Daha öncesinde bir tecrübem olmuştu. Biraz eski bir bilgisayarım vardı ram yükseltme durumunda kaldım ancak ddr2 slota sahipti. Bulmam çok zor oldu ve bulduğum ramlerin neredeyse hepsini çalıştırmadı. Bu sistemi 10 yıla yakın bir süre hiç ekleme çıkarma yapmadan kullanmayı düşünüyorum ve ileride ram yükseltme durumunda kalıp problem yaşamamak için böyle birşey yaptım. Aslında düşüncem bir sistem kurup çok uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanabilmek.

1 aydır hem araştırıyor hem video izliyorum hemde indirimlere bakıyorum . Bu bütçeye uzun yıllar sorun çıkmasın istiyorsan corsair 850w yada 750 almalısın rm750x serileri 80+ gold tam modüler. Tx serileri yarı modüler tx daha ucuz düşünürsen onları alabilirsin. Google amcaya sor fiyatta en iyisini seç keyfine bak. Not: 32gb ram de hata yspmışsın anlamsız o bilgisayara 2x8gb yeterli olurdu

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı