RTX 2060S vs. RTX 3060

Öncelikle sorunun cevabı 2060S ve 3060 neredeyse %10 güç farkına sahip, aradaki güç farkına büyük para verilmez ucuz hangisiyse onu alın. Darboğaz meselesine ise sakın takılmayın yaptığınız her iş farklı miktarlarda parçalardan performans bekler. Render ve mining yaparken işlemci bir köşede yatacak mesela. Ben sadece oyun oynuyorum derseniz aynısı oyunlarda da var. Siz günün birinde 4K'ye geçtiğinizde işlemci kullanımı neredeyse dibe vuracak, sonra darboğaz yapmasın diye aldığınız güçsüz ekran kartı hiçbir şeye yetmeyecektir. Şu darboğazı maalesef çok abartıyorlar.
Hocam hiç bilgim yok o konuda maalesef birkaç konudan gördüm canım sıkıldı. Dediğim gibi anlık donmalar olmazsa fps kaybını göze alabilirim. En çok o korkutuyor beni. Öyle bir şey de yokmuş bir arkadaş dedi.

Hocam hiç bilgim yok o konuda maalesef birkaç konudan gördüm canım sıkıldı. Dediğim gibi anlık donmalar olmazsa fps kaybını göze alabilirim. En çok o korkutuyor beni. Öyle bir şey de yokmuş bir arkadaş dedi.
Hocam 60 FPS'ye kilitleyin bir şey olmaz. Veya 150 FPS alıyorsanız 100'e falan kilitleyin yine bir şey olmaz.

Cooler masterın 120mm'lik sıvı soğutması var hocam.
Hocam pek bir fikrim yok soğutmalar hakkında ama yeter diye düşünüyorum.
Cooler masterın 120mm'lik sıvı soğutması var hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam bu videoyu izleyin.
Hatta RTX 3080 takıyorlar ve ultra ayarlarda 1080p'de darboğaz yok.

Daha çok FPS oynuyorum. Anlık donmalar canımı sıkabilir. O yüzden darboğaz yapmaması önemli.

Monitör ve işlemci alın ve işlemcinin %50 çalışarak rahatlıkla besleyebileceği ekran kartı alın o size yeter örneğin 1660S FPS oyunları için üst seviyedir onu uçuracak bir işlemci de 5800X ve 10900k dır, en azından 5600X ya da 3700X almalısınız siz işlemciye yatırım yapın bir de monitörünüz 165Hz üstü olursa tertemiz. Ben böyle devam edeceğim derseniz çekirdek bellek hızı yüksek bir ekran kartı lazım o işlemciye de en uygunu 1650S çift fanlı en kaliteli herhangi bir model.

Hocam pek bir fikrim yok soğutmalar hakkında ama yeter diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
hocam bu videoyu izleyin.
Hatta RTX 3080 takıyorlar ve ultra ayarlarda 1080p'de darboğaz yok.

Bu video değil de buna benzer başka bir video daha izlemiştim. Onlar da 3080 takmıştı ama işlemciyi 4.8Ghz'e OC yapmışlardı. Onda da yoktu darboğaz hatta işlemci %43-50 seviyelerindeydi. Ama o videoda GPU kullanımı bazen %105 felan gösteriyordu.
Monitör ve işlemci alın ve işlemcinin %50 çalışarak rahatlıkla besleyebileceği ekran kartı alın o size yeter örneğin 1660S FPS oyunları için üst seviyedir onu uçuracak bir işlemci de 5800X ve 10900k dır, en azından 5600X ya da 3700X almalısınız siz işlemciye yatırım yapın bir de monitörünüz 165Hz üstü olursa tertemiz. Ben böyle devam edeceğim derseniz çekirdek bellek hızı yüksek bir ekran kartı lazım o işlemciye de en uygunu 1650S çift fanlı en kaliteli herhangi bir model.
Hocam ekran kartı yanında M2 SSD ve kasa fanı da almayı düşünüyorum. O yüzden işlemci değiştirme işine en azından şimdilik girmeyeceğim.

Bu video değil de buna benzer başka bir video daha izlemiştim. Onlar da 3080 takmıştı ama işlemciyi 4.8Ghz'e OC yapmışlardı. Onda da yoktu darboğaz hatta işlemci %43-50 seviyelerindeydi. Ama o videoda GPU kullanımı bazen %105 felan gösteriyordu.

Hocam ekran kartı yanında M2 SSD ve kasa fanı da almayı düşünüyorum. O yüzden işlemci değiştirme işine en azından şimdilik girmeyeceğim.
Samsung alıp plus modelini ve en az 500gb alın

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı