RTX 2060S vs. RTX 3060

3060 ile işlemcin sıkıntı olur overclock yapabilirsen işlemciye, 3060 alabilirsin eğer yapamam diyor isen 2060S.

Stoklar yenilenene kadar beklerim muhtemelen uzun sürecek gibi ama ikinci el alasım yok. Sizce sıfır fiyatı ne olur?
Onu ben bilemem hocam. Şu an en ucuzu burada.
Sana ne derlerse desinler sen darboğaza takılma sana net info vereyim, grafik oyuncusuysan ekran kartına yatırım yap, FPS oyuncusuysan işlemciye ve ekrana yatırım yap işin özü bu ben i5 6600K ile 3080 çalıştırıp oynadım darboğaz olayı neredeyse hiç etkilemedi oyun performansını sadece ekran kartı 1080p de daha az kullanıyordu %99 ila %50 arası gidip geliyordu.
Nasıl etkilemez hocam? 200 FPS alacakken 130 alıyorsun, dedikleriniz saçmalık.

Sana ne derlerse desinler sen darboğaza takılma sana net info vereyim, grafik oyuncusuysan ekran kartına yatırım yap, FPS oyuncusuysan işlemciye ve ekrana yatırım yap işin özü bu ben i5 6600K ile 3080 çalıştırıp oynadım darboğaz olayı neredeyse hiç etkilemedi oyun performansını sadece ekran kartı 1080p de daha az kullanıyordu %99 ila %50 arası gidip geliyordu.
Daha çok FPS oynuyorum. Anlık donmalar canımı sıkabilir. O yüzden darboğaz yapmaması önemli.

Hocam darbogaza takılma ileride daha iyi işlemci ile dengelersin, insanlarda ekran kartı kullanımı illaki yüzde 99 olacak diye bir takıntı var olmazsa olmasin ekran karti daha serin çalışır yüzde 99 degil yüzde 85'te çalışırsa.

@atestuna1 Hocam sizin fikriniz nedir? Diğer konuda bayağı yardımcı olmuştunuz.
Hocam ben olsam RTX 3060 alırdım, hem güncel diye hem de 12 GB VRAM'e sahip olduğundan. İleride RTX 2060S kullanırsan şimdi 2 GB VRAM'li bir ekran kartı gibi olacak. Bu yüzden 12 GB daha iyi. Biliyorum VRAM'e bakılarak alınmaz ama uzun ömürlü olması için daha mantıklı. Bir de güncel bir kart RTX 3060.

Orta seviyede oyuncular tarafından merakla beklenen RTX 3060, nihayet tanıtıldı. Çift fanlı tasarım ile gelen ekran kartı, 329 dolar başlangıç fiyatına sahip.(12 Ocak 2021)

329 dolar = 2.675,33 Türk Lirası (8,13)

Vergiyle 450 dolar vs. bile olsa = 3659₺ yapıyor. Hadi 400 de benden 4k olsun :D.

Bu arada RTX 2060 tanıtıldığında da fiyatı 349 dolardı. 10 gün sonra 300'e düşürüldü. 9000₺'ye 3060 almak çok saçma şu an. En azından ben almazdım :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı