RTX 2060S vs. RTX 3060

orta seviyede oyuncular tarafından merakla beklenen RTX 3060, nihayet tanıtıldı. Çift fanlı tasarım ile gelen ekran kartı, 329 dolar başlangıç fiyatına sahip.(12 Ocak 2021)

329 dolar = 2.675, 33 Türk lirası (8, 13)

Vergiyle 450 dolar vs. bile olsa = 3659₺ yapıyor. Hadi 400 de benden 4K olsun :D.

Bu arada RTX 2060 tanıtıldığında da fiyatı 349 dolardı. 10 gün sonra 300'e düşürüldü. 9000₺'ye 3060 almak çok saçma şu an. En azından ben almazdım :).

Amazon. Usdan gümrük vergisi dahil 9000'den aşağı tutar mı sence?

Orta seviyede oyuncular tarafından merakla beklenen RTX 3060, nihayet tanıtıldı. Çift fanlı tasarım ile gelen ekran kartı, 329 dolar başlangıç fiyatına sahip.(12 Ocak 2021)

329 dolar = 2.675,33 Türk Lirası (8,13)

Vergiyle 450 dolar vs. bile olsa = 3659₺ yapıyor. Hadi 400 de benden 4k olsun :D.

Bu arada RTX 2060 tanıtıldığında da fiyatı 349 dolardı. 10 gün sonra 300'e düşürüldü. 9000₺'ye 3060 almak çok saçma şu an. En azından ben almazdım :).
5000 e kadar çıkabilirim. Ama o zaman çok zorlarım bütçeyi.

Öncelikle sorunun cevabı 2060S ve 3060 neredeyse %10 güç farkına sahip, aradaki güç farkına büyük para verilmez ucuz hangisiyse onu alın. Darboğaz meselesine ise sakın takılmayın yaptığınız her iş farklı miktarlarda parçalardan performans bekler. Render ve mining yaparken işlemci bir köşede yatacak mesela. Ben sadece oyun oynuyorum derseniz aynısı oyunlarda da var. Siz günün birinde 4K'ye geçtiğinizde işlemci kullanımı neredeyse dibe vuracak, sonra darboğaz yapmasın diye aldığınız güçsüz ekran kartı hiçbir şeye yetmeyecektir. Şu darboğazı maalesef çok abartıyorlar.

Öncelikle sorunun cevabı 2060S ve 3060 neredeyse birebir aynı performansı veriyor aradaki güç farkına 100 lira bile verilmez ucuz hangisiyse onu alın. Darboğaz meselesine ise sakın takılmayın yaptığınız her iş farklı miktarlarda parçalardan performans bekler. Render ve mining yaparken işlemci bir köşede yatacak mesela. Ben sadece oyun oynuyorum derseniz aynısı oyunlarda da var. Siz günün birinde 4K'ye geçtiğinizde işlemci kullanımı neredeyse dibe vuracak, sonra darboğaz yapmasın diye aldığınız güçsüz ekran kartı hiçbir şeye yetmeyecektir. Şu darboğazı maalesef çok abartıyorlar.
Hocam 2 yıl önce çıkan bir kartı almak çok da mantıklı değil bence. Güncellik de önemli bir şey.
Soğutma işi sıkıntı çıkarır mı?
Hocam onu bilemiyorum ama stock fan varsa sorun çıkabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı