RTX 2070 Gaming X Trio ve i5 9600K sistem performansı nasıldır?

Exomir

Centipat
Arkadaşlar RTX 2070 Gaming X Trio ve Intel Core i5 9600K işlemci ile bir PC toplamak istiyorum ama neredeyse hiçbir yerde oyun testlerini bulamadım o yüzden karar veremiyorum. 2070 Super olarak testler var ama ben bu işlemciyle bu ekran kartının performansını görmek istiyorum.

Diğer bileşenler;

Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz(2 tane)

Cooler Master Master Liquid ML240L sıvı soğutma.

MSI MAG Z390 Tomahawk 4400 MHz DDR4 RGB ATX anakart.

Corsair 750W 80+ PSU.

XPG 512 GB M.2 SSD.

Segate 1TB 7200RPM harddisk.

Monitör olarak da AOC 2K 144Hz 1 ms 27 Inc monitör olacak.

Hepsinin linklerini koymak isterdim anca çok karmaşık bir hal oluyor. Burada çoğu kişinin bileşenler hakkında bilgi sahibi olduğunu düşündüğümden bu şekilde yazmayı yeterli buldum.

Ayrıca sistem sizce nasıl olmuş? Bir eksiği veya daha iyi hale getirecek bir öneriniz varsa açığım :) teşekkürler.

Güzel sistem uyumlu ve 9600k için Msi 2070 düz yeterlidir. Hepsi iyi parçaların sıvı soğutma yerine kaliteli hava soğutma da alabilirsin. Bütçeyi artırabilirsen 9700 de alabilirsin işlemciyi. 10.nesili boşver pahalı gelir o parçalar türkiyeye.
Unutmadan oyun testlerine bakmana gerek yok zaten çok güçlü sistem.

Anakartınızdan kısıp amd sistem dizmenizi tavsiye ederim. Anakart olarak: MSI B450M PRO-M2 MAX AMD B450 3466MHz (OC) DDR4 AM4 mATX Anakart B450M-PRO-M2-MAX | Trendyol

İşlemciyide r7 3700x yapmanızı öneririm. Hem daha uzun ömürlü olur hem daha performanslı.
Olabilir ama ana karttan kısmama gerek var mı? Çünkü ileride upgrade edebilmek istiyorum[olur da daha iyisi çıkar(ekran kartı işlemci vb.) değiştirmek isterim diye anakartıda değiştirmek istemiyorum]

Olabilir ama ana karttan kısmama gerek var mı? Çünkü ileride upgrade edebilmek istiyorum[olur da daha iyisi çıkar(ekran kartı işlemci vb.) değiştirmek isterim diye anakartıda değiştirmek istemiyorum]

Bütçene göre belirledim. Ama X570 bir anakart alırsan 4000 serisi işlemcileri destekleyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel sistem uyumlu ve 9600K için MSI 2070 düz yeterlidir. Hepsi iyi parçaların sıvı soğutma yerine kaliteli hava soğutma da alabilirsin. Bütçeyi artırabilirsen 9700'de alabilirsin işlemciyi. 10.nesili boşver pahalı gelir o parçalar Türkiye'ye.
Unutmadan oyun testlerine bakmana gerek yok zaten çok güçlü sistem.

Oyun testlerini şu yüzden istiyorum 1920X1080 çözünürlükte ve hangi oyun olursa olsun yüksek ayarlarda zaten iyi bir kaliteye ulaşacağımı biliyorum ama 2K montörde ve yüksek ayarlarda akıcı ve güzel bir deneyim alabilir miyim bilmiyorum ayrıca RTX teknolojisini de kullanmayı düşünüyorum soğutucuya gelirsek önerdiğiniz bir güçlü hava soğutması var mıdır?

2070’in düz olmasına gelirsek bu ekran kartını seçmemin nedeni de kasa biraz şık gözüksün istediğimden ve soğutmasını çok övdükleri için.
Bütçene göre belirledim. Ama X570 bir anakart alırsan 4000 serisi işlemcileri desteklicektir.

Teşekkürler kesinlikle düşüneceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı