RTX 2070 için İşlemci Önerisi

Zelaroth

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarımın işlemcisini ve ekran kartını yakın süreçte yükseltme eğilimindeyim ve beni uzun yıllar idare edebilecek bir sistem toplamak istiyorum fakat bir yandan bütçeyi çok çok aşırı zorlamak ve en üst seviye işlemcileri almak gibi bir niyetim de yok. Sorum ise şudur ki; RTX 2070 veya RX 5700 XT üst sınır olarak belirtilecek ekran kartları olsa fiyat anlamında, bu kartlarla kesinlikle darboğaz yaşamadan ve bu kartları besleyebilecek güçte AMD tarafında hangi işlemciyi almalıyım? İlk etapta aklıma gelen işlemci Ryzen 5 3600X olmuştu stok soğutucu olarak da fena olmadığı içinde bu modele yönelmiştim fakat sizinde düşüncelerinizi almak isterim, uğraşıp cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
X570 anakart dışındaki anakartlarda Ryzen 3000 desteği için yollanan bios updateler sorunlu. Geçenlerde AMD'nin anakart firmalarına yolladığı mikrokod güncellemesi sorunluymuş, AMD geri çekmiş ama anakart üreticileri çoktan sunmuş indirmeye. Beta kullanıcı olmamak için biraz bekleyin derim Ryzen 3000 serisi işlemcilerde.

Şu anki işlemciniz zaten rahatça besleyebilir eğer imzanızdaki kasayı kullanıyorsanız.
İmzamdaki kasam evet hocam fakat bazı yerlerde net olarak besleyemeyeceği ibare edilmiş o yüzden açıkçası sorma gereği hissettim kendimde.
Çok sağ olun bilgilendirme için, bunu bilmiyordum, peki işlemci anlamında belirttiğim ekran kartını sizce hangi işlemci modeli tam olarak besleyebilir AMD tarafında?

3700x önceliğiniz olsun, bütçe yetmezse 3600x almalısın bence. Unutmamak gerek: Ryzen 3000 serisinden sonra AMD soket değiştirecek. Almışken 8 çekirdekli ve yüksek frekanslı olanını almak lazım.

3700x önceliğiniz olsun, bütçe yetmezse 3600x almalısın bence. Unutmamak gerek: Ryzen 3000 serisinden sonra AMD soket değiştirecek. Almışken 8 çekirdekli ve yüksek frekanslı olanını almak lazım.
3700x çok maliyetli gelebilir ya hocam 2400 TL civarlarında şuan, gönül ister ki alabilelim ama işte 3600x daha olası duruyo, sizce yeterli gelir mi 3600x?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…