RTX 2070 ile Zula'da 240 FPS alınmıyor

AimCraviTe

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar, Zula Europe oyuncusuyum ve 240Hz monitor kullanıyorum. Fakat neredeyse çoğu haritalarda 240FPS alamıyorum ve bildiğiniz gibi tam performans vermiyor. Bunlar için gerekli NVIDIA, Windows ayarları yaptım. Fakat bazı kişiler Zula optimizasyonun kötü olduğunu söylüyorlar. Ben de böyle düşünüyorum fakat Görev Yöneticisinden Zula sadece %10 GPU, %20 CPU kullanmakta. RTX 2070, i7 8700,16 GB RAM barındıran bilgisayarım var. Ve dediğim gibi tam performans alamıyorum. Bu konuyu açma nedenim aslında şu dur. Belki de bir program sayesinde oyunda %100 CPU ya da GPU kullandırtmak işe yarar diye düşünüyorum. Sizin fikirleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığınız FPS sadece donanımınıza bağlı değil, ayrıca oyunun kullandığı grafik motorunun size tanıdığı imkana ve yapımcı firmanın donanım için yaptığı optimizasyona da bağlı. CPU ve GPU kullanımı bazı MOBA ve FPS oyunlarında çok düşük olmasına rağmen aldığınız FPS değerinin 600-700'ü görmesi mümkün olmamakta. Bu durumu sadece donanıma bağlamayın.

Ancak şunu deneyebilirsiniz, Nvidia yeni sürücülerine Low Latency Mode: Ultra gibi bir seçenek ekledi, anlık kare üretimine imkan sağlayan bu özelliğin eski adı aslında Önceden Oluşturulmuş Maksimum Kare Sayısı idi. Low Latency Mode: On seçeneği bu değeri 1 yaparken, Ultra seçeneğinde ise anlık kare üretimine imkan sağlamaya başladı. Bu özelliği Ultra deneyerek gecikmede bir nebze olsun artış yakalayabilmeniz mümkün.

Bir ek deneme olarak ise Gölgelendirici Önbelleği'ni (Shader Cache) devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Ya bu işin piri denecek adamlar "ben 60Hz ile 144Hz arasındaki farkı çok bariz hissederken, 144Hz ile 240Hz arasındaki farkı hissedemiyorum." diyorlar. Ha şöyle de bir şey var. Görebilir. Görüyor olabilir yani aradaki farkı. Ha bende gece espri yollu bir şey yazdım arkadaş çok ciddiye almış. Büyük bir ihtimalle oyunun optimizasyonunda bir sorun var. Onada senin yapabileceğin bir şey yok. Bu ve bunun gibi sebeplerden ötürü zaten RTX 2070 hayata küsmüştür dedim. FPS türünde yanına yaklaşmayacağı onca oyun varken üstelik.

Zula oyunundaki MSI Afterburner verilerini paylaşır mısınız? Ona göre bir yorum yapabilelim. CPU yüzdesinin yüksek olması bir sorunu çözmez. İşlemciniz ekran kartına veya ekran kartınız işlemcinize yetişemiyorsa ki genellikle bu ekran kartında düşüş olur günümüz ekran kartları gayet hızlı. Ayarları düşürmeniz bunların azalmasına FPS artışına neden olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gormedigimi nereden cikardin? Ayrica ben ve tanidigim hickimse 120 ile 240 arasinda fark hissetmedi. Hatta hangisinde 120 hangisinde 240 var diye soruldugunda soyleyebilen de cikmadi.
Rahatça 120 ile 244 arasını fark edebilirim. Aradaki farkı hissedecek bir çok insanda gösterebilirim.

Gormedigimi nereden cikardin? Ayrica ben ve tanidigim hic kimse 120 ile 240 arasinda fark hissetmedi. Hatta hangisinde 120 hangisinde 240 var diye soruldugunda soyleyebilen de cikmadi.
Göz doktoruna gitmekte fayda var. Ben duyduğum şeyleri söylemiyorun. Bizzat gördüğüm şeyi buraya yazıyorum. CS, ZULA gibi FPS oyunlarında 240Hz çok önemli. Çok daha akıcı bir görüntü. İyi forumlar.
120 ile 240 arasinda fark eder mi diye dusunmekteyim. Su ana kadar algilayabilen insan gormedim cunku. Pro gamerlar dahil.
Algılayabileni nasıl görmessin ya? Keşke yanında olsamda 144'le 240 monitörü açıp sana CS oynatsam. Şöyle yorumlar insanı delirtir.
Rahatça 120 ile 244 arasını fark edebilirim. Aradaki farkı hissedecek bir çok insanda gösterebilirim.
Herkes hisseder zaten dostum. Arada büyük bir fark var. Kullanan kullanmayan herkes konuşuyor işte ne dersin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı