RTX 2070 Markalar Arasındaki Fiyat Farkı

hcan

Decapat
Nedir bu fiyat farkı arkadaşlar? Gigabyte RTX 2070 Windforce 3 fanlı 3800 TL iken, Asus 2 fanlı model 4200 TL. Biri bunu açıklayabilir mi?

Kaç MHz olduğuna, bellek arayüzüne, RAM kapasitesine, bellek tipine dikkat ettiniz mi? Belki oradaki farklardan dolayı bir fiyat farkı vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
8-9 fps daha fazla verecek diye 400-500 tl vermek biraz saçma. Sonuçta chipset aynı. Tamam daha iyi soğutma farkı olabilir. Yine de fiyat farkı çok saçma. 4100 tl olan var, 5500 tl olan kart var ikisi de 1070.

Şimdi gigabyte 3 fanlı model alacağım, ancak çok çelişkide kaldım. Msi çift fanlı model bile daha iyi bir soğutma performansı veriyormuş gigabyte windforceden diye okuyorum.

PCB olarak ikisi de RTX 2070 olsa da kullanılan bellek kalitesi ve soğutma bloğu fan kalitesi arada bulunan fiyat farkını belirliyor. Üst segment modeller için hepsi hemen hemen aynı olsa da. Kullanılan bellekler bir çok şeyi değiştiriyor örneğin MSI Samsung bellekler kullanırken Gigabyte Micron Asus Elpida kullanıyor modellerinde tabi ki bellekte bulunan kalite fiyat farkını da etkiliyor performans olarak ise maksimum 3-5 FPS fark eder.

Zaten her oyunda +100 FPS verreceği için pek bir önemi yok o açıdan. Ancak sıcaklık ve bozulma süresi önemli benim için. Tabii ki şans bu en kaliteli MSI ekran kartı da bozulabilir ama ben riski arttırmak istemiyorum, durum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
zaten her oyunda +100 fps vereceği için pek bi önemi yok o açıdan. Ancak sıcaklık ve bozulma süresi önemli benim için. Tabiki şans bu en kaliteli Msi ekran kartıda bozulabilir ama, ben riski arttırmak istemiyorum durum bu.
Eğer aralarında 50-100 Lira gibi farklar olsaydı alın derdim ama fiyat farkları yüksek değmeyecek farklar. Merak etmeyin soğutma performansı olarak da aralarında maksimum 5 derece fark oynar her halükarda Windforce sizi üzmez. MSI ekran kartları genel olarak soğutma konusunda oldukça başarılı modeller üretiyor gerek patentli fan teknolojisi olsun kullandığı soğutma bloğu kalitesi olsun gayet başarılı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı