RTX 2070 Mobile Refresh 115 Watt güç değerine ulaşmıyor

nopaynohack

Hectopat
Yer
Central, Papua New Guinea
Adsız.png

Normalde 115 watt ve boost clock hızı 1455 MHz gözüküyor.

Ekran kartımda bir sorun mu var, ne yapmalıyım? Bilgisayar geleli 13 gün oldu (3 Mart), yeni buldum GPU'nun çektiği güce nereden bakacağımı.

Sorun FPS değil, ekran kartının tükettiği güç. 2,5X frame scaling açtım ekran kartının çektiği gücü arttırmak için, işe yaramadı. Tam ekranda da aynı.

NVIDIA Denetim Masası yüksek performans modunda prize takılı ve sağ alttaki Windows güç modu prizdeyken en iyi performansa ayarlı.
T7 v19.7.
Fake GPU?

Kullandığınız modele ait Kontrol Merkezi yazılımını Monster'in sitesinden indirmeyi deneyiniz. Sahip olduğunuz TongFang kasa, kontrol merkezi üzerinden de yönetilebilen farklı modlar barındırıyor. Turbo moduna almanız halinde TongFang tarafından fabrikada yapılan manuel overclock devreye girerek hem ekran kartı saat hızınızı hem de çekilen gücü arttırıyor. Bu anlattığım fabrika overclocku kullanıcının ya da üçüncü parti bir programın izleyemeyeceği bir seviyede sistemi kandırarak ekstra watt gitmesi ile sağlanıyor. Bu modun sistemde aktif olduğunu anlamak için, prizinize bir tane watt ölçer almanız ve prizi watt ölçere takmanız gerekmektedir. Devamında ise Kontrol Merkezi programi ile farklı modlar arasında geçiş yapıp ekran kartı güç tüketiminin arttığını prizden de okuyarak gözlemleyebilirsiniz. TongFang, Turbo mod ile beraber ekran kartına 15watt ile 35watt arası fazladan güç sağlamakta ve işlemci güç limitlerini yükseltmektedir.
Saygılarımla...

GPU-Z indirir misin?
Ekran kartı watt değerine ordan bakıyorum zaten hocam afterburner veya hwinfo göstermiyor resme bakar mısınız gpu chip power draw 100w normal mi
2.5X scaling te normal.
100W normal laptop GPU'larında normal.

Ne denediysem bu linkteki 115 watt değerine ulaşamadım, monster kontrol merkezi turbo modu açtım, biostan dGPU ayarını seçtim gta 5in arkasında furmark testini açtım ama dünkü yakaladğım 100 watt'ı geçemedim 78-84 watt arasında değişiyor. Prize takılı ve performans modunda.

Ekran kartım 2070 refresh mi değil fake mi anlamadım ki? Hayatımda ilk defa ekran kartlı bilgisayarım oluyor. Bugün de 13.gün ne yapmalıyım

Adsız.png

Ne denediysem bu linkteki 115 Watt değerine ulaşamadım, Monster Kontrol Merkezi Turbo modu açtım, BIOS'tan dGPU ayarını seçtim, GTA 5'in arkasında FurMark testini açtım ama dünkü yakaladğım 100 Watt'ı geçemedim, 78-84 Watt arasında değişiyor. Prize takılı ve performans modunda. Dünkü açtığım konudaki resim buydu ve şu an 100 Watt'a ulaşmıyor bile.

Ekran kartım 2070 Refresh mi değil, fake mi, anlamadım ki? Hayatımda ilk defa ekran kartlı bilgisayarım oluyor. Bugün de 13. gün, ne yapmalıyım?

Sorun FPS değil, ben zorlamak için X2,5 Frame Scaling grafik ayarını açtım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam buna neden bu kadar takıldınız anlamıyorum kartınız 2070 işte.
Güvenememek en doğal hakkım değil mi, bir kere alıyoruz hiç ekran kartı kullanmamışım hayatımda

Sevgili moderatör gelmiş biosu okuduğum gibi yazdığım için susturma cezası vermiş sağolsun, bu yetmezmiş gibi yazım hatamı düzeltirken cümlelerimi kırpmış, illkokul düzeyinde anlam derinliği olmayan cümleler ortaya koymuş.
BIOS şeklinde yazardım burasının Türkiye forumu olmadığını bilseydim, öyle zannediyordum Türkçe'sini yazdım bios şeklinde. "Yanlışmış" kusura bakma yani.

Bari tam düzeltseydin sevgili moderatörcüğüm "Monster Kontrol Merkezi Turbo modu" yazarken modunun m'si neden küçük? Lütfen düzeltmeni rica ediyorum. Yazılımda bile küçük harf ama sana göre özel isimmiş ya hani; düzelt o "m" harfini lütfen

Bu kadar basit olamaz arkasında bir sebep vardır markayı kötüledim zannetti arkadaş galiba, komisyon momisyon birşeyler aldı. Asla markayı kötülemedim memnunum fan sesi hariç

(komisyon momisyon bkz: anlamsız sözcüklerle oluşan ikilemeler belki yazım yanlışı zanneder)
dirsekçilerden bi' farkınız olsun
Galiba watt konusunda yanlış yere bakıyorum; eğer bakmam gerek yer Board Powe Draw ise sorun yok ekran kartımda; çünkü 119 Watt'a kadar çıkabildi 'occt' ile denediğimde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı