RTX 2070 Ryzen 5 3600X sistem toplama tavsiyesi

Bak sorunun cevabını veriyorsun. Herkes çıkarın diyor demek ki bir bildiğimiz var. Lamborghiniye gazla bindiğini düşün. Evin üstü villa anakartı tuğla ?

Bak sorunun cevabını veriyorsun. Herkes çıkarın diyor demek ki bir bildiğimiz var. Lamborghiniye gazla bindiğini düşün. Evin üstü villa anakartı tuğla ?
Benim bütçemi çok zorladım çünkü hani eğer dezevantajım olmassa b450 anakart ile devam edersem b450 almayı düşünürüm bana bi avantaj ve dezevantajlarını söylerseniz sevinirim

İşlemci AMD Ryzen 5 3600 1259TL
Anakart Gigabyte X570 Gaming X 1199TL
RAM Corsair Vengeance 2x8 3200MHz 489TL
M2 Adata XPG SX8200 Pro 1TB 919TL
Ekran Kartı MSI RTX 2070 Super Ventus 4179TL
Kasa Cooler Master MB511 650W 80+ 839TL
Hava Soğutucu: Arctic Freezer 34 E-sport DUO

Toplam: 8884TL yapıyor, RAM RGB seçmeye gerek yok, boşuna paranız gider. Bütçeyi daha da yükseltirseniz R7 3700X eklenebilir. Ama bence böyle daha iyi, geriye kalan para ile de monitör alabilirsin.
Benim bütçemi çok zorladım çünkü hani eğer dezevantajım olmassa b450 anakart ile devam edersem b450 almayı düşünürüm bana bi avantaj ve dezevantajlarını söylerseniz sevinirim

Seçtiğin işlemci ile X ibaresi bulunmayan işlemcide sadece overclock imkanı var. Overclock için 500TL fazla vermeye gerek yok. Topladığın sitede ürünler biraz pahalı o yüzden benim topladığım sisteme göz atmanı tavsiye ederim. B450 ile X570 arasında pek fark yok. Ancak X570 yeni çıkacak işlemcileri destekliyor, ileride yükseltme yapacaksan X570 daha iyi, Overclock konusunda da X570 daha iyi. Yeni işlemciler ile stabil çalışan anakart modeli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı