RTX 2070 satılıp RTX 3060 alınmalı mı?

Şimdi dostum, RTX 2070'i satıp RTX 3060 almak iyi bir karar ama yanında birkaç şeyi değiştirmen gerekebilir. Mesela RTX 3000 serisi kartlarında 2K çözünürlük şart, aksi takdirde darboğaz oluşur. Anakart, PSU ve işlemcinin hazır olduğunu düşünüyorum, yani sadece ekranının 2K çözünürlükte olup olmadığını kontrol etmelisin eğer değilse ya paraya kıymalısın, ya da RTX 2070 le kalmalısın. Benim fikrim bu yönde.
Hocam zaten yavaş yavaş tüm sistemi değiştireceğim. Ekran kartı da bunun ilk adımı. 3500X işlemcim var, düşük ayarlarda darboğaz yapacaktır fakat yüksek ayarlarda bir şey olacağını düşünmüyorum. İleride 2K 144Hz monitör alacağım.

Şimdi dostum, RTX 2070'i satıp RTX 3060 almak iyi bir karar ama yanında birkaç şeyi değiştirmen gerekebilir. Mesela RTX 3000 serisi kartlarında 2K çözünürlük şart, aksi takdirde darboğaz oluşur. Anakart, PSU ve işlemcinin hazır olduğunu düşünüyorum, yani sadece ekranının 2K çözünürlükte olup olmadığını kontrol etmelisin eğer değilse ya paraya kıymalısın, ya da RTX 2070 le kalmalısın. Benim fikrim bu yönde.
3060 Ti bile az yapıyor, 3060 yapmaz gibi.

Bu ikisinden birini alacağım. Ucuz olursa 3 fanlı olan modeli çok hoş duruyor.
Bence alabilirseniz 3 fanlı alın çünkü RTX 3000 serisi çok fazla ısınabiliyor.

Bu ikisinden birini alacağım. Ucuz olursa 3 fanlı olan modeli çok hoş duruyor.
Hocam 7000 TL'ye satarsanız o fiyata 3060 Ti falan alabilirsiniz bence. Hatta stok düzelirse RTX 3070 bile alınabilir.

O kadar olacağını sanmıyorum. Ama olursa çok iyi olur. 3060 çıkınca değerlendireceğim.
Piyasa rasyonel düzende stabil izlerse 8000 civarına daha iyi alternatifler kovalanabilir bence; ama kesin emin değilim altını çizerek söylüyorum bunu. Piyasaya akıl erdirmek çok zor. 3060 ile 2070 arasında fark olur ama ne kadar olur muamma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı