Sapphire RX 9060 XT Pure vs XFX Swift RX 9060 XT Gaming white OC 16 GB

drpakers

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba,

Ufaklık kasalı bilgisayar istiyor. Benim eski sisteme bir şeyler yapayım dedim. Ekran kartını ne alsam diye ikilemde kaldım. Laptop için kullandığı monitör 1080p(RX4060) ve sistem de bu şekilde olacak. Genelde oynadığı oyunlar GTA 5, CoD ve BF serileri. Çıktığı zaman da GTA 6 oynamak isteyecek.
Eski sistem:

R7 5700X.
MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi
48 GB RAM.

Aşağıdaki ekran kartlarından hangisini almalıyım? Aralarında ₺3.000 fark var. XFX daha iyi gibi geldi. XFX PTM7950 ve Samsung chip kullanıyormuş.
Ya da GTA 6 düşündüğümüzden daha güçlü bir ekran kartı mı almalıyım?

Bu ekran kartı yeterli olacaktır ki oyun PC için (yeni ertlenmesiyle beraber) tahmini 3 yıl sonra çıkacak o zamana kadar yeni sistem alır ya da upgrade yapma gereği hissedersiniz. O yüzden ucuz olanı alın derim. Şuan da her türlü yeterli olacaktır.

Merhaba,

Ufaklık kasalı bilgisayar istiyor. Benim eski sisteme bir şeyler yapayım dedim. Ekran kartını ne alsam diye ikilemde kaldım. Laptop için kullandığı monitör 1080p(RX4060) ve sistem de bu şekilde olacak. Genelde oynadığı oyunlar GTA 5, CoD ve BF serileri. Çıktığı zaman da GTA 6 oynamak isteyecek.
Eski sistem:

R7 5700X.
MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi
48 GB RAM.

Aşağıdaki ekran kartlarından hangisini almalıyım? Aralarında ₺3.000 fark var. XFX daha iyi gibi geldi. XFX PTM7950 ve Samsung chip kullanıyormuş.
Ya da GTA 6 düşündüğümüzden daha güçlü bir ekran kartı mı almalıyım?

Sistem gereksinimlerini bugünden bilmek mümkün değil. Lakin daha güçlü bir ekran kartı tercih ederseniz darboğaz yaşayabilirsiniz 9060XT kıvamda bir ekran kartı. 9060XTLErin tamamı aynı performans verir OC versiyonlar hariç onlar da maksimumda %1 kadar etki edecek değerde OC yapılıyor. Bu seri kartların tamamı serin çalışıyor ve en mantıklı olan en ucuz olanı satın almaktır Pure modeli gayet mantıklı. XFX tier listlerde en kötü kart üreticisi olarak karşımıza çıkıyor yani benim baktığım incelediğim testlerde böyle. En iyi modeller ASRock olanlar. Lakin birinden diğerine 3 bin TL fark vermenizin hiçbir anlamı olmayacaktır. Pure modeli şu an 16.5k ve gayet iyi bir model direk onu alıp geçin hocam boşuna 3 bin TL'yi çöpe atmış olursunuz.

Bütçeniz dahilinde ise RX 9070 XT alşmaya çalışın. İlerleyen vakitlerde AM5 yükseltmesi yaparsanız çok daha yeni ve stabil bir sistem olur. İkisi arasından 3 fanlı modeli tercih ederdim.

AM5'e geçse bile en az 2K bir monitör almak zorunda kalacak. 7500F 1080p özelinde yine güzel bir konfigürasyon olmayacaktır. 7800x3D kullanıyorum RX9070 ile (XT versiyon olmayan kart). Şu an Indiana Jones oyunundayım ve CPU usage yaklaşık %80 her şey Ultra 2K çözünürlükteyim. Kolay beslenebilen ekran kartları değiller dediğim gibi çok fazla yatırım ve maliyet istiyorlar, ucuzlayacak gibi de durmuyor. Sistemi komple değiştirene kadar da 5700X bir tık işkence çektirir. Doom the Dark ages, Hogwarts Legacy gibi oyunlarda da %60 altına düşmüyor genelde işlemci.

Bu kart bu fiyata gerçekten iyi hocam direkt tercih edin 9xxx ekran kartları genel olarak çok serin çalışıyorlar. Bu modelin VRAM sıcaklık değerleri de gayet iyi. Herhangi bir oyuna girdiğinizde farklı bir 9060XT daha fazla ya da daha az FPS vermez. Ben yazıyı yazarken kartın stoğu bitti.

Son düzenleme:
Bütçeniz dahilinde ise RX 9070 XT alşmaya çalışın. İlerleyen vakitlerde AM5 yükseltmesi yaparsanız çok daha yeni ve stabil bir sistem olur. İkisi arasından 3 fanlı modeli tercih ederdim.

Az önce Gainward 5070 Ti Phoenix-s aldım iptal ettim 😀. En ezik modelmiş kendileri. Halihazırda 9070 XT Pure kullanıyorum. O nu ufaklığa verip ben de 5070 Ti kullanacaktım. Ya da kendime XFX Mercury alıp XT Pure'u ufaklığa vereceğim bu sefer de 5700X ile 1080P'de darlanacak.
Hatta ekran kartıyla beraber 40k civarında 9060'lı AM5 sistem düşündüm. 16 GB RAM'e 5K vermek acayip zoruma gitti.

Son düzenleme:
Sistem gereksinimlerini bugünden bilmek mümkün değil. Lakin daha güçlü bir ekran kartı tercih ederseniz darboğaz yaşayabilirsiniz 9060XT kıvamda bir ekran kartı. 9060XTLErin tamamı aynı performans verir OC versiyonlar hariç onlar da maksimumda %1 kadar etki edecek değerde OC yapılıyor. Bu seri kartların tamamı serin çalışıyor ve en mantıklı olan en ucuz olanı satın almaktır Pure modeli gayet mantıklı. XFX tier listlerde en kötü kart üreticisi olarak karşımıza çıkıyor yani benim baktığım incelediğim testlerde böyle. En iyi modeller ASRock olanlar. Lakin birinden diğerine 3 bin TL fark vermenizin hiçbir anlamı olmayacaktır. Pure modeli şu an 16.5k ve gayet iyi bir model direk onu alıp geçin hocam boşuna 3 bin TL'yi çöpe atmış olursunuz.

AM5'e geçse bile en az 2K bir monitör almak zorunda kalacak. 7500F 1080p özelinde yine güzel bir konfigürasyon olmayacaktır. 7800x3D kullanıyorum RX9070 ile (XT versiyon olmayan kart). Şu an Indiana Jones oyunundayım ve CPU usage yaklaşık %80 her şey Ultra 2K çözünürlükteyim. Kolay beslenebilen ekran kartları değiller dediğim gibi çok fazla yatırım ve maliyet istiyorlar, ucuzlayacak gibi de durmuyor. Sistemi komple değiştirene kadar da 5700X bir tık işkence çektirir. Doom the Dark ages, Hogwarts Legacy gibi oyunlarda da %60 altına düşmüyor genelde işlemci.

Bu kart bu fiyata gerçekten iyi hocam direkt tercih edin 9xxx ekran kartları genel olarak çok serin çalışıyorlar. Bu modelin VRAM sıcaklık değerleri de gayet iyi. Herhangi bir oyuna girdiğinizde farklı bir 9060XT daha fazla ya da daha az FPS vermez.

O işlemci ile 5070 Ti kullanıyorum hangi oyuna girdiğim fark etmiyor işlemci Max %30 40'lara çıkıyor sizde bir sorun olabilir. Ultra 2K da %80 o işlemciye imkansız ekran kartı da çok kötü değil 16 GB VRAM var yine

Az önce Gainward 5070 Ti Phoenix-s aldım iptal ettim 😀. En ezik modelmiş kendileri. Halihazırda 9070 XT Pure kullanıyorum. O nu ufaklığa verip ben de 5070 Ti kullanacaktım. Ya da kendime XFX Mercury alıp XT Pure'u ufaklığa vereceğim bu sefer de 5700X ile 1080P'de darlanacak.

PNY alabilirsiniz şu an kullanıyorum. Kart gayet iyi duruyor ARGB modelini aldım taş gibi kart epey de büyük :D

@DonVitoCarleone XFX modeli Web'e özel indirim ile yaklaşık 250 TL daha uyguna denk geliyor. PTM7950 eğer kullanıldıysa XFX tercihi daha doğru olur diye düşünüyorum.

R7 7800x3D güçlü bir işlemci, işlemci odaklı oyunlar haricinde darboğaz yaşamamanız lazım gibi duruyor. Arka plan uygulamaları etken olabilir 👍

@drpakers Üst segment dediğimiz kartları tercih ediyorsanız ROG STRIX gibi tepe modellerden şaşmayın. Sıcaklık değerleri üzüyor sonrasında. Bu yüzden RTX 3080 ekran kartımı satmak zorunda kalmıştım, o kadar para verip undervolt ile uğraşmak yoruyor.

O işlemci ile 5070 Ti kullanıyorum hangi oyuna girdiğim fark etmiyor işlemci Max %30 40'lara çıkıyor sizde bir sorun olabilir. Ultra 2K da %80 o işlemciye imkansız ekran kartı da çok kötü değil 16 GB VRAM var yine.

PNY alabilirsiniz şu an kullanıyorum. Kart gayet iyi duruyor ARGB modelini aldım taş gibi kart epey de büyük :D

Yok değerler normal, 9070 zaten XT versiyonu ile neredeyse aynı oranda sömürüyor işlemciyi. RT kapatılamayan oyunlarda işlemci yükü çok artıyor özellikle AAA oyunlarda. E arka planda çalışan şeyler de biraz yük oluşturuyor.

@DonVitoCarleone XFX modeli Web'e özel indirim ile yaklaşık 250 TL daha uyguna denk geliyor. PTM7950 eğer kullanıldıysa XFX tercihi daha doğru olur diye düşünüyorum.

R7 7800x3D güçlü bir işlemci, işlemci odaklı oyunlar haricinde darboğaz yaşamamanız lazım gibi duruyor. Arka plan uygulamaları etken olabilir 👍

@drpakers üst segment dediğimiz kartları tercih ediyorsanız ROG STRIX gibi tepe modellerden şaşmayın. Sıcaklık değerleri üzüyor sonrasında. Bu yüzden RTX 3080 ekran kartımı satmak zorunda kalmıştım, o kadar para verip undervolt ile uğraşmak yoruyor.

Yok herhangi bir oyunda işlemcinin ekran kartını besleyemediğini görmedim %100 kullansa bile kendini ekran kartını %100'e dayıyor. Yine de beslenmesi zor ekran kartları bence 9700X altı işlemci tercih edilmemeli böyle ekran kartları için.

Bu kart bu fiyata gerçekten iyi hocam direkt tercih edin 9xxx ekran kartları genel olarak çok serin çalışıyorlar. Bu modelin VRAM sıcaklık değerleri de gayet iyi. Herhangi bir oyuna girdiğinizde farklı bir 9060XT daha fazla ya da daha az FPS vermez. Ben yazıyı yazarken kartın stoğu bitti.

Çocuk işte XFX daha afili ya 3'e 5'e bakmıyor😀. Ama 9070 XTlerin en iyi modelide XFX'te.

Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum, RTX 4060 8 GB'dan Sapphire Nitro RX 9060 XT 16 GB'a geçtim. Çok umutluydum ama felaket darboğaz yaşadım 1080p oynarken ekran kartı tahmin ettiğinizden daha güçlü kalıyor.
Tekrar işlemci almak istemedim çünkü yeni işlemci alacağım zaman AM5 alıp tüm sistemle birlikte DDR5e geçmek istiyorum.

Kafayı yememek için nasıl çözüm buldum dersen gittim 2K monitör aldım rekabetçi oyunları bile 2K yüksek çözünürlükte oynuyorum çok daha iyi oldu. Hem de 2K monitörün büyük bir nimet olduğunu gördüm. Ayrıca büyük ihtimalle DDR5e geçtiğim zaman sistem felaket bir uçuş yaşayacak diye düşünüyorum.

Monitör: ASUS ROG STRIX XG27acs bu arada.

Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum, rtx 4060 8gb'dan sapphire nitro rx9060xt 16 gb'a geçtim. Çok umutluydum ama felaket darboğaz yaşadım 1080p oynarken ekran kartı tahmin ettiğinizden daha güçlü kalıyor.
Tekrar işlemci almak istemedim çünkü yeni işlemci alacağım zaman am5 alıp tüm sistemle birlikte ddr5e geçmek istiyorum.

Kafayı yememek için nasıl çözüm buldum dersen gittim 2K monitör aldım rekabetçi oyunları bile 2K yüksek çözünürlükte oynuyorum çok daha iyi oldu. Hemde 2K monitörün büyük bir nimet olduğunu gördüm. Ayrıca büyük ihtimalle ddr5e geçtiğim zaman sistem felaket bir uçuş yaşayacak diye düşünüyorum.

Monitör: Asus Rog Strix XG27ACS bu arada

Yani anlayacağın diğer işlemciye bakmaksızın rx9070xt al yorumlarına uyarsan deli dehşet bir darboğaz yaşayacaksın benden demesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı