RTX 2070 sistem oyun oynarken PC restart atıyor

Kaan Hüseyin

Hectopat
Katılım
16 Ağustos 2021
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Corsair Vengeance Rgb Pro 32GB(4X8GB) 3600MHZ CL16 Ddr4
SSD veya HDD modeli
Gigabyte Aorus GP-AG41TB / Seagate Barracuda 2TB
Ekran kartı
Asus Tuf RTX 3070 OC
Anakart
Asus Rog Strix Z590-E
İşlemci
Intel I7-10700K
Merhabalar, benim sorunum bilgisayarın oyun sırasındayken kendi kendine restart atması. Önce bir oyun donuyor 30 saniyeliğine sonra kendi kendine restart atıyor. 2 oyunda denedim ikisinde de aynısı oldu sanıyorum ki oyundan değil bilgisayardan kaynaklı. Bu arada bu sorun sadece ekran kaydı alırken oluyor. Sıcaklıklara baktım normal. GeForce Experience'tan kayıt alıyorum ama daha önceden böyle bir şey olmuyordu yeni yeni olmaya başladı. Test ettim mesela oyunu normal oynadım 15 dakika 15 dk sonunda ekran kaydını başlattım ve başlatır başlatmaz oyun direkt gitti. Sorunla alakalı bir tane video bıraktım.

Eğer sorun GeForce Experience'tan kaynaklıysa nasıl düzeltebilirim, benim elimden bir şey gelemeyecek ise başka video kayıt programları önerebilir misiniz?

Edit: Az önce 1 el PUBG oynadım ve maç sonunda yine restart attı yani sadece ekran kaydına bağlı değilmiş. Ama ekran kaydını başlatır başlatmaz gidiyor. Ayrıca başlıkta 2070 yazılmış yanlış o 3070 olucak.

Video linki: Hata.mp4
 
Son düzenleme:
Sıcaklıkları hangi programla kontrol ettiniz? Değerlerin doğruluğundan emin olun. Bir de güç kaynağınızı belirtir misiniz?
  • NVIDIA denetim masasındaki bütün ayarları varsayılan ayarlara getirmeyi deneyin.
  • Windows'u güncelleyin.
  • Ekran kartının sürücüsünü güncelleyin.
  • Donanımlara stres testi yapın.
  • Güç kaynağının yeterli güç verebildiğinden emin olun.
 
Denediklerinizi denedim 2 saat PUBG oynadım üstüne bide sonlara doğru ekran kaydı başlattım herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Tesadüftür belki bilemem ama ben biraz internette araştırınca PSU'nun bozuk olabileceğini okudum ve bu durum korkuttu açıkçası ama şuan sıkıntı yok gibi. Bu arada PSU Asus Rog Thor 850P. Bir de ben bilgisayarı kapayınca ana kartın ve hoparlörlerin ışıkları yanmaya devam ediyor bu durumda benim bu ışıkları da söndürmek için hem PSU'yu arkasında güç düğmesinden kapamam hem de hoparlörü masanın altına eğilip kapamam gerekiyordu. Ben de bu kadar uğraşmamak için anahtarlı priz aldım bir tane bilgisayarı kapat dedikten sonra PSU'yu ve hoparlörü ayrı ayrı kapamak yerine prizin anahtarını kapıyordum direk iş çözülüyordu ve bazen PC'yi kapatmadan direk anahtarı kapattığım da oluyordu. Açıkçası bu durumun PSU'ya zarar verip o yüzden bu hata ile karşılaştığımdan korktum ama dediğim gibi şu anlık bir sorun yok. Bir de bu yaptığım şey PSU'ya zarar verir mi onu da belirtirseniz sevinirim. Yardımınız için teşekkürler:))
 
Sorununuz çözüldüyse ne mutlu. Bahsettiğiniz diğer bir sorun ile ilgili; BIOS'tan ErP Ready gibi bir ayar olması gerekiyor onu açıp tekrar dener misiniz? O ayar PC kapandıktan sonra güç düğmesi dışındaki tüm girişlere ve çıkışlara 1W'dan az güç iletiyordu diye hatırlıyorum, bir de öyle deneyin. Bu arada direkt anahtardan kapatmak ilerleyen zamanlarda sorun olur diye düşünüyorum çünkü içerisinde elektrik birikiyor ve kısa devre riskini oluşturuyor. Denk gelirse, elektrikten daha iyi anlayan arkadaşlar direkt anahtardan kapatma konusunda aydınlatırlarsa iyi olur tabii.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı