RTX 2070 Super iade edilip RTX 3000 ve RX 6000 serisi beklenir mi?

Makaleler
1
Biliyorum. Buna benzer çok konu açtım. Kusura bakmayın, biraz takıntılıyım. 3-4 gün önce N11 indirimleriyle 5000 TL’ye MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio kartını satın aldım. Kart elime ulaştı. PSU’da sorun çıktığı için kartı test etme fırsatım olmadı. Aklıma takılan nokta ise bu kartı iade edip RTX 3000 serisi veya RX 6000 serisi kartlar beklenir mi? 3070 veya RX 6800’ün bütçeme sığmayacağını biliyorum. Fakat 3060 veya çıkarsa RX 6700/6700 XT kartları beklemeye değer mi? Bütçemi maalesef daha fazla arttırmam. Kurda da düşüş var. Fakat birçok ekonomiste göre bu düşüş geçici. 5000 TL bütçeme Gaming X Trio gibi üst soğutmalı RTX 3000 veya RX 6000 serisi kart alabilir miyim? Veya 2070S kartlar daha fazla düşer mi? 14 gün iade süresi geçmeden karar vermek istiyorum. Ne kadar acelem olsa da eğer gerçekten değecekse bekleyebilirim. Yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

CPU: R5 3600
PSU: 650W
Monitör: 1080P 144 Hz

Son düzenleme:
Hocam yeni çıkan kartlardan ilk seride uzak durun derim. İlk defa piyasaya çıkıyor kronik bir sorunu olup olmayacağını bilemeyiz. 2070 Super işinizi görüyorsa hiç ellemeyin derim. Hem çıktıktan sonra alamama ihtimaliniz de var. Eğer şu an kullanmayacaksanız bir acelesi yoksa bekleyebilirsiniz çok istiyorsanız ama bence iade edilmez.

Hocam yeni çıkan kartlardan ilk seride uzak durun derim. İlk defa piyasaya çıkıyor kronik bir sorunu olup olmayacağını bilemeyiz. 2070 Super işinizi görüyorsa hiç ellemeyin derim. Hem çıktıktan sonra alamama ihtimaliniz de var. Eğer şu an kullanmayacaksanız bir acelesi yoksa bekleyebilirsiniz çok istiyorsanız ama bence iade edilmez.
Hocam zaten 6 aydır sorunlarla uğraşmaktan bu sene oyun bile bitirmedim. Çıksa bile 2080 performansında olacaklarını düşündüğüm için pek değmez gibime geliyor. Zaten 1080P’de oynayacağım için 2070S fazla bile denebilir. Fakat benim korkum 3 fanlı 2070S veya 3060 kartlarının 4000 TL civarlarına düşmesi.

Hocam zaten 6 aydır sorunlarla uğraşmaktan bu sene oyun bile bitirmedim. Çıksa bile 2080 performansında olacaklarını düşündüğüm için pek değmez gibime geliyor. Zaten 1080P’de oynayacağım için 2070S fazla bile denebilir. Fakat benim korkum 3 fanlı 2070S veya 3060 kartlarının 4000 TL civarlarına düşmesi.

Hocam boş verin takmayın bu kadar kafanıza düşerse düşsün siz oyunların keyfini çıkarın. Sonuçta şöyle düşünün eğer piyasada bir düşüş olacaksa her kartta olacak yükselirse her kart yükselecek diyelim ki piyasa düştü biraz ve sabit kaldı sizin için değişen bir şey olmayacak. Kartınız değer kaybetmeyecek ama elinizde paranızı tutmanız riskli. Malum şu sıralar TL pek stabil değil.

Hocam boş verin takmayın bu kadar kafanıza düşerse düşsün siz oyunların keyfini çıkarın. Sonuçta şöyle düşünün eğer piyasada bir düşüş olacaksa her kartta olacak yükselirse her kart yükselecek diyelim ki piyasa düştü biraz ve sabit kaldı sizin için değişen bir şey olmayacak. Kartınız değer kaybetmeyecek ama elinizde paranızı tutmanız riskli. Malum şu sıralar TL pek stabil değil.
Haklısınız hocam. En iyisi artık başka şeyleri düşünmemek. Yardımınız için teşekkürler.

Haklısınız hocam. En iyisi artık başka şeyleri düşünmemek. Yardımınız için teşekkürler.

Rica ederim gün gelip satmak istediğinizde piyasa düştüğünde çok ucuza satarım diye üzülüp kafanıza falan takmayın piyasa eğer düşmüş olursa zaten daha düşük fiyatlara kart alırız o yüzden kaybettiğiniz bir şey yok keyifli oyunlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı