RTX 2070 Super için sistem önerisi

2.topladığım sistem sizi hem şimdi hem uzun vadede götürebilecek bir sistem. Ortalama 10-11k gibi bir fiyata toplanır. İlk topladığım sistemde sadece anakart ve işlemci neredeyse 10k tutuyordu.
10k sistem için yeterli bir bütçe olur.
Evet,topladığın sistem gayet güzel bencede alınabilir.

Bileşenleri çok üst seviye de kullanabilirsin mesela bu yüzden bütçe sordum. Ekran kartı olduğu için alacağın işlemci önemli. Darboğaz yapmaması lazım. Tabii işlemciye bağlı olarak anakart. Anakart ile ekran kartının uymaması gibi bir durum söz konusu değil en azından güncel bileşen alacaksan. Bütçe belirtmen en doğrusu yoksa ne önereceğime karar veremem. Ama örnek bir sistem önercek olursam şöyle olabilir.
5600X.
B550 Tomahawk.
2*8GB Ballistix RAM.
Kasa olarak td500.
240mm sıvı soğutma
PSU için xpc Core Reactor.
Salladım şu an bunun gibi olabilir mesela ama çok daha iyisi de olabilir. Bu yüzden bütçe önemli.

Bunu mu almalıyım o zaman?

Yine topladım bir şeyler bakalım. Bu sefer toplam 12K tuttu. Bir kere işlemci açısından ciddi anlamda fark var. 5800X kötü değil ama 5900X farklı bir boyut. En basitinden birisi 8/12 bir işlemci diğeri 12/24 bir işlemci. Aşağıya bırakıyorum.
Yine Tomahawk tercih ettim.
Kasanın radyatör desteğine bakmam lazım. PSU için daha iyi öneri varsa bende alabilirim.

Bunu mu almalıyım o zaman?

Hayır onu uydurmasyon yaptım biraz. Aşağıdaki sistemi kast ettim.

Yukarıda atılan sistemde alınabilir, biraz daha iyisi olsun dersen attığım sistemde güzel.
Kasa tercihini tamamen kendime göre yaptım. Cooler Master TD500 bakabilirsin hoşuna giderse. Bir sürü model var. Monitör için anlayan birisine soralım, öneri yapacaktır. @LaMorte

Ben bunu sunabilirim. Karar sizindir tabi.

Yine topladım bir şeyler bakalım. Bu sefer toplam 12K tuttu. Bir kere işlemci açısından ciddi anlamda fark var. 5800X kötü değil ama 5900X farklı bir boyut. En basitinden birisi 8/12 bir işlemci diğeri 12/24 bir işlemci. Aşağıya bırakıyorum.
Yine Tomahawk tercih ettim.
Kasanın radyatör desteğine bakmam lazım. PSU için daha iyi öneri varsa bende alabilirim.

Hayır onu uydurmasyon yaptım biraz. Aşağıdaki sistemi kast ettim.

Peki içine ekstra SSD ekleyebilir miyim? Daha çok yer olması için.

Attığım kasanın 360mm soğutucu desteği var. Ekran kartında ise 300mm uzunluğu kadar destek sunuyor bu da demek oluyor ki 3080'e kadar takarsınız ama 3090 sığmaz. İlerisi için konuşuyorum tabii. 2.attığım sistemi değerlendirebilirsin.

Peki içine ekstra SSD ekleyebilir miyim? Daha çok yer olması için.

Evet anakartın 2 adet M.2, 6 adet SATA girişi mevcut. Bu kadar girişe ihityaç duyacağını düşünmüyorum ama.

Yukarıda atılan sistemde alınabilir, biraz daha iyisi olsun dersen attığım sistemde güzel.
Kasa tercihini tamamen kendime göre yaptım. Cooler Master TD500 bakabilirsin hoşuna giderse. Bir sürü model var. Monitör için anlayan birisine soralım, öneri yapacaktır. @LaMorte

Tamam toplayayım artık bunu. Teşekkür ederim hepinize yardımcı olduğunuz için, iyi geceler.

Tamam toplayayım artık bunu. Teşekkür ederim hepinize yardımcı olduğunuz için, iyi geceler.

İşlemci, anakart, RAM, SSD ve PSU güzel. PF360'da güzeldir ama yeni konu açabilirsen daha bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar. Kasa içinde aynı durum geçerli farklı seçenekler tercih edilebilir. Rica ederim iyi geceler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı