RTX 2070 Super ve i5 7600K Darboğaz yapar mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 59
  • Görüntüleme 8.021
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

Yabancı forumlarda da araştırma yaptım, burada da bir konuya rastladım. RTX 2070 ile darboğaz yapmaz yazmışlar.
GTX 1080 Ti ile 7600K videolarına baktım, CPU taraflı darboğaz mevcut. Benim sorum ise 2070 değil, 2070 Super için.
i5 7600K 4.2GHz overclocksuz haliyle RTX 2070 Super darboğaz yapar mı? Videolarını bulabildiniz mi? Bu işlemciye 2070 Super mi yakışır, yoksa 2070 yeterli olur mu?
Kimisi yapar, kimisi yapmaz demiş, her yorum çelişkili. Bir de sizden duymak isterim.
Genellikle oynadığım oyunlar açık dünya ve simülasyon, ki F1 esporcusuyum. F1 dışında ise sırf Witcher 3 gibi atmosferi için oynadığım oyunlar var.
Genellikle beğendiğim veya tekrar göz atacağım oyunlar:
- Witcher 3
- Grand Theft Auto V
- Hitman 2
- Arma 3
- Outlast 2
- Battlefield V
- Pek çok yarış oyunu / simülasyonu
Ayrıca bu tarz atmosferik oyun önerilerine açığım, ara, ara, bulamadım hiçbir oyun, bunlar dışında güzel grafiklere ve iyi mekaniklere sahip.

Bu arada kullanacağım monitör 31.5" 1ms 144Hz 1440P monitör, oyunlar da haliyle 1440P'de oynanacak.

Ben şuan Rog Strix kullanıyorum ama RX 480 onda da aynı değerleri alıyorum ama eskiden daha serindi macun yıpranması vardır. Birde fanları 100% yapınca uçak kaldırıyoruz yani 100% fanda ses duymamak çok garibime gitti @Viktor R3znov öyleyse eğer çok etkileyiciymiş. Kart alacak arkadaş neden yurtdışından almıyor merak ediyorum akrabasıda varmış. Amazon yada Newegg kovala birşey olursa onlar geri iade kabul eder diye biliyorum. Ben Amazondan 300 TL filan daha ucuza alacaktım yolcu yanında ama olmadı Avrupa'dan biri getirecek oda 3500 e geldi bana ama sonuçta garanti işim sıkıntıya girdi artık amazon değil çünkü mediaexpert diye bi yerden aldık.

@Tombuldore

Ventus'un soğutma bloğu ile DUAL'in soğutma bloğuna baktığında farkı net olarak görürsün dostum.

20190825_211159.jpg

Karta eşek kadar soğutma bloğu koymuşlar. Soğutma konusunda sıkıntı yaşatmaz. Gerçi Ventus da yaşatmaz. Tayvan firmalarına güveniyorum :)

Ventus OC'nin default base clocku 1515MHz, boost clocku 1800MHz. DUAL OC'nin de default, yani "gaming" modunda base clocku 1515MHz, boost clocku 1800MHz. OC modda boost clock 1830MHz. Yani hangisini ucuza bulursan, onu satın al.

@Özcan ÖZCAN

Kasaya düzenli olarak bakım yapmak lazım. Zamanla 3-4 derecelik artış ve yıpranma payı olabilir. Bu arada evet, kasanın fanlarını durdurdum ve GPU fanlarını %100'e alınca rahatsız edici bir ses duymadım. Belki ASUS'un yazılımıyla denemek gerekiyordur, bilmiyorum. MSI Afterburner daha pratik ve işimi görüyor.

Son düzenleme:
5700 XT'yi 2.500TL'ye gördüm de elim gitmedi. Babam, "Paramız ve alacak durumumuz varken soğutmalısını al, acelemiz de yok, şimdiki ekran kartı seni idare ediyor. Bak Pulse diye bir model çıkacakmış, istersen onu bekle, istersen Nvidia ile devam et. Soğutma konusunda da ses konusunda da sıkıntı yaşama, boşver indirimi, 2070 ya da Super'de indirim olursa beklemeden direkt alırız ama kafana yatmayan bir kartı sırf indirimdeyken almak saçma olur. Hem testlerde Super daha fazla performans verdi AMD'den." demişti. Nvidia, pek çok oyun geliştiricisiyle birlikte bir çalışma içinde olduğu için çoğu oyunda eşdeğer, bazılarında AMD'nin eşdeğer kartının altında kalıyor. Sanırım Pulse almayabilirim.

Bir an babamın şöyle bir cümle kurduğunu hayal etmedim değil.

Teşekkürler ufak da olsa tebessüm ettirdin beni.

Baban haklı bu arada. Katılıyorum kendisine.

Ben şuan Rog Strix kullanıyorum ama RX 480 onda da aynı değerleri alıyorum ama eskiden daha serindi macun yıpranması vardır. Birde fanları 100% yapınca uçak kaldırıyoruz yani 100% fanda ses duymamak çok garibime gitti @Viktor R3znov öyleyse eğer çok etkileyiciymiş. Kart alacak arkadaş neden yurtdışından almıyor merak ediyorum akrabasıda varmış. Amazon yada Newegg kovala birşey olursa onlar geri iade kabul eder diye biliyorum. Ben Amazondan 300 TL filan daha ucuza alacaktım yolcu yanında ama olmadı Avrupa'dan biri getirecek oda 3500 e geldi bana ama sonuçta garanti işim sıkıntıya girdi artık amazon değil çünkü mediaexpert diye bi yerden aldık.
İndirim yakalarsam, yurt dışıyla burası arasında ortalama en fazla 700TL bir fark yoksa buradan alma taraftarıyım. Bir sorun çıkarsa en azından muhattabım oluyor. Özellikle Vatan Bilgisayar gibi bir yerden alırsam bileşen markası dışında bir de Vatan Bilgisayar garantisi oluyor. Yani somut bir garanti yok lakin çokça kez şahit oldum ve yaşadım, gidip Teknobiyotik ya da Sinerji gibi yerlerden alsaydım, adamlar cihazımı garanti dışında sayıp ya tamir etmeyeceklerdi, ya da doğal olarak para alacaklardı. ASUS'un 3 fanlı ekran kartı modelini kullanıyordum, %100'de çalıştırırken fanlardan birisi durduk yere parçalanmıştı kasamın içinde. Kasa birden sallanmaya başlamıştı, korktuğumdan direkt PSU'dan gücü kesmiştim. Sıvı soğutma borusu koptu filan sanmıştım ilk önce, baktım her şey yerinde. Biraz zaman geçince tekrar açtım bilgisayarı, yine o sallanma ve gürültü sesi var. Bu arada yan paneller dahil hiçbir şey çıkartılmış şekilde oynamıyorum. Kafamı eğip baktığımda 3 fandan birinin kanadının olmadığını fark ettim. Adamlara anlattım durumu, yine de garanti kapsamı dışında oluyormuş, bir şey de diyemiyorsun. Adamın tam olarak kurduğu cümle şuydu: "Normalde garanti kapsamı dışında sayılır böyle bir durum çünkü hiç eşine rastlamadık şimdiye kadar. Ayrıca donanımsal bir şey olsa değişim gerçekleştirebilirdik fakat fanın kendisinde sorun olduğu için bu garanti dışı sayılıyor, eğer fanın dönmeyle ilgili bir sorunu olsaydı, garanti kapsamına girerdi. Eğer bu ürünü Vatn Bilgisayar'dan değil de başka bir yerden almış olsaydınız, bu şekilde geri göndermek durumda kalacaktım şartlardan dolayı. Lakin Vatan Bilgisayar adını kötülememek ve sizi kırgınlığa uğratmamak için garanti kapsamında ürünün fanını değiştireceğim." (o zamanlar fiyatlarına baktım, bir tek Asus fanının fiyatı ortalama 300TL'ye denk geliyordu ve montajını yapmayı bilmiyorum haliyle) Gerçi en sonunda ürünün değeri kadar çek vermişlerdi Vatan'da harcamak için, böylece GTX 1060'a geçmiştim. Eğer ürünü yeni gibi teslim alsaydım, 1.400TL'ye aldığım RX 570 ya da 580 idi, hatırlamıyorum tam; bu ekran kartına 2.400TL'ye alıcı bulmuştum. :D Çünkü o zamanlar önüne gelen herkes ekran kartı alıp mining işine girişiyordu, tam o zamanlar işte, Türkiye'de AMD ekran kartı kalmamıştı, 1.400TL'ye aldığım kartı 2.400TL'ye satabilecektim. Ha, belki de ASUS'taki çalışan kartı kusurlu gösterip, hurdaya çıkartıp, benim yerime akıllılık edip kendisi satmıştır, muhtemel bence. Ulan gece 3:20, ne anlatıyorum, işeyip yatıyorum ben, nedeni bu yurt dışı düşünmememin.

Bir an babamın şöyle bir cümle kurduğunu hayal etmedim değil.

Teşekkürler ufak da olsa tebessüm ettirdin beni.

Baban haklı bu arada. Katılıyorum kendisine.
Bu yorumu yazmadan birkaç dakika önce geçmişti bu konuşma aramızda, olduğu gibi yazıya dökmüştüm. Ben de tekrar okudum, hala tonlamasıyla birlikte sesi kulağımda. :D

Emin ol muhatabının Amazon.de olması buradakilerin hepsinden iyidir. Vatan hiçbir şekilde uğraşmak istemiyor seni servise yönlendiriyor onlar da kullanıcı hatası damgası vurabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Amazon.de (ABD değil) 2 yıl garanti veriyor kartlarına, her türlü kargo+ masraf da onlara ait. Fazladan para ödemekten başka bir şey değil bu kartları buradan almak üstelik elden getirtme imkanın da var.

Emin ol muhatabının Amazon.de olması buradakilerin hepsinden iyidir. Vatan hiçbir şekilde uğraşmak istemiyor seni servise yönlendiriyor onlar da kullanıcı hatası damgası vurabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Amazon.de (ABD değil) 2 yıl garanti veriyor kartlarına, her türlü kargo+ masraf da onlara ait. Fazladan para ödemekten başka bir şey değil bu kartları buradan almak üstelik elden getirtme imkanın da var.
Bir sıkıntı çıkarsa kago, vs. diye uğraşırken burada 20 iş günü olan servis süresi, yurt dışı alımında daha da uzayacak. Sonrasında "Lanet olsun, keşke alsaydım buradan da bu kadar uğraşmasaydık." diye yakınmak istemiyorum açıkçası.

Bir sıkıntı çıkarsa kago, vs. diye uğraşırken burada 20 iş günü olan servis süresi, yurt dışı alımında daha da uzayacak. Sonrasında "Lanet olsun, keşke alsaydım buradan da bu kadar uğraşmasaydık." diye yakınmak istemiyorum açıkçası.
Ekran kartları kolay kolay bozulmuyor zaten. Gidip gelmesi en fazla 1 ay sürer ki Türkiye'de de aşağı yukarı o kadar sürüyor. Yine de siz bilirsiniz.
Buradan 2060 super parasına yurt dışından 2080 super alabiliyorsun (elden)

Bizim bu uyanık esnaflar stok tükenmeden insan gibi fiyata satmayacak heralde bu SUPER serisini. Sadece KDV yok mu kardeşim bu ekran kartlarında özel tüketim vergisi filan mı var? Adamlar 5000 TL lerden sokmuşlar mağazalarına dışarda 3500 ise bizimde 18% KDV ile almamız gerekmiyor mu?

@Özcan ÖZCAN

Normalde Avrupa'da RTX 2070 Super, RTX 2080'den daha ucuz fakat ben RTX 2080'i daha ucuza aldım, düşün artık. Bizim piyasada yeni gelen, en iyisidir mantığı var fakat özellikle de teknoloji firmaları, daha ucuz olsun ve üst modeline biraz daha yakın performans versin diye cihazlar çıkartıyor. Bizdeki satıcıların kafası buna basmıyor ve milleti soyma peşinde oluyorlar.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı