RTX 2070 ve R5 3600X sistemde darboğaz sorunu

ilhami Yeşil

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar.
Forza ve GTA 5 tarzı oyunlarda darboğaz yaşıyorum.
İlk topladığım zamanlarda bu kadar etkili değildi.
Zaman geçtikce daha farklı olmaya başladı.
Bir çözümü var mı acaba?
Ekran kartım RTX 2070 Başlık otomatik düzeltilmiş.
Ram: 32 GB 3200 MHz

Desktop Screenshot 2021.03.25 - 23.02.29.96.png

Desktop Screenshot 2021.03.25 - 23.03.04.42.png

Son düzenleme:
Öncelikle başlık yanlış atılmış hocam. Onun haricinde sistem böyle bir sorun yaşatmaması lazım BIOS ayarlarınız düzgün yapılımı ve güncel mi? Oyun ayarlarınız nasıl? GTA biraz işlemciye daha çok ağırlık veriyor ama böyle bir problem yaşatmasının sebebini izleyerek deneyerek bulmamız lazım RAM frekanslarınız falan ne durumda işlemciye OC yapmayı denediniz mi?
Öncelikle başlık yanlış atılmış hocam. Onun haricinde sistem böyle bir sorun yaşatmaması lazım BIOS ayarlarınız düzgün yapılımı ve güncel mi? Oyun ayarlarınız nasıl? GTA biraz işlemciye daha çok ağırlık veriyor ama böyle bir problem yaşatmasının sebebini izleyerek deneyerek bulmamız lazım RAM frekanslarınız falan ne durumda işlemciye OC yapmayı denediniz mi?

Ve anakartınızın modeli nedir?

Ve anakartınızın modeli nedir?
başlık otomatik eklenmiş benle alakası yok.
anakart bu.
Hocam başlık yanlış. 3070 yazıyor ama ekran kartınız 2070. Normalde darboğaz olmaması lazım. Sıcaklıklar ne durumda belki işlemci kendini kısıtlıyor olabilir.
başlık otomatik düzeltilmiş benle alakası yok.
Genel olarak 50 ve üzeri oluyor.

Baktım da o RGB içinmiş benim MSI anakartımda öyle bir tuş vardı o açıkken işlemcinin gücünü kesiyordu bunda o yok farklı bu BIOS güncellemeyi deneyin hocam RAM frekanslarınızı kontrol edin onun dışında ekran kartına yük bindirecek ayarları açın oyununuzu SSD'ye kurun kurulu değilse onun dışında BIOS ekstra ayar yapılması gerekiyorsa o anakarttan anlayan arkadaşlar çıkar elbet yardımcı olur.

Baktım da o RGB içinmiş benim MSI anakartımda öyle bir tuş vardı o açıkken işlemcinin gücünü kesiyordu bunda o yok farklı bu BIOS güncellemeyi deneyin hocam RAM frekanslarınızı kontrol edin onun dışında ekran kartına yük bindirecek ayarları açın oyununuzu SSD'ye kurun kurulu değilse onun dışında BIOS ekstra ayar yapılması gerekiyorsa o anakarttan anlayan arkadaşlar çıkar elbet yardımcı olur.
Bİos güncel oyun m2 Ssd kurulu yani bilmiyorum ama sebepsizce darboğaz oluyor.Ram frekansı da normal 3200 de sorun yok.
Olmadı artık video çekip paylaşıcam.

Öyle yapabilirseniz çok daha iyi olur ayarlarınızı çekin sonrasında performansı bir çekin öyle bakalım hocam çünkü normalde böyle bir şey yaşamamanız lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı