RTX 2070 ve Ryzen 5 2600X Düşük GPU Kullanımı

Daha fazla  
Merhabalar,

Ryzen 5 2600X
MSI RTX 2070 Gaming Z
G.Skill Aegis 16 GB DDR4 3000MHz CL16 (8x2)
SilverStone Essentials 650W +80
Adata 120 GB SSD
WD 1 TB Blue HDD
LG 25UM58-P 2560x1080 Monitör

Bir sisteme sahibim.

Öncelikle şunu söyleyeyim PUBG'de işlemcimin kullanımı %30-40, yani darboğaz yok gibi duruyor.

PUBG'de ultra ayarlar 2560x1080 çözünürlük ile Sanhok mapinde Bootcamp yerine atlıyorum, yere düşerken %45-55 civarı GPU kullanımım oluyor, düştükten sonra da bir süre %50-60 GPU kullanımım oluyor, sonralardan düzeliyor %70-80-90 civarına çıkıyor. (%90'a nadir çıkıyor)

PUBG'de en düşük ayarlar 2560x1080 çözünürlük ile Sanhok mapinde Bootcamp yerine atlıyorum yine, yere düştükten sonra, GPU Kullanımım kendine geldikten sonra %50 civarı GPU kullanımım oluyor.

Sizlere sorum şu şekilde, 1080p en düşük ayarlarda GPU kullanımım %80-90 olması için ekran kartını değiştirmeden ne yapmalıyım?

İşlemciyi i5 9600K yaparsam 1080p en düşük ayarlarda GPU kullanımım %80-90 olur mu?

Ekran görüntüsü koymuyorum maalesef, değerler devamlı değiştiği için net bir ekran görüntüsü koyamıyorum, konuda anlattığım gibi durum.

Son düzenleme:
Eğer çok güçlü bir ekran kartı kullanıyorsanız düşük çözünürlükte ve doyurucu grafikleri olmayan bir oyunda kullanım seviyelerinin %100 civarında olmasını beklememelisiniz. Bunu çok çok güçlü bir insanın 3-4 kg ağırlığı kaldırırken zorlanmasını beklemek gibi düşünebiliriz.

Yüksek çözünürlükte ve yüksek ayarlarda oynadığınızda kullanım yüzdelerinin yükseleceğini düşünüyorum.

Kasılma takılma vs yoksa dert etmene gerek yok arkana yaslan ve oyununa bak.
Çözünürlük olarak düşük 1080p ise biraz düşük olması normaldir.Ekran kartını ve işlemciyi tam kullanman için 2K oynamalısın.

Eğer çok güçlü bir ekran kartı kullanıyorsanız düşük çözünürlükte ve doyurucu grafikleri olmayan bir oyunda kullanım seviyelerinin %100 civarında olmasını beklememelisiniz. Bunu çok çok güçlü bir insanın 3-4 kg ağırlığı kaldırırken zorlanmasını beklemek gibi düşünebiliriz.

Yüksek çözünürlükte ve yüksek ayarlarda oynadığınızda kullanım yüzdelerinin yükseleceğini düşünüyorum.
İntel işlemciye geçersem, tekli çekirdek performansından dolayı 1080p’de GPU kullanımı yüksek şekilde oynayabileceğim söylenmişti, bu yanlış mı?

Ultra ayarlar 2560x1080 ile oynuyorum zaten. (Monitör tam 2K değil biliyorum fakat, ultrada sıkıntı çıkartmayacağını düşünerekten almıştım)

2K 144 Hz alacak kadar param yok maalesef, neredeyse bir RTX 2070 fiyatı daha.

144 Hz oyun oynayamayacak mıyım o zaman ben RTX 2070 ile?

i5 9600K ve 1080p 144 Hz monitör darboğaz mı yapar yine?

İntel işlemciye geçersem, tekli çekirdek performansından dolayı 1080p’de GPU kullanımı yüksek şekilde oynayabileceğim söylenmişti, bu yanlış mı?

Ultra ayarlar 2560x1080 ile oynuyorum zaten. (Monitör tam 2K değil biliyorum fakat, ultrada sıkıntı çıkartmayacağını düşünerekten almıştım)

Bunun işlemciyle çok bi alakası yok. Oyunu 144 Hz ekranda 2K çözünürlükte 144 FPS ye sabitleyip oynarsanız GPU kullanımı artacaktır. Oyun ayarlarından FPS kısıtlaması varsa kaldırınız. Benim 1050Ti kartım bile 60 FPS ye sabitlediğim için yer yer %70 performans gösteriyor PUBG de.

Tekrar edeyim takılma donma vs yoksa sorununda yok.
Darboğaz basit ve kısaca işlemcin %100 ekran kartın %60 70 çalışmasıdır sende bu tarz bir durum yoksa darboğazda yoktur.
Bootcamps, paradise vs bölgelere atladığında ilk oyun rayına oturana kadar kasma donma vs çok kısa olabiliyor. Oyunun genelinde kasma donma yoksa kendini o değerlere bakıp fazla yorma keyfine bak.

2070 tam gücünü kullanamıyor belli ki. İşlemci zayıf çünkü. Darboğaz değil belki ama performans kaybı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar edeyim takılma donma vs yoksa sorununda yok.
Darboğaz basit ve kısaca işlemcin %100 ekran kartın %60 70 çalışmasıdır sende bu tarz bir durum yoksa darboğazda yoktur.
Bootcamps, paradise vs bölgelere atladığında ilk oyun rayına oturana kadar kasma donma vs çok kısa olabiliyor. Oyunun genelinde kasma donma yoksa kendini o değerlere bakıp fazla yorma keyfine bak.
DSR ile 2K çözünürlüğe geçip, 3 yüksek geri kalanlar düşük ayarlar ile %80-90 GPU kullanımım oluyor.

CPU kullanımı maksimum %40 oluyor, genelde %30-35 kullanıyor.

Fakat yere düşene kadar dediğin gibi %40 GPU kullanımlarına kadar iniyor, 50 FPS'lere kadar iniyor, yere indikten bir süre sonra düzeliyor.
2070 tam gücünü kullanamıyor belliki. İşlemci zayıf çünkü. Darboğaz değil belki ama performans kaybı var.
2080'e kadar besliyor diye biliyorum Ryzen 5 2600X.
1080p'de düşük kullanımları oluyor sadece.

CS:GO'da aldığım FPS'de normal gelmedi bana açıkçası.
Dust 2 rekabetçi maçta 1024x768 çözünürlük, en düşük ayarlarda minimum 250 maksimum 400-450 civarı.

Bir sorun var mı burada?

Sizlere sorum şu şekilde, 1080p en düşük ayarlarda GPU kullanımım %80-90 olması için ekran kartını değiştirmeden ne yapmalıyım?

İşlemciyi i5 9600K yaparsam 1080p en düşük ayarlarda GPU kullanımım %80-90 olur mu?
Hayır, işlemciyi 9900K yapsan bile değişim olmaz. Sorun işlemcide değil çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video yu izle senin durumuna benziyor ve bir sorun yok :)
Oyun akıcılığı yerindeyse dert etme keyfine bak.
İlla bir şey alacağım param var diyorsan 2K monitör al. 2K oyna ryzen işlemcileri 2k 4k daha iyi performans sergiliyor. intel de tek çekirdekte daha iyiler ama aralında dağlar yok 10 15 20 FPS olsun.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı