RTX 2070 VRAM arızası

exec

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle olan olayları size aktarayım.

2020 Kasım ayı gibi Ukrayna'dan MSI RTX 2070 Ventus GP 8 GB modeli ekran kartı almıştım. Yaklaşık 1-2 ay önce oyun oynarken bir anda siyah ekran oldu ve görüntü bir daha reset atmadığım sürece düzelmiyordu. Ertesi gün tekrardan CS:GO oynamak istedim ve oyuna girdim. Ana menüde bir sorun yoktu. Maçı buldu ve harita yüklenirken tekrardan siyah ekran geldi. Oyun sesleri, Discord sesleri vs. geliyordu. Hatta ateş etme tuşuna bastığımda bile sistem algılayıp etkileşim yapıyor ve sesini veriyordu. Biraz takılarak gibi geliyordu. Sonra tekrar başlattım ve PassMark performance test uygulamasını indirdim. Çünkü daha öncesinden başka bir arıza veriyordu ve bu uygulama üzerinden testler yaparken sadece DirectX12 testinde kapanıyordu. O sorunu PSU değiştirerek çözmüştüm. Şu an için bu test uygulamasını açtıktan sonra ekrana gelen pencereyi büyük ekran yaparsam bile siyah ekran geliyor. Pencereyi büyütmeden soldaki test butonlarına basınca da siyah ekran geliyor. Herhangi bir oyuna girdiğim zaman anında siyah ekran veriyor.

Kartı öncelikle MSI teknik servisine gönderdim ve bana garantisi olmasına rağmen yurt dışı ürünü olduğu için yapamayacaklarını söylediler. Parasıyla yaptırmak istedim yine kabul etmediler ve geri gönderdiler. Sonra İstanbul'da bir firmaya gönderdim. Onların dediklerine göre VRAM arızalı dediler. Yaptırmak için ise muadil parça için 4 bin küsur + 3 ay garanti, orijinal parça için ise 6 bin küsur para + 24 ay garanti verebileceklerini söylediler. Bende iade istedim ekran kartını. Sizce o fiyatlara yaptırmak mantıklı mı? Ve size göre sorun VRAM'de olabilir mi?

Ekran kartı hasarı var gibi. Varsa Dahili GPUda da aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Son düzenleme:
Ürünü MSİ sitesine kayıt ettirdiğinizde garantisi gözüküyor mu yurt dışından alınan ürünlerde 1 yıl global garanti olması lazım. (Bazı durumlarda ülkemizde geçerli olmuyor).

Ürünü MSİ sitesine kayıt ettirdiğinizde garantisi gözüküyor mu yurt dışından alınan ürünlerde 1 yıl global garanti olması lazım. (Bazı durumlarda ülkemizde geçerli olmuyor).
MSI da öyle bir hizmet yok diye biliyorum. Onu Asus yapıyor sadece diye biliyorum (Özel Sigorta Kartı ile).

Ekran kartı hasarı var gibi. Varsa dahili GPU'da da aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Hayır dahili GPU yok. Farklı kasalarda da denedim aynı sorun var. Serviscilerin dediğine göre VRAM miş.

Ürünü MSI sitesine kayıt ettirdiğinizde garantisi gözüküyor mu yurt dışından alınan ürünlerde 1 yıl global garanti olması lazım. (bazı durumlarda ülkemizde geçerli olmuyor).

Kayıt yaptırmadım maalesef :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı