Çözüldü RTX 2070 vs RX 5700 XT

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bilalyldrm1649

Centipat
Arkadaşlar ben sistem topluyorum fakat şu iki ekran kartı arasında kaldım:
  • RTX 2070
  • RX 5700 XT
Ha bir de AMD tabanlı ekran kartlar çok sorun çıkartıyormuş, doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
5700XT sorunlu bir ekran kartı ancak sorunsuz kullananlar da var. Performans olarak 2070 ile hemen hemen aynı performanstadır. Oyunlara olan optimizasyona göre bu değişiklik gösterebiliyor. Ray Tracing ve dlss gibi güncel teknolojileri kullanacaksanız 2070 almanızı öneririm. Eğer kullanmam derseniz 5700XT çok daha hesaplı olacaktır ancak sorunları olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun.
5700XT sorunlu bir ekran kartı ancak sorunsuz kullananlar da var. Performans olarak 2070 ile hemen hemen aynı performanstadır. Oyunlara olan optimizasyona göre bu değişiklik gösterebiliyor. Ray Tracing ve dlss gibi güncel teknolojileri kullanacaksanız 2070 almanızı öneririm. Eğer kullanmam derseniz 5700XT çok daha hesaplı olacaktır ancak sorunları olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun.

Son düzenleme:
Çözüm
Ya 5700 XT ya da 2070 Super alın. 2070 kesinlikle alınmaz. Bütçenize göre dilediğinizi seçebilirsiniz.
5000 serisi çıktığından beri AMD forumu dahil çoğu forumu yakından takip ediyorum, monitör sinyal kaybı dışında herhangi bir sıkıntı görmedim. Ufak tefek sürücü sıkıntıları vardı, onlar da giderileli çok oldu. VESA sertifikalı DP kablon varsa yüksek ihtimal problem çıkmayacaktır ki bu şekilde çözen birçok insan var. Daisy chain yerine farklı 8 +6 pin bağlayarak çözenler de var. Sıkıntı yaşayanlar ise toplam sahip olanların çok azı. Göz ardı edilemez elbette ancak sorunlu denilemez kartlara. Zaten sorunlu olsalar bu kadar satmazlardı. Geçen ayın GPU satışları:

13.png

Kaynak: Mindfactory

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı