RTX 2070'den GTX 980'e geçilir mi?

Teşekkür ederim peki şöyle bir sorum var. Mesela MSI veya ASUS gibi markaların RTX 2070MOBIle BIOS'larını alıp yazdırsam ne olur?
Mobil GPU kartların masaüstüne uyarlama mevzusunda BIOS dosyaları değişkenlik gösterir, net bir şey demek doğru olmaz. Çalışmayabilir, linkini koyduğum videonun sahibine mevzuyu sorun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun sahibine yine de bir danışın, belki yardımcı olur.

WhatsApp üzerinden yazdım umarım cevap verirler.

Bu nesil kartlarda böyle bir şey olması imkansız. RTX serisi kartlar otomatik olarak ayarlanamaz şekilde %100 fan ayarında çalışmaz. Kartın performansı nasıl? Sürücü kurabiliyor musunuz? Isılar nasıl?
Dostum bilmiyorsan bu kart hakkında konuşmamanı öneririm. Evet, imkanı var ve bu kartlar böyle. Bizzat konu sahibi tecrübesini aktarmış, adamın yalan söyleyecek hâli yok ya hani?

Axle markasının RTX 2070'leri mobil 2070 çipi kullanıyor ve masaüstüne dönüştürülen mobil çipler normal driver ile çalışmadığı için FrankenDriver isimli çöp bir driver kullanılması gerekiyor. Ayrıca fan hızı ayarlanmıyor, sürekli %100 hızda çalışan traktör motorundan farksız fanlara sahip. Hiçbir şekilde fanların hızı ayarlanamıyor ve kartın bakımı yapılsa bile dehşet şekilde ısınıyor. Ayrıca miningden dolayı iyice içinden geçilmiş oluyor kartın, bu sebeple uzun ömürlü de olmuyor. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Ayrıca bu kartlara VBIOS atmayı da önermiyorum çünkü bulmanız imkansıza yakın, bulsanız bile riskli. Hiç girişmeden satın gitsin, @yiyitc5 yanlış hatırlamıyorsam almadan önce de konu açmıştınız ve benzer bir açıklamayı size de yapmıştım bu kartı almamanız için.

Bizzat ben yakın geçmişte 3000 TL'ye bulup almıştım ve inceleyip geri iade etmiştim bahsettiğim illet sorunlar için. Adam akıllı sürücü yok, olanlar da birkaç ay önceki sürücülerin modlanmış versiyonları. Kart aşırı ısınma sorunlu, bizzat kendim bakım yapsam da 80 derecenin altına inmiyor. Aşırı sesli, fan hızı değişmiyor. Performansının RTX 2070 ile alakası yok, GTX 1660 Super seviyesinde bir performansa sahip.

@yiyitc5 kusura bakma geç cevabım için, uyarım vardı bu sebeple biter bitmez yazdım.

@PROTECTQ @fromhell1 bu açıklamayı okumanızı öneririm. Özellikle de @PROTECTQ, konu sahibinin bahsettiği durumlar arıza değil, kronik bir sorun. Bunun bilincinde olun ve konu sahibinin söylediği şeyleri yalanlamadan önce gerçek kullanıcı deneyimlerini gözden geçirin.

Son düzenleme:
Dostum bilmiyorsan bu kart hakkında konuşmamanı öneririm. Evet, imkanı var ve bu kartlar böyle. Bizzat konu sahibi tecrübesini aktarmış, adamın yalan söyleyecek hâli yok ya hani?
"RTX serisi kartlar" boşuna dememişim ya? RTX 2070 yazıyor, sonrasında araştırınca sorunun doğru olduğunu fark edip düzeltmeyi sonraki gönderilerde yaptım zaten. Sanki tüm konu boyunca hiçbir şey bilmeden yazıyormuşum gibi neden böyle diyorsun? Forumdan çevireceğin adama "Axle RTX 2070'de fan ayarlanıyor mu?" diye sorduğunda cevabı ne olur sence? Evet mi hayır mı? :D

İlk önce normal bir 2070 sandım ve sonrasında düzeltme yaptım, bu kartın BIOS'ının özel olduğunu ilk görüşte kim nasıl anlasın?

Konuşmamanı öneririm.
Anne karnından Axle RTX 2070 fan hızını bilerek doğdun sanırım. 😁

Son düzenleme:
Mobil GPU kartların masaüstüne uyarlama mevzusunda BIOS dosyaları değişkenlik gösterir, net bir şey demek doğru olmaz. Çalışmayabilir, linkini koyduğum videonun sahibine mevzuyu sorun.

Hocam adamlar dalga geçer gibi videoyu inkar ediyorlar.

Axle markasının RTX 2070'leri mobil 2070 çipi kullanıyor ve masaüstüne dönüştürülen mobil çipler normal driver ile çalışmadığı için frankendriver isimli çöp bir driver kullanılması gerekiyor. Ayrıca fan hızı ayarlanmıyor, sürekli %100 hızda çalışan traktör motorundan farksız fanlara sahip. Hiçbir şekilde fanların hızı ayarlanamıyor ve kartın bakımı yapılsa bile dehşet şekilde ısınıyor. Ayrıca miningden dolayı iyice içinden geçilmiş oluyor kartın, bu sebeple uzun ömürlü de olmuyor. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Ayrıca bu kartlara VBIOS atmayı da önermiyorum çünkü bulmanız imkansıza yakın, bulsanız bile riskli. Hiç girişmeden satın gitsin, @yiyitc5 yanlış hatırlamıyorsam almadan önce de konu açmıştınız ve benzer bir açıklamayı size de yapmıştım bu kartı almamanız için.

Bizzat ben yakın geçmişte 3000 TL'ye bulup almıştım ve inceleyip iade etmiştim bahsettiğim illet sorunlar için. Adamakıllı sürücü yok, olanlar da birkaç ay önceki sürücülerin modlanmış versiyonları. Kart aşırı ısınma sorunlu, bizzat kendim bakım yapsam da 80 derecenin altına inmiyor. Aşırı sesli, fan hızı değişmiyor. Performansının RTX 2070 ile alakası yok, GTX 1660 Super seviyesinde bir performansa sahip.

@yiyitc5 kusura bakma geç cevabım için, uyarım vardı bu sebeple biter bitmez yazdım.

@PROTECTQ @fromhell1 bu açıklamayı okumanızı öneririm. Özellikle de @PROTECTQ, konu sahibinin bahsettiği durumlar arıza değil, kronik bir sorun. Bunun bilincinde olun ve konu sahibinin söylediği şeyleri yalanlamadan önce gerçek kullanıcı deneyimlerini gözden geçirin.

Hocam bende o fiyat civarına ucuz bulduğum için aldım ama pişmanım dün GTX 980'e döndüm ve o kadar mutluyum ki sessiz bir bilgisayara sahibim artık.

Nasıl yani? Kendi videolarını mı inkar ettiler? :D

Videonuzda BIOS atıldığı zaman düzeldiğini söylüyorsunuz sizden rica etsem BIOS dosyasını atar mısınız dedim. Kartta arıza var yüksek ihtimalle bize getirin kontrol sağlamamız lazım falan dediler. Videoda öyle demiyor dedim cevap vermediler sonra kartı onlara vermemi istiyorlar yani kısacası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı