RTX 2070S 80 Derece Sıcaklık ile çalışıyor

hakankaraduman

Hectopat
Merhaba,

Technopat'ın QP Super bilgisayarında işlemciyi 3700X ve ekran kartını MSI RTX 2070 Super Ventus yaparak satın aldım.

Pubg oyununda denediğimde, 140 fps civarlarında oynatıyor oyunu 1920 ve 1080 çözünürlükte. Ekran kartı sıcaklığı 80 ve 82 derecelerde dolaşıyor. Bu normal mi acaba, burada sorup bir problem olmadığından emin olmak istedim. Monitörüm XG2405, diğer konularda monitörün de sorulduğunu gördüm.

İşlemci sıcaklığı ise 71 derece gibi oluyor. Bir de resim yükledim yardımı olur diye. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20200429_190238.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 62
Hocam 2k da oynayıp değerleri tekrar atar mısınız?

Yan camı veya ön paneli çıkartıp dener misin bir de?

Satın aldığındaki gibi tek fanlı olarak mı kullanıyorsun kasayı? Ben üzerine 3 fan alıp eklemiştim.

Ventus modeli zaten soğutma olarak çok iyi değil ama kasanız nedir? Kasanın da etkisi çok.

Kasa modelim: Phanteks Innovative Computer Hardware Design

Hocam 2k da oynayıp değerleri tekrar atar mısınız?

Monitörüm 2k çözünürlüğü desteklemiyor.

Isı değerlerini farklı bir yazılımla kontrol etmeyi deneyin stok soğutucuyla bile işlemcinin oyunda o sıcaklıklara çıkması imkansız.

Başka hangi yazılımı önerirsiniz? Benim bilgim olmayan bir konu.

Yan camı veya ön paneli çıkartıp dener misin bir de?

Yandaki camı çıkarıp oynadım, 70 derecede kaldı bu sefer ekran kartı.
70 derecede çalışsa oyunlarda bu güvenli bi durum mu? 1-2 tane fan taksam böyle kullanabilir miyim yani?

Satın aldığındaki gibi tek fanlı olarak mı kullanıyorsun kasayı? Ben üzerine 3 fan alıp eklemiştim.

Evet satın aldığım haliyle kullanıyorum.

Kasanın yan tarafını açmadan önce de RDR2 ile denedim ve yine 82 derecede sıcaklık ve power limit göstererek oynatabilmişti.

Yan taraf çıkarılmış şekilde PUBG'deki veriler ekte.

Hepinize cevaplar için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200429_201859.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 68
Bileşenlerde bir sıkıntı yok. Kasanıza 3 adet fan alıp takın. Sıcaklıklarınız düzelecektir

@hakankaraduman Sorunun kaynağı belli. Kasada ön tarafta fan olmadığı için hava sirkülasyonu yok. Ön tarafa 3 tane fan eklersen sıcaklık değerlerin 10 derece civarında düşecektir rahatlıkla. 70 derece de gayet iyi bir sıcaklık değeri.

Hocam ben QP superi imzamda görünen haliyle almıştım. Sadece işlemci yükseltmiştim. Baya bir değişiklik olmuş. Kasa, RAM, ekran kartı, PSU, anakart değişmiş ilk halinden.
P350x de tek fanlı gelmişti. Yan camı açmazsam aşırı ısınıyordu ekran kartı Gaming X modeli olduğu halde. Bir süre yan panel açık kullanmak zorunda kaldım. Sonra 2 öne içeri hava alan, 1 tane de yukarıya egzoz fan ekledim. 2 içeri 2 dışarı var yani şuan. Baya memnunum. Senin sıkıntın da bu sebepten kaynaklanıyor.
Türk sitelerinde bulamadım ama 3 tane şu fandan almıştım 150 TL gibi bir fiyatı vardı tanesinin N11'de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…