EVGA GTX960 SSC 80-85 Derece Sıcaklık Sorunsalı

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
SSC GTX960 modelini 1450 MHz çekirdek hızı ile kullanıyorum. Sıcaklık varsayılan fan ayarlarında 80-85 derece oluyor. Yaz günlerini hesaba katarsak normal mi? Değilse macun değişi mi yapmalı mıyım sizce?

Adsız1.jpg
Adsız2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Birde kullandığım modelin saat hızı neredeyse 1060ı yakalıyor. Diğer 960lar genelde 1200 1300 MHz bandında çalışıyor onunda etkisi var diye düşünüyorum.
Dediğim gibi bu sıcaklık normal ama ben olsam bu sıcaklıklarda kullanmam , biraz fan hızını yükseltirim ya da maksimum sıcaklık hedefini 75 civarı ayarlardım. Bu sıcak havalarda biraz daha serin çalışsa iyi olur tabiki.

Sıcaklık 80e ulaşınca 60 hıza sabitlemiştim 75 80 arası gidip geliyordu. Uzun süre bu sıcaklıklarda kullandığım için macunun kurumuş gitmiş olabileceğini düşündüm değiştirmekte fayda var sanırım. Belleklerin üzerine gelen termal padlerin sıfırını nereden bulabilirim?

Dediğim gibi bu sıcaklık normal ama ben olsam bu sıcaklıklarda kullanmam , biraz fan hızını yükseltirim ya da maksimum sıcaklık hedefini 75 civarı ayarlardım. Bu sıcak havalarda biraz daha serin çalışsa iyi olur tabiki.
Ben o sıcaklık hedefini şöyle anladım. O zincir simgesi açıkken 80'in üstüne çıksa bile programda göstermiyor. Çünkü o fan devirlerinde 80'in üstüne çıkmaması imkansız gibi.

Sıcaklık 80e ulaşınca 60 hıza sabitlemiştim 75 80 arası gidip geliyordu. Uzun süre bu sıcaklıklarda kullandığım için macunun kurumuş gitmiş olabileceğini düşündüm değiştirmekte fayda var sanırım. Belleklerin üzerine gelen termal padlerin sıfırını nereden bulabilirim?

Ben o sıcaklık hedefini şöyle anladım. O zincir simgesi açıkken 80'in üstüne çıksa bile programda göstermiyor. Çünkü o fan devirlerinde 80'in üstüne çıkmaması imkansız gibi.
İnternette çeşitli sitelerde veya çin sitelerinde satılıyor ama bence buna gerek yok. Kaç yıldır kullandığınızı bilmiyorum ama kaliteli macunlar 5-6 yıl kayıp olmadan çalışır. Bu modeldeki macunun da ortalamanın üzerinde olduğunu düşünürsek macun değişimine gerek yok. Ama değiştireyim için rahat olsun derseniz en aşağı bir arctic mx4 falan kullanmalısınız.

İnternette çeşitli sitelerde veya çin sitelerinde satılıyor ama bence buna gerek yok. Kaç yıldır kullandığınızı bilmiyorum ama kaliteli macunlar 5-6 yıl kayıp olmadan çalışır. Bu modeldeki macunun da ortalamanın üzerinde olduğunu düşünürsek macun değişimine gerek yok. Ama değiştireyim için rahat olsun derseniz en aşağı bir arctic mx4 falan kullanmalısınız.
Şuan elimde işlemcime aldığım Dark Freezer soğutucu ile birlikte Akasa AK 455 vardı o da iş görür sanırım değil mi?

Dediğiniz macunu aslında hiç tavsiye etmem , daha önce onu birkaç bilgisayara ve dizüstü bilgisayara uyguladım. Hiç memnun kalmadım. Daha sonra arctic mx4 ile değiştirdim ve arada 10 dereceye yakın fark oldu. Bunu asla tahmin edemezdim. Ama kaliteli bir macun çok fark ediyor. O yüzden ya kaliteli bir macun kullan ya da değiştirme. Benim deneyimim bu şekilde ve dizüstü bilgisayarlarda aradaki fark daha fazla olmuştu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı