RTX 2080 sistem oyun oynarken bazen kendini resetliyor veya mavi ekran veriyor

alicanaslan

Decapat
Daha fazla  
Daha öncesinde de bu problemi yaşıyordum kendiliğinden bir şekilde çözülmüştü geçen gün yeni M.2 SSD aldım onu taktım formatladım bilgisayarı driverları vesaire.
Yükledim tekrardan oyun oynarken resetlemeye başladı. OCCT adlı programda Power testi yaptığım zaman mavi ekran veriyordu CRITICAL_PROCESS_DIED diye ve olay görüntüleyicisinden baktığım zaman Kernel Power hatasını görüyorum. PSU arızalı olabilir diye görüyorum her yerde fakat arızalı olsaydı bunu sürekli yapmaz mı bilgisayar? Gidip de boşa para verip PSU almak istemiyorum hatayı kesinleştirmeden o yüzden yapabileceğim neler var bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Not: OCCT programında Power testi yaptığım zaman kapanmamaya başladı şimdi de ama oyun oynarken kapanıyor.
1732724823761.png

1732724362835.png

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 2080.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
RAM: 16 GB 3200 MHz Crucial Ballistix.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 500 GB ayrı olarak bir de HDD takılı depo olarak kullandığım.
PSU: Xigmatek 600W (alalı uzun bir süre oldu)

Dosya Ekleri

• 1732724217101.png
    1732724217101.png
    65,6 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
1732724919505.png

Tavsiye edilen 550W 2080 için. Aynı durumu ben 1060 model kartımda yaşamıştım, yüke binince kendini resetliyordu. Ama bu yeni kasamda oluyordu, çünkü yeni kasada daha fazla fan oldu ve bu sefer ekran kartına güç kalmadı. Benim tahminim güç kaynağı, değiştirip daha yüksek bir model alırsanız sorununuz çözülür.

Eki Görüntüle 2361432
Tavsiye edilen 550W 2080 için. Aynı durumu ben 1060 model kartımda yaşamıştım, yüke binince kendini resetliyordu. Ama bu yeni kasamda oluyordu, çünkü yeni kasada daha fazla fan oldu ve bu sefer ekran kartına güç kalmadı. Benim tahminim güç kaynağı, değiştirip daha yüksek bir model alırsanız sorununuz çözülür.

Sorunun bende PSU'da olabileceğini düşünüyorum ama bir yapıp bir yapmıyor anlamadığım durum bu fiyatlarda belli şimdi en uygun PSU 2000TL olmuş o yüzden iyice araştırmadan almak istemiyorum.

Artı olarak Counter-Strike 2 ve League of Legends'ta hiçbir problem yok kapanma vesaire.

Yardımcı olabilecek?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı