RTX 2080 Super sistemde görüntü gidiyor ve fanlar hızlanıyor

Hunerci

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar,

Yaklaşık 1-2 haftadır görüntü konusunda sıkıntı yaşıyorum. İlk başlarda anlık olarak ekran gidip geliyordu. Daha sonrasında komple gitmeye başladı. Ekran karardığı zaman da fanlar hızlanmaya başlıyor.

Belirsiz aralıklarla gidip geldiği için sorunun ne olduğunu hiçbir şekilde anlayamadım. Yüksek gereksinimli bir oyundayken ekran gittiği zaman kasadan kapatıyorum ve bir süre sonra tekrar açıyorum. Açılışta CPU overheating uyarısı veriyor. Fakat sıcaklık söz konusu değilken de gidiyor ve o zaman uyarı vermiyor.

Okuduğum yazılarda GPU, GPU Driver'ı, PSU, CPU, SSD, RAM ve anakart yüzünden olabildiği yazıyor. Hiçbirisinde kesin bir etken yok.

Sizce sorun ne ve ne yapmalıyım? Her şey için teşekkürler.

Sistemim;
• AMD Ryzen 5 3600X (stok soğutucu)
• MSI MAG B550M Mortar.
• G.Skill Ripjaws 16 GB (2×8 GB) 3600 MHz CL18.
• Zotac RTX 2080 Super triple fan.
• Samsung 970 EVO Plus.
• Cooler Master MWE 750 80+ Bronze - V2.

İşlemciyi stress testi yapar mısın? Bunun için OCCT programı kullanmanı tavsiye ediyorum.

İşlemcinin core performance boost kapatıp deneyebilir misin.

Deneyecektim fakat tekrar açtığımda daha kilit ekranı gelmeden geri kapandı. Sabaha kadar bekleyeceğim ve size geri dönüş sağlarım. Yanıtınız için teşekkür ederim 🙂.
İşlemciyi stress testi yapar mısın? Bunun için OCCT programı kullanmanı tavsiye ediyorum.

Gün içinde yapacağım teşekkür ederim.
Afterburner ile oyun içi istatistiklerini paylaş. Özellikle hangi oyunda kapanıyorsa.

Özellikle kapandığı bir oyun yok. Video izlerken bile kapanabiliyor. Fakat bir oyunda test edeceğim. Teşekkür ederim😊.

Ekran kartı çıkartıp diğer slota takıp dener misin? Bir de kablolarını söküp yeniden takabilirsin. Bir de GPU güç vermek için tek bir PCI-e kablosu değil de birden fazla kablo çekerek bağlantı yap.
İşlemci termal macun yeniledin mi yakın zamanda ?

BIOS güncellemeyi denediniz mi?

Maalesef, yakın bir zamanda yapmadım.
Ekran kartı çıkartıp diğer slota takıp dener misin? Bir de kablolarını söküp yeniden takabilirsin. Bir de GPU güç vermek için tek bir PCI-e kablosu değil de birden fazla kablo çekerek bağlantı yap.
İşlemci termal macun yeniledin mi yakın zamanda ?

Dediklerinizi aklımda tutacağım. 8+6 pin olarak bağlı zaten. Onun dışında sıcaklık üst düzey olmadığı için değişim gereği duymadım. Masaüstündeyken bile kapandığı için kesin bir ihtimal vermemiştim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı