RTX 2080 V-Sync kapatınca düşen akıcılık

Alper HD

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2018
Mesajlar
35
Oynadığım çoğu açık dünya oyununda V-Sync kapatınca FPS değerlerim 70 üstü oluyor lakin oyun akıcı gelmiyor. V-Sync açınca ise 60 FPS'den 59'a düşse bile takılma yapıyor. Oyun içinden veya RTSS ile FPS'i sabitleyince yırtılmalar artıyor ve yine droplar oluyor. Ne yapmam gerek, bilmiyorum. Defalarca temiz kurulum yaptım. BIOS güncel. Sürücüler güncel. Sistemim de su şekilde:

RTX 2080 Ventus.
Ryzen 5 2600X.
16 GB 2×8 3000 MHz RAM.
650 Watt PSU Xigmatek.

GPU sıcaklığı 70, CPU sıcaklığı 40-55 derece arası. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.
 
Yanlış bilgi. FreeSync monitörler de G-Sync destekliyor.
Hocam ben pek desteklediğini sanmıyorum,tek oynadığım oyun Steam PUBG tek dileğim şu oyunu akıcı oynamak fakat oynayamıyorum,denemediğim ayar yapmadığım şey kalmadı.Gün geliyor aniden oyun akıcı oluyor taaki oyunu kapatana kadar oyunu kapatıp açıyorum o akıcılık yağ gibi hissiyat gidiyor.Forumlar da araştırmaktan yıldım kimse net bir çözüm söyleyemiyor.Benim sistemimden kötü olan arkadaşlarım bile yağ gibi akıcı şekilde oynuyor oyunu.Ben ise arada o akıcılık geliyor resmen 1 hafta da bir kez uğruyor o akıcılık (bilgisayarı kapatıp veya oyunu kapatıp açınca tekrardan gidiyor akıcılığım :(.Monitörüm : GamePower X20
 

Dosya Ekleri

  • ghfghfgh.PNG
    ghfghfgh.PNG
    33,3 KB · Görüntüleme: 28
Hocam ben pek desteklediğini sanmıyorum, tek oynadığım oyun Steam PUBG tek dileğim şu oyunu akıcı oynamak fakat oynayamıyorum, denemediğim ayar yapmadığım şey kalmadı. Gün geliyor aniden oyun akıcı oluyor taaki oyunu kapatana kadar oyunu kapatıp açıyorum o akıcılık yağ gibi hissiyat gidiyor. Forumlar da araştırmaktan yıldım kimse net bir çözüm söyleyemiyor. Benim sistemimden kötü olan arkadaşlarım bile yağ gibi akıcı şekilde oynuyor oyunu. Ben ise arada o akıcılık geliyor resmen 1 hafta da bir kez uğruyor o akıcılık (bilgisayarı kapatıp veya oyunu kapatıp açınca tekrardan gidiyor akıcılığım :(.Monitörüm: Gamepower X20.

Hocam @zadnxcom'nin de dediği gibi V-Sync kapalı olmalı. Ayrıca DP ile mi bağlamıyorsunuz HDMI ile mi? Bağlantı sürümünü söyleyebilir misiniz?
 
Hocam @zadnxcom'nin de dediği gibi V-Sync kapalı olmalı. Ayrıca DP ile mi bağlamıyorsunuz HDMI ile mi? Bağlantı sürümünü söyleyebilir misiniz?
DP ile bağlanıyorum ustam,Oyun içinde V-Sync kapalı ama maalesef olmuyor,Nvidia denetim masasından bile her şeyi denedim dediğim gibi anlık olarak hafta da bir geliyor şaka gibi ama cidden öyle ve bir anda geliyor akıcılık oyunu kapatana kadar duruyor kapatıp açınca maalesef bir daha o akıcılığı alamıyorum :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı