FreeSync ve G-Sync Adaptive-Sync'in çeşidi değil bunu vurguluyorum. Ayrıca ilk mesajınızda tek şart diye belirtiyorsunuz ancak her monitör destek vermiyor bunu söylüyorum. Sen diyorsun ki "çocuğum benden önce doğdu." Bunun gibi bir şey söyledin.''FreeSync monitör diye belirtmişim zaten. FreeSync ve G-Sync bir nevi Adaptive-Sync'in çeşitidir, bilginize.'' derken ne anladın acaba?
Senin de attığım linkten onayladığın şey:Freesync ve Gsync Adaptivesync'in çeşidi değil bunu vurguluyorum. Ayrıca ilk mesajınızda tek şart diye belirtiyorsunuz ancak her monitör destek vermiyor bunu söylüyorum. Sen diyorsun ki "çoçuğum benden önce doğdu." Bunun gibi bir şey söyledin.
Samimi olmam gerekirse yazı baktığın her iki açıdan da anlaşılabilir. Ama mevzu bundan önceki çıkan konu ve makalelerde yani bu teknolojinin ilk çıktığı zamanlardaki bilgilere baksaydınız bilirdiniz. Bence siz inat ediyorsunuz. Yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacım başka bir durum söz konusu değil. Araştırın bol bol.Senin de attığım linkten onayladığın şey:
Bir oyun makinesi, gerçek gücünü yalnızca oyuncuya deneyimi yaşatan monitörle gösterir. Ekran yırtılması, gecikmesi, ve donmasını geride bırakacak şekilde yüksek performans ile pürüzsüz bir oyun deneyimi birleştirmek için G-Sync veya FreeSync gibi Adaptive-Sync teknolojileri ile GPU'nuzun potansiyelini açığa çıkartın.
Bu da benim yazdığım:
FreeSync ve G-Sync bir nevi Adaptive-Sync'in çeşitidir.
Okuduğunu inatla anlamamızlığa vurup (gerçekten anlamıyorsan bol bol Türkçe çalış) bir şeyler ispatlamaya çalışıyorsun.
RM 750X'e dandik dediğimi nereden çıkardınız? Ya da o muameleyi yaptığım çıkarımına nereden ulaştınız? RM750X'in eski ve yeni versiyonları var. Farklı bir konu başlığında da bunu konuşmuştuk arasam bulurum sanırım konuyu. Eski versiyonlarında 8+8 pin işlemci güç çıkışı yok. Single rail değil bu yüzden her bir hat için ayrı kablo çekmek gerekiyor. Kablo fazlalığı yaratıyor. Ve eski yeni versiyon karışıklığı olmaması adına önermedim. Bana RM750X'e dandik veya başka bir muamele yaptığımı açıklayan metnimi bulabilirseniz sevinirim. Tavsiye etmemin sebebi bunlar. Sadece 8 pinlede sistem çalışıyor beslenir tartışmasına da girmeceğim. Bununla ilgili güç kaynağı başlıklarında yeterince tartıştığımı düşünüyorum. Bana göre olması gereken bütün pinlerin doldurulması gerektiği. Gigabyte Aorus güç kaynağı incelemelerde ve araştırdığım kadarıyla fiyat performans ürünü. 650-700 lira arasına bulanabiliyor. Corsair serisi 1000-1100 TL. Aynı kaliteye niye fazla para versin.
RAM şu an kendim Gigabyte modelini kullanıyorum. Anakart ile uyumlu. O.C içinde yeterli. Kullanmadığım ürünü tavsiye etmek yerine ilk başta kullandığım ve memnun kaldığım bir ürünü tavsiye etmek istedim. Zaten ben bunları alın demedim her şeyin ikinci bir opsiyonu mevcut orada.
3600 MHz ile 3200 MHz arasındaki farka 10 lirada olsa değdiğine inanmıyorum. İsraf geliyor bana. Gereksiz geliyor. 3200 MHz RAM'ler yeteri kadar tatmin edici. Yapılan testler bunu gösteriyor. Render ile bench testlerinde de göstersin göstersin 20 saniye fark. AMD'nin XMP sisteminin otomatik 3600 MHz için yeterlide olmadığı kanaatindeyim. Mavi ekranlar havada uçuşuyor.
Ekran kartında da ASUS'un gereksiz pahalı olduğunu düşündüğüm için önermedim. Bunlar kişisel tavsiyeler ve hepsinin birer farklı opsiyonu var. Konu sahibi değerlendirebilir. Şunu şunu alın diye net donanımlar belirtmedim farkındaysanız. 2080S/2080 Ti klasmanındaki hangi ekran kartını alırsanız alın soğutma iyi zaten. Hangisini alırsa alsın sorun yaşamayacak. Fazla para vermeye gerek yok.
FreeSync monitörlerin çoğunda FreeSync ayarı kapalı gelir ve sen onu açmazsan ekran kartın o monitörün FreeSync özellikli olduğunu bilmez. FreeSync HDMI ile de kullanılabilirken FreeSync monitörde G-Sync kullanmak için DP arabirimi gerekiyor. Biraz öğrensen kısaca yazdığım şeyin ne anlama geldiğini bilirdin.Samimi olmam gerekirse yazı baktığın her iki açıdan da anlaşılabilir. Ama mevzu bundan önceki çıkan konu ve makalelerde yani bu teknolojinin ilk çıktığı zamanlardaki bilgilere baksaydınız bilirdiniz. Bence siz inat ediyorsunuz. Yanlış bilgilendirmeyi önlemek amacım başka bir durum söz konusu değil. Araştırın bol bol.
Bu dediğine de katılıyorum dostum aynen öyle haklısın. Buna aykırı bir şey de söylemedim. İyi değilsin sanırımFreesync monitörlerin çoğunda freesync ayarı kapalı gelir ve sen onu açmazsan ekran kartın o monitörün freesync özellikli olduğunu bilmez. Freesync HDMI ile de kullanılabilirken Freesync monitörde Gsync kullanmak için Dp arabirimi gerekiyor.
Biraz öğrensen kısaca yazdığım şeyin ne anlama geldiğini bilirdin.
Bilip bilmeden, okuduğunun ne anlama geldiğini bilmeden verilen bilginin yanlışlığını iddia eden ve sonradan aynı şeyi söylüyoruz şeklinde yazan, benim yazdıklarımla FreeSync monitörde G-Sync kullanıldığını ve bunun için gerekli şartları yazdığımı anlamayan, çaktırmadan durumu toparlamaya çalışan kim acaba?Bu dediğine de katılıyorum dostum aynen öyle haklısın. Buna aykırı bir şey de söylemedim. İyi değilsin sanırım
Bir cümlenin bu kadar yanlış anlaşılacağı aklım kesmezdi.“15 bin liralık sistemi gidip 800-1000 liralık birşeye emanet ediyorsunuz. Kaliteli seçmek lazım.”
Bu cümlelerden ulaştım dandik muamelesi yaptığınıza. Sokaktan 20 kişiye sorun bu dandik muamelesidir. PSU’ya ana avrat küfür etmek mi gerekiyor dandik demek için, bu ifadeler yeterli.
3600 ile 3200Mhz arasındaki fark 10 TL’ye bile değmez sizin öznel yorumunuz. Son topladığı sistemlere ısrarla G.Skill 3600Mhz koyuyor Technopat ekibi, onlar da parayı israf ediyor bu mantığa göre. Yine başka sitelerde, yurt dışı incelemelerinde hep para çarçur ediliyor haklısınız.
Asus ekran kartı konusunda alternatif öneriler MSI Gaming X ve Gigabyte Aorus’un üç fanlı serileri Asus ile aynı fiyat bandındadır. Bazen Asus Rog Strix’in daha ucuz olduğu bile görülür. Asus ROG kullanıyorum. 3 saat RDR2 oynarken bile hala 52 derecede çalışabilen bir kart öneriniz varsa söyleyin satıp ona geçeyim.
FreeSync monitörde kullanmak için G-Sync Compatible var o da her monitörde çalışmıyor.