RTX 2080 ve R7 3800X sistem Valorant düşük performans

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    18,2 KB · Görüntüleme: 42
Büyük ihtimal evet, anakarta tek kanal çalışacak şekilde takılmış bellekler sanırsam, bu da performansı dibe çekmiş. Onu DIMM_A1 + DIMM_B1 veya DIMM_A2 + DIMM_B2 olarak konumlandırır mısınız? Anakartınızın kullanma kılavuzundan(manual) da internet üzerinden öncelikli olarak nereyi kullanmanız gerektiğine bakabilirsiniz..

@smyy3 sen anakartına RAM'leri nasıl taktın? Yan yana falan taktıysan yanlış o zaman ikisi de tek kanal çalışır. Arada 1 adet boşluk bırakarak takacaksın. Karşıdan baktığında soldan ikinci ve en sağdaki yuvalara takıyorsun.

Eki Görüntüle 1143479
evet şimdi dual görünüyor 3000 mhzde oldu fakat max ayarlarda 142-144 sabit daha kirli olduğu zaman bile 200 üstü fps alıyordum gene birşeyler ters gidiyor

@smyy3 142-144 sabit? Oyun ayarlarından V-Sync falan mı açtın? Ayarlara tekrar bak oyun içi o değerlerde olmaması lazım. RAM'ler dual channel, 3000Mhz ve 16 GB ise bu sorunu çözdük en azından.
en yüksek ayarlarda 144 fps sabit kalıyor fps kısıtlamasıda yok. ayarları en düşüğe çektiğimdede 2. resimdeki değerler gibi 150-190 arası alçalıp düşüyor voltaj ile ilgili olabilirmi ekran kartına yük binince verimli çalışıyor binmeyince verimsiz çalışıyor gibi daha yeni tesli maldım bilgisayarı bi güzel temizlettim bide dram hatası vardı statik elektrikle alakalıymış onu halletti. bide bios eskiymiş onu güncelledim dedi

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 37
bilgisayarı dün teslim aldım dünden beri 3 kere formatladım her formatta oyunu indirip çalıştırdım gene fpsler aynı
@smyy3 normal değil bu değerler. 144 sayısında özellikle kilitlemesi bana oyun sorunu gibi geliyor.
csgoda dededim şimdi en yüksek ayarlarda 250-300 fps en düşük ayarlarda 130-200 arası alçalp yükseliyor

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı