RTX 2080 ve Ryzen 3700X Anlık FPS düşme problemi

erhan3256

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar video izlerken 1 saate bir anlık ses takılıp devam ediyor. Oyunlarda anlık FPS düşüklüğü yaşıyorum. Sistemim gayet güzel olmasına rağmen bazı oyunlarda gösterilen FPS'leri alamıyorum yardım eder misiniz?
İşlemci: Ryzen 3700X
Ekrankartı: RTX 2080
Anakart: X470 GAMING PRO
16 GB 3000MHz RAM
850Watt Gold güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemelerden olma şansı yüksek veya donanımsal olarak bir sorun olabilir. Belki'de formatı düzgün atmamış olma ihtimalinız var. Windowsunuz orjinal mi?

Parçaları tek tek farklı bir sistemde denemeni öneririm. Hep söyledim yine söylüyorum. Oyun için almayın şu işlemcileri. Kağıt üstünde 5 dakikalık testlerde sana normal değerler veriyor gibi gözükebilir. Tekli çekirdek gücünde yani oyun için gerekli olan kalemde Intel alınmalı. İş bilgisayarı alırken alıyorsunuz bu işlemcileri tamam. Fakat oyun oynayacak arkadaşların tek ilacı Intel. 10 Neslin getirdiği bir birikim var çekirdeklerin üstünde, mimari farkı var.

RAM'in frekansı az 3. Nesil Ryzen'lar en az 3200 MHz istiyor, overclockla çıkartabilirsen çıkart. Çıkartamazsan elindekileri satıp 3200 MHz RAM'ler al.

RAM'in frekansı az 3. Nesil Ryzen'lar en az 3200 MHz istiyor, overclockla çıkartabilirsen çıkart. Çıkartamazsan elindekileri satıp 3200 MHz RAM'ler al.
2600X ile 2400 MHz kullanıyorum, bu konuları daha önceden araştırdım ve böyle bir şeyi ilk defa duydum.
Sadece 3000 MHz üstü alırsa bir tık daha iyi çalışıyor işlemciler o kadar zorunluluk yok. Ayrıca 3000'den 3200'e çıksa bile arada gram fark olmayacağına eminim.

2600X ile 2400 MHz kullanıyorum, bu konuları daha önceden araştırdım ve böyle bi şeyi ilk defa duydum.
Sadece 3000 MHz üstü alırsa bi tık daha iyi çalışıyor işlemciler o kadar zorunluluk yok. Ayrıca 3000'den 3200'e çıksa bile arada gram fark olmayacağına eminim.
Benim bi arkadaşım 3600 yanına 3000 mhz almıştı aynı sorun oldu sonradan onu satıp 3600 mhz alınca sorunu çözülmüştü o yüzden söyledim

Parçaları tek tek farklı bir sistemde denemeni öneririm. Hep söyledim yine söylüyorum. Oyun için almayın şu işlemcileri. Kağıt üstünde 5 dakikalık testlerde sana normal değerler veriyor gibi gözükebilir. Tekli çekirdek gücünde yani oyun için gerekli olan kalemde Intel alınmalı. İş bilgisayarı alırken alıyorsunuz bu işlemcileri tamam. fakat oyun oynayacak arkadaşların tek ilacı Intel. 10 neslin getirdiği bir birikim var çekirdeklerin üstünde, mimari farkı var.
Aşırı bir şekilde saçmaladın şu an, Intel ve AMD arasında hissedilir bir FPS farkı yok oyunda, ne demek oyun için almayın. AMD tam bir Intel fan boyu olduğunu belli ettin ve düşük FPS'i nasıl sadece işlemciye bağladın?
3000MHz şu an için en ideali 3200 ile 3000 arasında fark edilir bir fark olmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı