RTX 2080 ve Ryzen 7 2700X sistem toplama

Intel olmasaydı EAC ve BattlEye ile çalışan hile sayısı %25'e düşerdi.

EAC ve BattlEye x64 yani kernel mode çalışıyor. Bypasslanmasının tek yöntemi ise driver kodlamak. Driver'ı kodlamak ve imzalatmak çok zor olduğu için hileciler var olan driverların exploitlerinden yararlanıyor. Şuan bilindik 10-15 tane driver var, 8-9 tanesi Intel'in driverları. Razer'ın klavye ve mouse driver'ı var, Realtek'in driver'ı var. Diğerlerini hatırlamıyorum.

Ama dediğim gibi AMD'nin vulnerable driver'ı yok.
Ryzen çıkmadan önce Intel rakipsiz olduğu için piyasayı domine etmişti. Şimdi Intel de mutlaka güzel işlemcilerle cevap verir diye düşünüyorum. Ama AMD fiyat konusunda hep daha avantajlı olacaktır. Intel daha köklü bir firma olduğu için adı da fiyatlarını etkiliyor.

Bakalım, umalım ki AMD'nin 3000 serisi fos çıkmasın.

Hocam herkes aynı bütçeyle sistem toplamıyor. 2 işlemci üzerinden gitmek mantıklıysa R9 3900X ile i9 9920X'i de karşılaştırabiliriz o halde.

AMD'yi küçümsemek oldukça saçma. Duyduğum kadarıyla Nvidia şuan Super RTX isimli bir seri çıkartıyor, 20x0 serisinden daha performanslı, hem de daha ucuz. AMD atılım yapmasaydı şuan Nvidia böyle bir ucuzluğa gitmezdi.

EAC ve BattlEye x64 yani kernel mode çalışıyor. Bypasslanmasının tek yöntemi ise driver kodlamak. Driver'ı kodlamak ve imzalatmak çok zor olduğu için hileciler var olan driverların exploitlerinden yararlanıyor. Şuan bilindik 10-15 tane driver var, 8-9 tanesi Intel'in driverları. Razer'ın klavye ve mouse driver'ı var, Realtek'in driver'ı var. Diğerlerini hatırlamıyorum.

AMD'yi küçümsemek oldukça saçma. Duyduğum kadarıyla Nvidia şuan Super RTX isimli bir seri çıkartıyor, 20x0 serisinden daha performanslı, hem de daha ucuz. AMD atılım yapmasaydı şuan Nvidia böyle bir ucuzluğa gitmezdi.
Hocam ben AMD'yi suçlamadım ki. AMD son 3 yılda yaptığı atakla piyasaya can getirdi. Hem Intel hem Nvidia'yı zorluyorlar. Rekabet ortamı her zaman müşterinin işine gelir. Ayrıca AMD izlediği politikalarla da kalbimi çalmış bir markadır. 💕

Sadece isim olarak tercih etmeyi sevmiyorum :) Bir tarafta Intel gibi köklü bir firma var, diğer tarafta RTX şeklinde çok havalı ismi olan bir ürün var :D

Sadece isim olarak tercih etmeyi sevmiyorum :) Bir tarafta Intel gibi köklü bir firma var, diğer tarafta RTX şeklinde çok havalı ismi olan bir ürün var :D
Bende niyeyse hep gönlüm Intel`den yana. Fakat, keşke aradaki rekabet büyüse de, fiyatlar inse.
Performansı iyi ama parasıda iyi :D

Genel olarak sistemden memnun musunuz acaba?Benzer sistemi(16GB Ram ve B450 Msı Mortar anakart) Ryzen 3600X’le kurmayı düşünüyorum.
(“Ek” uzun vadeli(4—5 yıl) 144hz 1080P için yeterli mi sizce sistem?)
(Belki bugün 1080P de performansı az olabilir fakat seneye çıkacak oyunlarda 1080P de tam performansını gösterecektir diye düşünüyorum.Yanlış mıyım sizce?)

Son düzenleme:
@Aghayev13 Bu forum gerektiğinde tartışma forumudur. Bir konu hakkında tartışmaktan sıkıldıysanız konuyu takipten çıkabilir ve tartışmadan uzaklaşabilirsiniz. Intel ya da AMD fanboyluğuna gerek yok. Yeni çıkan işlemcileri birbirleriyle karşılaştırıp F/P işlemcileri tespit etmek ve yeni kullanıcılara önermek bizim boynumuzun borcu. Gayet açıktır ki AMD yeni işlemcileri ile Intel'i piyasadan silecek. Tabii Intel böyle devam ederse. İşlemci performansını yukarıya ve fiyatları da aşağıya çekmediği sürece AMD her zaman önde olacak. Ayrıca görünen o ki forumun Türkçesi gerçekten epey bozulmuş. Gerekli raporlamayı yaptım. Lütfen yazım kurallarına dikkat ediniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı