RTX 2080 yükte 70 derece

_Dovahkiin_

Hectopat
Evet arkadaşlar merhaba.
Bundan 3-4 ay önce sanırım ekran kartımın ısınması ile ilgili bir konu açmıştım. Arkadaşlar sağ olsun yardımcı olmuşlardı.
Fakat bugün PC'lerle alakalı videolar izliyordum arkadaşım toplayacaktı yardımcı olmak için bakıyordum. Neyse donanım arşivi 5500 liraya PC toplamış bakayım dedim.
Ekran kartı benimkinden düşük bir model PUBG Ultra'da %98 gibi bir kullanımda GPU 55-60 derece arası seyrediyor. Benim ekran kartım MSI RTX 2080 Super Ventus XS OC modeli %98 gibi bir kullanımda 70 derece altına inmiyor. Bunu zaten biliyordum fakat sanırım CPU'da sorunlu. Aşağıya koyduğum değerler lobide evet lobi oyuna içinde ise CPU 74-78 GPU'da 74-78 arası sanırım bilgisayarda ısınma problemi var ben sadece ekran kartı sanıyordum fakat değilmiş aşağıya da PC özelliklerini bırakıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz ve sizce bilgisayarın problemi ne şimdiden teşekkürler.

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X 3.8GHz.
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Super 8 GB GDDR6.
Anakart: MSI X570-A PRO 4400MHz(OC) DDR4.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
SSD: Samsung 1TB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD (3500 MB okuma / 3300 MB yazma)
HDD: Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
Kasa: Cooler Master H500

Dosya Ekleri

• asdasd.png
    asdasd.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 237
Son düzenleme:
Takmamı önerdiğiniz herhangi bir marka model var mıdır acaba ?
Bundan 2 tane alıp üstten sıcak hava verecek şekilde takmanızı öneririm.

Çift fanlı modeller için 60% civarı fan hızları normal gibi.

Kasayı mesh panel ile kullandığınızı düşünüyorum biraz sıcaklıklar yüksek gibi.
Teşekkür ederim peki ekstra fanlar sesi ve sıcaklığı azaltır mı belirgin bir derecede yoksa 2-3 derecemi
Bundan 2 tane alıp üstten sıcak hava verecek şekilde takmanızı öneririm.

Tamamdır teşekkür ederim.

Teşekkür ederim peki ekstra fanlar sesi ve sıcaklığı azaltır mı belirgin bir derecede yoksa 2-3 derecemi
Hocam burada önemli olan fanın fazlalığı değil aslında. Kasanın hava akışının sağlanması. Kasanın hava akışı iyi ise sıcaklık değerlerinde ciddi bir düşüş görebilirsiniz. Bu arada yanlış bakmışım 2 slot boş yeri varmış kasanızın. Üstünde 2x 120mm, 2x 140mm, 1x 200mm olmak üzere. Ben 2x140 takmanızı öneririm. Önerdiğim Akasa S-Flow fan 110 CFM hava üfleyebiliyor. 12.5 dbA çalışıyor. Çok iyi bir F/P ürünü. Ama kasanızdaki diğer fanlar RGB veya aRGB. Hepsinin RGB ledli olmasını isterseniz daha fazla ücret ödemek zorundasınız. RGB fan istiyorsanız bunu öneririm.

Hocam burada önemli olan fanın fazlalığı değil aslında. Kasanın hava akışının sağlanması. Kasanın hava akışı iyi ise sıcaklık değerlerinde ciddi bir düşüş görebilirsiniz. Bu arada yanlış bakmışım 2 slot boş yeri varmış kasanızın. Üstünde 2X 120mm, 2X 140mm, 1X 200mm olmak üzere. Ben 2x140 takmanızı öneririm. Önerdiğim Akasa s-Flow fan 110 CFM hava üfleyebiliyor. 12.5 dba çalışıyor. Çok iyi bir F/P ürünü. Ama kasanızdaki diğer fanlar RGB veya ARGB. Hepsinin RGB LED'li olmasını isterseniz daha fazla ücret ödemek zorundasınız. RGB fan istiyorsanız bunu öneririm.

Ücret konusunda sıkıntım yok en iyisi ne ise o olsun kafasındayım RGB olması önemli değil preformansı iyi olsun yeter çok teşekkür ederim yardımınız için.
Ücret konusunda sıkıntım yok en iyisi ne ise o olsun kafasındayım RGB olması önemli değil preformansı iyi olsun yeter çok teşekkür ederim yardımınız için. Bu fanları alacağım yüksek ihtimalle

İşlemci sıcaklığı nasıl? Fan hızı nedir hem kasa hem ekran kartı?

240MM sıvı soğutma alıp hem kasa içi sıcaklık düşürebilir.
İşlemci sıcaklığıylada alakalı sorunum nornalde başlık genel olarak bilgisayarin ısınmasıydı ama moderatör değistirmiş ekran görüntüsünde paylastım işlemci sıcaklığınıda ekran kartı fanlari 65 70 arası dönüyor birde kasa fan hızıma nasıl bakabilirim ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı