RTX 2080 yükte 70 derece

_Dovahkiin_

Hectopat
Evet arkadaşlar merhaba.
Bundan 3-4 ay önce sanırım ekran kartımın ısınması ile ilgili bir konu açmıştım. Arkadaşlar sağ olsun yardımcı olmuşlardı.
Fakat bugün PC'lerle alakalı videolar izliyordum arkadaşım toplayacaktı yardımcı olmak için bakıyordum. Neyse donanım arşivi 5500 liraya PC toplamış bakayım dedim.
Ekran kartı benimkinden düşük bir model PUBG Ultra'da %98 gibi bir kullanımda GPU 55-60 derece arası seyrediyor. Benim ekran kartım MSI RTX 2080 Super Ventus XS OC modeli %98 gibi bir kullanımda 70 derece altına inmiyor. Bunu zaten biliyordum fakat sanırım CPU'da sorunlu. Aşağıya koyduğum değerler lobide evet lobi oyuna içinde ise CPU 74-78 GPU'da 74-78 arası sanırım bilgisayarda ısınma problemi var ben sadece ekran kartı sanıyordum fakat değilmiş aşağıya da PC özelliklerini bırakıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz ve sizce bilgisayarın problemi ne şimdiden teşekkürler.

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X 3.8GHz.
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Super 8 GB GDDR6.
Anakart: MSI X570-A PRO 4400MHz(OC) DDR4.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
SSD: Samsung 1TB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD (3500 MB okuma / 3300 MB yazma)
HDD: Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 harddisk.
Kasa: Cooler Master H500

Dosya Ekleri

• asdasd.png
    asdasd.png
    16,9 KB · Görüntüleme: 237
Son düzenleme:
Selamlar konuyu yeniden açmak istemedim buraya yazayım biraz araştırdım sıvı soğutma işe yarıyor fakat genel olarak CPU'yu soğutuyor benim derdim tüm PC'nin ısınması.

Merak ediyorum sıvı soğutma + kasanın üst tarafına fan takılabilir mi? Hem ekran kartı hem de işlemci soğusun diye.

ben sıvı soğutmamı (240 mm) kasanın üstünde bulunduruyorum kasanın önünde ise 3 tane fan var bu şekilde soğutuyorum. Sıvı soğutmam Xigamatek marka kampanya ürünü olduğu için almıştık. Ryzen 7 2700x ile 92 derecelere kadar çıktığı oldu. Ama genel itibari ile gayet serin bir kasa benimki. Sizin "tüm PC'nin ısınmasından" kastınız nedir tam olarak?

Ben sıvı soğutmamı (240 mm) kasanın üstünde bulunduruyorum kasanın önünde ise 3 tane fan var bu şekilde soğutuyorum. Sıvı soğutmam xigamatek marka kampanya ürünü olduğu için almıştık. Ryzen 7 2700X ile 92 derecelere kadar çıktığı oldu. Ama genel itibari ile gayet serin bir kasa benimki. Sizin "tüm PC'nin ısınmasından" kastınız nedir tam olarak?

Yani hem işlemcim hem de ekran kartımın ısısı yüksek sizinki kadar yüksek olmasa da ne kadar soğuk olursa o kadar iyi olacağını düsünüyorum ama genel olarak bilgisayarı soğutmaya çalışıyorum bir de rica etsem bilgisayarınızın fotoğrafı varsa atabilir misiniz yoksa hiç cekmeyin uğraşmayın.

Kasanızın hava sirkülasyonuna özen gösterin benim kasamda önde 3 tane fan havayı içeri alıyor. Arkada 1 fan ve üstte 2 tane su soğutma fanı giren havayı dışarı atıyor. Öndeki 3 fandan 2'si ekran kartına doğrudan hava üflerken 1 tanesi doğrudan sıvı soğutma fanlarının önüne taze hava götürüyor. Bunun gibi kasa içi hava sirkülasyonuna izin veren bir kasanız olursa sisteminizi çok daha kolay soğutulabilirsiniz. Sanırım kullandığınız bileşenlerin TDP değerleri benim kullandıklarımdan daha düşük. Bu da kasamın resmi.

Edit: Yukarıda bir arkadaş BIOS üzerinden fan ayarı yapmayı önermiş. Ben de fan ayarı yaptım. Ama benim BIOS ile alakalı üzerinde duracağım husus başka. Ryzen işlemcilerde adını unuttuğum bir teknoloji var. Bu teknoloji anladığım kadarıyla işlemci frekansını dinamik olarak değiştiriyor. Bu değişimler işlemci sıcaklığını bir anda 5 derece kadar artırabiliyor. Afterburnerda grafik üzerinde izlerken çok rahat anlaşılıyor. Bahsettiğim teknolojiyi kapatabilirsiniz belki. Bu değişimler benim sıvı soğutma fanlarımı bir anda çok yüksek devirlere çıkarıp tekrar indirdiği için rahatsız etmeye başlamıştı. Ben sadece fan ayarını değiştirdim. Buyrun bu da resmi. Normal sıcaklık 40 derece 49'a kadar çıktığı oldu.

1593501196268.png

IMG-20200512-WA0016.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı